blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dnes bych se rád vrátil pár měsíců zpět v čase a popsal přípravu pro mě docela netypické narozeninové hostiny do školky pro svou dceru. Všechny předešlé přípravy tohoto druhu měla na starosti manželka. Mou povinností bylo jen vše s dcerou do školky donést a nic neztratit. Žena vždy s dostatečným předstihem nachystala pro každé dítě z dceřiny třídy malou hračku a u Mixitu namíchala směs netradičních sušených plodů. To se pak v den narozenin každému dítěti předalo. Doporučení omezení sladkostí bylo již několik předešlých let. Každý den měl někdo narozeniny, někdy i více dětí. Tak by toho bylo moc.

Poslední narozeninová oslava dcery ve školce však byla jiná. Dostali jsme doporučení od učitelek, že jsou takto děti ochuzené o hostinu a že se sladkosti mají odbourat úplně. Dětem se mělo připravit zcela zdravé mlsání, například tác s ovocem. Protože žena chodila do práce před čtvrtou hodinnou ranní, bylo tedy nutné, abych nejen nakoupil požadované suroviny, ale také abych vše připravil a transportoval s dcerou do školky. Hned ze začátku musím přiznat, že nákupem ovoce jsem pověřil babičku, která mohla do obchodu zajít přes den a vybrat tak pokud možno čerstvé ovoce. Pokud bych totiž nákup obstarával já až po cestě z práce, moc čerstvého ovoce bych asi nekoupil.


ovocný tác na oslavu narozenin dcery ve školce

Od babičky jsem tedy přebral jahody, jablka, hrušky a hroznové víno. Ráno jsem pak vstal dříve a dal jsem se do úpravy ovoce tak, aby bylo čerstvé co nejdéle. To byl taky důvod, proč jsem vše připravoval já. Pokud by totiž vše chytala manželka, než bych to dovezl do školky, jablka či hrušky by nepříjemně zhnědly. Vrhl jsem se tedy do umívání a přípravy trojice relativně stejných talířku a vše jsem připravil tak, jak to asi může chlap připravit, pokud dělá něco podobného poprvé.


zabalené a nakrájené ovoce přpravené na transport

Nakonec jsem vše překryl potravinářskou folii, aby vše relativně přečkalo transport a vydal jsem se s oslavenkyní do školky. Nakonec musím uznat, že nápad to nebyl vůbec špatný. děti si na ovoci s chutí pochutnaly z dcery se na jeden den stal oslavenec a místo standartního pojídání bonbonu plných cukrů si děti pochutnávali na zdravější svačině. Jen to chtělo více přípravy. Nakonec to chtělo jen trochu více času, jednou vstát dříve, nechat nakoupit suroviny a byla na světe toto jednoduché, ale zdravé narozeninové mlsání. Co by člověk pro dceru neudělal, že?

Mohlo by Vás zajímat

Jak jsme dorazili poprvé a naposledy do školky před otevřením


Štítky článku deti | myslenky | skutecnost | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 23.10.2019 zobrazeno 2 282x
Předchozí článek Noc vědců 2019 VSB Technická univerzita Ostrava
Tatra kolem světa 2 naživo v Ostravě Další článek


gravatar1

Kolobezka

2020-12-14 12:32:23

To vypadá nádherně! Já mé dceři také dělala zdravé svačinky! Hrozně mě to bavilo. Teď, jak bylo všechno zavřené jsem jí je dělala i doma. Měla online přípravný kurz, tak jsem jí vždycky nakrájela nějaké ovoce na talířek, aby se jí lépe přemýšlelo.


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 381. Poslech všech dohromady zabral přes 5224 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 183 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Digiděti Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Reklama