blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Tak nám uteklo již několik hodin v novém roce. Dovolte, abych se jako každý rok na chvíli k minulému roku vrátil a shrnul, co zajímavého se zde odehrálo.


informace o postupu pro zaplacení

Letos poprvé jsem na naše počítače začal ve velkém útočit „RANSOMWARE“: http://blog.ijacek007.cz/…yptowall-3-0, což je forma počítačového viru, která po napadení počítače zašifruje všechny důležité data na počítači a připojených síťových discích a požaduje výkupné za poskytnutí dešifrovacího klíče. V mnohých ohledech se bez zaplacení již ke svým datům nedostanete. Pokud nemáte zálohu, mimo infikovaný počítač, jste bez dat.


postup instalace upgrade na Windows 10

Microsoft se rozhodl, že se nebude ohlížet na potřeby uživatel a začal v mnohých případech automaticky a bez zásah uživatelů instalovat aktualizaci na Windows 10. Připravili jsme tedy návod, který odstranil nevyžádanou reklamu na Windows10 ze starších verzí Windows a později se na těchto stránkách objevil skript, který se dalo zamezit i nechtěné automatické instalaci Windows 10.


webová stránka která vykradla celý můj článek

Skript měl velký úspěch a přinesl mnohým uživatelům klidné spaní. Přišla ale i odvrácená strana úspěchu článku. Celý článek byt totiž zkopírován a v nezměněné podobě zveřejněn bez svolení na stránce, která tak profitovala z práce a úsilí někoho jiného. Naštěstí se podařilo během několika dní autory kontaktovat a docílit stažení textu na jejich webu.


uživatelský profil

Míst spojující nezávislé autory moc není, a pokud ano, většinou po několika letech končí. Narazil jsem na volnou doménu systému, který před pár lety právě tuto úlohu plnil. Rozhodl jsem se tedy doménu zakoupit a „projekt zkusit znovu zrealizovat“: http://blog.ijacek007.cz/…mavy-projekt. Portál agregátor blogu jsem tedy začal vyvíjet prvního „Září jsem ukončil betaverzi“: http://blog.ijacek007.cz/…-rezimu-beta provozu a nasadil aktuální funkční testovací verzi. Spousta věcí stále není hotova, spousta chyb není odladěna, nicméně se projektu docela daří. Pomalu si získává svou návštěvnost a hlavně oblibu autorů. Pro autory byl projekt od začátku zamýšlen, takže i když stojí obrovskou porci času, věřím že projekt poběží a bude dělat radost.


Audiokniha hra o truny

V loňském roce jsem také propadl poslechu audio knih, pomocí kterých si krátím cestu do práce. O některých jsem dokonce napsal i mini recenzi a přidal pro audioknihy vlastní kategorii. Nebojte tento blog nikdy nebyl a nebude o knihách, pokud mě ale některá opravdu chití za srdce, určitě si zkusím najít čas, abych o ni zde napsal pár řádků. Jde o opravdu zajímavé vyplnění času všude tam, kde se nedá uchopit normální kniha nebo například pro jedince jako jsem já, kteří louskají jednu stránku neúměrně dlouho.


tento krok muže trvat i několik hodin pokud se nepustí opravný skript

Další úspěšný článek, který se na tomto blogu objevil, ukazuje jak opravit automatické aktualizace systému Windows 7. Microsoft totiž opět nedotáhl svůj aktualizační proces do takového stavu, aby i po letech fungoval. Přitom se problém vyskytuje i u úplně nových instalací. Na tomto webu tedy můžete najít jednoduchý návod jak si Windows Aktualizace opět zprovoznit.


Balení multisportovních hodinek a jejich krabička.

V létě jsem si udělal radost a po rodinné poradě jsem si pořídil nejvyšší model sportovních hodinek výrobce Garmin Fenix 3. O přístroji jsem tedy nemohl nesepsat pár základních dat do článků. Hodinky jsem si zamiloval, hlavně notifikace na přístroji. Vždy upozorní co se děje na mobilním telefonu a tak nemusím stále vytahovat telefon a kontrolovat displej. Krásný, ale velmi drahý přístroj.


takto vypadá zapojení modulu ESP8266 v praxi.

Po půl roce co se mi doma válely moduly ESP8266 jsem našel čas na jejich zapojení. Mohli jste se tedy dočíst nejen o minimálním zapojení modulu a jeho programování, ale také o reálném projektu, který má za úkol zaznamenávat teplotu z celého domu a pomocí bezdrátového přenosu dat. Projekt snad tento rok dokončím a vy tedy budete mít možnost dočíst se i o zpracování dat z jednotlivých teploměrů.


grafika k postoji licencování produktu.

Také jste se na našich stránkách mohli dočíst o rozčarování, které následovalo po té co Zoner oznámil změnu licencování svého „domácího“ foto editoru. Zoner se totiž rozhodl, že ukončí prodej licencí na aktuální verzi, která je stále platná po zakoupení a rozhodl se zavést předplatné. Tedy model založený na principu dokud platíš program funguje. Po uveřejnění článku se dokonce k tématu vyjádřili i ze Zoneru, takže je vidět, že i autoři programu se dostali ne tento blog.

To byla jen část loňského obsahu, který se zde objevil. Nemá smysl zde psát všechny, protože jsou všechny stále dostupné. Pokud Vás obsah bude zajímat, můžete se k němu kdykoliv vrátit. Blog je hlavně o Vás návštěvnicích a v tomto ohledu šlo opravdu o velmi povedený rok. Na tyto stránky zavítalo v roce 2016 219 551 unikát­ních návštěvníků což je o 25% více jak v proce 2015. Celkem si návštěvníci zobrazily 359 228 ,což je nárust o 20 % oproti roku 2015. Moc děkujeme za vaši přízeň a jsme rádi že navštěvujete právě náš Blog.

Mohlo by Vás zajímat

Ohlédnutí za rokem 2015

Ohlédnutí za rokem 2014

Ohlédnutí za rokem 2013


Štítky článku myslenky | skutecnost | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 02.01.2017 zobrazeno 1 331x
Předchozí článek Novoroční přání do roku 2017
Zateplení střechy první cesta k šetření tepla v domě Další článek


gravatar1iconwww.tlustjoch.blog.cz

TlusŤjoch

2017-01-02 20:39:39

Ty de Sítky mi daly zabrat.


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2017-01-03 14:52:35

TlusŤjoch
no nebyl jsi jediný komu daly zabrat :-) mě to taky přidalo kupu práce :-)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 381. Poslech všech dohromady zabral přes 5224 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 183 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Digiděti Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Reklama