blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Psal se rok 2011 a já zde na blogu psal o zajímavém projektu, který se rozhodl spojit autory blogů a vytvořit portál, kde se dalo nalézt opravdu zajímavé čtení. Portál načítal články pomocí RSS kanálu a poskytoval tak aktualizovaný seznam nejnovějších článků seřazeny dle času, publikace nebo kategorie.

logo agregator blogu

Do projektu jsem se připojil a stránku si oblíbil. Několikrát denně jsem ji navštěvoval a pravidelně nacházel nové články k přečtení. Autor projekt ale po nějaké době ukončil a ze zajímavé stránky nezbylo nic než jen odkazy. Později to ze stránkou bylo ještě horší, neboť se na ni objevil jen reklamní obsah a nakonec projekt skončil úplně. Z oblíbené stránky se časem stala zapomenutý projekt. Já si na stránku najednou vzpomněl a napadlo mě, zda je doména pořád obsazená a nebyla. Chvíli jsem přemýšlel a po pár minutách jsem volnou doménu starého projektu koupil.

Za pár dní již na doméně viselo upozornění, že chystám novou verzi a dal jsem se do práce na oživení kdysi oblíbené stránky. Předchozí autor měl dobrou myšlenku, ale zdálo se mi, že krom odkazů na další články a jednoduché hodnocení, stránka návštěvníkům moc neumožnuje.


stránka se připravuje.

Když znovu tak jinak
Rozhodl jsem se tedy, že funkčnost zachovám, nicméně projekt postavím na jiném principu. Jako první zruším první pravidlo minulého projektu a to myšlenku, že se na stránku může přidat jen bloger vlastnící svou doménu. Dnes bloguje spousta lidí a technologie jim umožnují různé možnosti. Nevidím důvod autory porovnávat jen podle toho, jakou službu pro své počínaní používají.

Další věc kterou jsem se rozhodl přepracovat, je systém fungování celého webu. Pro připojení ke komunitě, která chce oslovit nové čtenáře nebo nalézt zajímavé čtení se může přihlásit každý vyplněním jednoduché registrace, kde je k nutností pouze funkční mail. Jakmile si ověříte účet a to sami, můžete zadat vaší stránku a teprve poté je nutný zásah administrátora, aby stránku ověřil.

Odměňování autorů a skóre pro blogery. Další zajímavou funkcí, kterou měl původní blog, bylo jaké si top 10 nejlepších autorů. Koncept nebyl špatný, ale ve finále moc nefungoval. Proto jsem se rozhodl zavést body, které se přičítají uživatelům a autorům za jejich akce. Například pokud autor vydá článek a stránka jej zpracuje, automaticky autorovi přičte body. Body se v budoucnu budou přičítat i za hodnocení článků ostatních blogerů či jiné akce a tak se bude objektivně hodnotit každý bloger. Jednoduše tedy budete moci vybrat pár nejlepších.


První start stránky 1.7.2016

Projekt Agregátorblogu.cz jsem rozjel dnes ráno v betaverzi již s funkčními načítáním stránek, možnosti registrace a přidávání webu. Aktivně na portálu pracuji a v nejbližší době bych rád dokončil systém kategorií, návštěvní knihu či například uživatelské hodnocení jednotlivých článků. Jsem zvědavý, zda se mi podaří projekt rozběhnout alespoň do takové míry, jako běžel v dobách před pěti lety.

Ptáte se proč jsem se rozhodl projekt oživit, když jsou dnes článků plné facebookové skupiny či jiné sociální sítě? Odpověď je docela jednoduchá, myšlenka stránky spojující aktivní autory se mi vždy líbila. Systém se aktualizuje automaticky což znamená, že po připojení se mu nemusíte věnovat, pokud nechcete. Váš článek je vždy načten na hlavní stránce a to chronologicky a žádný systém neřídí jeho zobrazení jen okruhu uživatel. Pokud se podaří stránku vzkřísit, mohla by být zajímavým místem, kde rychle najdete nové články z několika webů, aniž by jste je naslepo museli procházet.

Mohlo by Vás zajímat

Stránka Agregátoru Blogů

Agregátor Blogů článek z roku 2011


Štítky článku skutecnost | www-stranky | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 01.07.2016 zobrazeno 1 997x
Předchozí článek Aprílová mapa České republiky 2016
Digitální garáž Google aneb bezplatný výukový kurz Google jak uspět na internetu. Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 381. Poslech všech dohromady zabral přes 5224 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 49% tedy 185 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Problém tří těles Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Reklama