blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Na svém blogu jsem popsal již nejednu hru. On-line hrám jsem se zatím v popisech tak trochu vyhýbal. Dnes Vám však popíši hru, u které jsem strávil mnoho ze svého volného času a to hru „Rail Nation“.

Úvodní stránka hry

Když jsem na stránkách popisující hry našel článek o tom, že tato strategie vstupuje do naší země v plné lokalizaci, zbystřil jsem. A rozhodl jsem se hru vyzkoušet. Hra s prostředí železnic, kde hráčovým cílem je přepravovat suroviny, zkoumat nové lokomotivy sestavovat jízdní řády a starat se o své impérium, se v popisu opravdu hodně podobala Transport tycoonu, u kterého jsem proseděl desítky hodin.
Pohled na herní plán
Hra mě zprvu opravdu bavila. Obsahuje pěknou hratelnost, spoustu zajímavých možností, které suroviny či vlaky vybrat a spolupráci s okolními hráči. Hlavním úkolem hry je – zásobovat město surovinami, které zrovna požaduje. Pokud hlídáte které suroviny máte vozit a dokážete zásobovat město správnými surovinami, město se díky tomu rozrůstá. A už tady nastává první problém na zásobování města totiž nejste sami. Sami ve hře totiž moc nesvedete a tak je třeba s pomocí ostatních hráčů taktizovat. Díky zásobování správnými surovinami navíc dostáváte prestiž, díky ní se umísťujete v globálním žebříčku.
mapa pro plánování tras vlakú
Abyste ale mohli zásobovat městem ty správné suroviny, musíte si první postavit koleje do patřičných podniku. A zde začínáme narážet poprvé na systém hry. Ta je totiž uměle bržděná, aby vydržely hráči co nejdéle. Abyste mohli postavit další koleje, musíte nejprve vylepšit Továrnu na koleje. Na to potřebujete nemalé finance, ale také počkat, než se budova rozšíří. Pokud budujete několik kolejí, podnik je třeba za 4 herními poly k vaším kolejím, pak Vás budování stojí nemalé prostředky a také čas.
Vaše základna místo kde se staráte o výzkum i finance vašeho impéria
U vašeho nádraží se trochu zastavíme. Zde totiž vylepšujete budovy a generujete bonusy. Aby jste mohli mít více lokomotiv, musíte například vylepšit depo. Aby jste rychleji mohli zkoumat nové vlaky a vylepšení zase musíte investovat do laboratoře. Pokud chcete postupovat v žebříčku rychleji, můžete vylepšovat nádražní budovu.
Nové vlaky je potřeba vyzkoumat aby je bylo možné koupit
Hra se skládá z 6ti epoch. Každá z těchto epoch trvá 14 dní. V každé epoše přibudou do hry nové lokomotivy, podniky zboží a vagony. Během těchto čtrnácti dní musíte, pokud možno rychle, vyzkoumat nejefektivnější lokomotivu a přezbrojit své vlaky tak, aby jste byli schopni konkurovat ostatním hráčům.
pohled na trochu statistiky
Nejlepší hráči z okolí vašeho města zakládají asociace a díky tomu mohou kupovat například lepší čekací doby na nakládaní vašich vlaků. Navíc si mohou navzájem vypomáhat, vyzvedávat bonusy z vašeho nádraží, které se několikrát za den generují, aby vás hra tak trochu nutila se vracet.

Čím déle hrajete a čím dále ve hře jste, ubývá také aktivních hráčů z vašeho okolí. Zjišťujete, že hra je vlastně pořád o tom samém a to jen se přihlásit vybrat si bonusy opravit vlaky nastavit nové jízdní řády a zase čekat. Herní dobu a také čekání si můžete zpestřovat soutežemi. V každém městě totiž čas od času otevírají soutěž, ve které máte za úkol, v co nejkratší době dovést do soutěžního města určitý počet požadovaného zboží. Zde však nastává problém v platebním modelu hry.

Aby se totiž autorům hra vyplatila, nabízejí hráčům možnost za reálné peníze koupit zlaté cihly, herní měnu za kterou můžete zrychlit budování tratí nebo nádražních budov či nakupovat losy. Za tyto losy potom máte možnost vyhrát v každém herním kole bonusovou lokomotivu, která je jednak zvýhodněná, ale také nezabírá místo v depu. Pokud tedy nějaký hráč nahází do své hry dostatek vlastních peněz, může vyhrát několik těchto bonusových lokomotiv a potom je v soutěžích téměř neporazitelný. Nemůžete vyhrát soutěž v rychlosti zásobování, když máte 15 vlaků z 15 a váš soupeř jich má 18.
pohled na profil hráče jmění jeho impéria a logo
Poslední epocha se týká deseti nejrozvinutějších měst a během této doby máte za úkol vozit stanovené suroviny tak, aby jste dostali co jevíce prestiže a tím se umístili v celkovém skóre co nejvýše. Mě osobně hra před koncem téměř přestala bavit a výsledek jsem jen tak doklikal.
pohled hráče kteří hru dorháli i s jejich body
Pokud bych měl zase chuť zahrát si strategii s vlaky a budováním asi bych sáhl po stařičkém transport tycoonu. Ke hře bych se už nevrátil. Jde o zábavu, která dovede zabavit na několik dní. Je potřeba si ale uvědomit, že jde o hru uměle natahovanou jejíž cílem je vydržet až do konce. Kdy za odměnu nakonec získáte jen místo v žebříčku.

Mohlo by Vás zajímat

Hay Day starejte se o svou virtuální farmu na vašem telefonu či tabletu

Česká strategie Defend Your Life


Štítky článku hry | recenze | www-stranky |
Autor Ijacek.007 01.06.2014 zobrazeno 11 268x
Předchozí článek BEJEWELED3
Game Dev Tycoon recenze Další článek


1

Crazy

2014-08-25 11:40:10

Koukám, že jsme měli stejný nápad zahrát si tuto hru, která vypadá opravdu zajímavě, jsem teda na začátku, ale postupem času to vidím podobně jako ty. Asi si dám transport tycoon :-)


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2014-08-25 11:43:37

jj hrál jsem to každý den poctivě několik hodin a dohrál jsem hru až do konce a mužu říct že konec byl už opravdu jen o tom abych vydržel před koncem když jsem tomu věnoval tolik času. Později prostě přestane byt zajímavá.


3

VR

2014-10-16 10:58:43

Článek a popis hry pro rychlou informaci stačí, ale těch gramatických chyb :-S …


gravatar4iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2014-10-16 13:02:01

VR
díky za koment. Pravopisné chyby jsou nedílnou součástí tohoto blog a mé osobnosti. Pokud tě zajímá více můžeš si přečíst tuto stránku. http://blog.ijacek007.cz/…opisne-chyby


5

GR

2014-12-03 06:37:57

Dobrý popis hry, díky. Taky jsem byl vyděšený z těch pravopisných chyb, koukám, že touto poruchou trpí tak 60–80% všech diskutujících na celém netu


gravatar6iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2014-12-03 10:24:02

nemůžu se vyjadřovat ke všem na netu mohu však mluvit za sebe. Své články nechávám většinou projít korekturou než je zveřejím máš li pocit že jsou zde pravopisné chyby které se nedají přehlížet klidně mi je napiš do komentáře a ja je v článku opravím. Já je prostě nevidím.


7

FR

2015-01-30 23:37:03

zbistřil > zbystřil, Aby jste ale mohly zásobovat > Abyste ale mohli zásobovat, aby jste > abyste, vylešení > vylepšení, nadražní > nádražní, těcho > těchto, spoutežemi > soutěžemi, každem > každém, realné > reálné, dotatek > dodatek, zasobování > zásobování, jejiž > jejíž, získate > získáte..

a ještě poznámka k těm zlaťákům – nemusíte nic platit, stačí si je vysoutěžit a pak za 100 zlatek máte 7 dnů PLUSKO :), a za těch 7 dnů se vám jistě zase podaří vyhrát dalších 100 zlaťáků, takže žádné drama


8

FR

2015-01-31 19:43:34

tak jsem ti napsal seznam chyb a tys to šmahem smazal..


9

Abroš

2016-03-21 17:23:07

Hru hraju už po několikáté a pokaždé na jiný způsob. Pro snažší způsob ovládání je ale potřeba koupit Plus účet, který na 3 měsíce hry vyjde na cca 600 Kč ( 1,50 Kč na den) 1200 tzv zlatých cihel. . A upřímně mě to baví, hlavně zorganizování růstu města a nakonec i finále. Za získanou prestiž jsou zlaté cihly do další hry, takže šikovný hráč hraje zdarma. A co že jen umístění v žebříčku? Když budu hrát Monopoly, taky nikde nebudu psanej.


gravatar10iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2016-03-21 20:02:36

jj už je to pár let co jsem to hrál já ale také jsem investoval a plus účet na pár týdnu koupil taky mě to bavilo jen v době kdy jsem to hrál já byl konec tak trochu již docela nudný,


gravatar11

tiky liky

2016-05-26 11:34:45

Chyb tu ještě pár je: poly-poli, jevíce-nejvíce a další drobnosti, které by měl ten kdo „nechávám většinou projít korekturou než je zveřejím“ určitě vidět :-D Btw, co za odměnu je v Transport Tycoon, když v Railu je to JEN místo v žebříčku?


gravatar12iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2016-05-26 16:18:19

no díky chyby jsou prostě součást tohoto blogu. Bohužel nebýt korekce asi by to normální jedinci četly opravdu jen obtížně. Transport Tycoon je single hra kde nemusíš na nic čekat není to natahováno a jsi svým pánem také zde nemáš mikrotransakce takže jde o úplně jiný typ hry ale pro mě je mohem zábavnější je to ale věc vkusu a názoru každého hráče.


13

Obe16

2017-09-25 16:30:04

Rail nation si také čas od času rád zahraju, patří k těm lepším on-line strategiím, které se dají na netu zdarma hrát. Jak tu někdo správně napsal, vlastní investice nejsou třeba, zlatky se dají získat při hře a lze tak dosáhnout umístění i v TOP10 (vlastní zkušenost). Samozřejmě je těžké vydržet a hrát naplno až do konce, určitě si síly rozvrhněte, zvláště ke konci je budete potřebovat :-) Také si myslím, že nemůžete hrát Rail příliš často, je to opravdu jednotvárné, těžko můžete vymyslet něco originálního. Ale asi tak jednou za rok se to dá zvládnout :-)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 381. Poslech všech dohromady zabral přes 5224 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 183 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Digiděti Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Reklama