blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Každý z nás potřebuje občas utéct od reality a utéct od problémů našich normálních životů. Prostě nějak odpočívat. Někdo sleduje televizi, jiný zase čte, někdo vyráží do přírody a já hraji počítačové hry.


hry a ovladač ke konzoli xbox360

Většinou večer, když jde dcera spát a manželka se věnuje svému, zapínám počítač a zapínám jednu z moha her. Výběr hry je přitom vždy dle aktuální náladě. Někdy mám chuť na bezmyšlenkovité mlácení počítačových padouchů, jindy naopak mám-li více času, zapínám nějakou strategii či hru u které musím vnímat zadání úkolů.

Je zvláštní, že na hraní her se stále pohlíží jako na zábavu pro děti. Předsudky se projevují hlavně u generace, která dospívala dříve, než se počítačové hry začali u nás ve větším měřítku objevovat. Do jisté míry předsudky chápu. Svůj pohled na tento druh zábavy si utvářeli s myšlenkou, že tento druh zábavy nepotřebují, aniž by mu ve skutečnosti dali šanci nebo si zkusily pár her z různých žánrů, aby dokázali najít styl hraní, který by je zaujal.


pohled na steam profil

Slýchávám názory, že hraní je zabitý čas, že nemají čas na blbosti nebo že budou raději dělat něco užitečnějšího. Svůj koníček nikomu nevnucuji a plně chápu pohled na věc jiných lidí. Nicméně v porovnání s prosezením hodin u televize, kde máte krom přepínání programu téměř nulovou šanci cokoliv změnit nechápu názor, že já svým časem plýtvám zatím, co u televize jde o odpočinek?

Hraní her je dle mého stejně dobře investovaný čas do odpočinku jako jakýkoliv jiný koníček, pokud přináší oddych od všedních starostí, vyčištění hlavy nebo zábavu. Tak jako z každým jiným koníčkem se nic nesmí přehánět. Pokud si však člověk uvědomuje cenu svého času a na místo televizi se rozhodne nějaký čas věnovat odpočinku u počítačové nebo konzolové hry nevidím důvod, proč by se na něj měno nahlížet, jako na toho, kdo ve svém věku ještě hraje hry.


herní konzole microsoft

Schválně, jak jste na tom Vy? Najdete si chvíli a odpočíváte u počítače ve virtuálním prostředí plném virtuálních zážitků nebo se raději necháváte unášet představami životů z televizních obrazovek? Vezmete si do rukou nějakou knížku nebo se raději jdete projít, či projet ven a načerpat sílu na čerstvém vzduchu? Podělte se o svůj názor v komentářích pod tímto článkem.

Mohlo by Vás zajímat

Tři způsoby jak ušetřit při nákupu her

Trnitá cesta ke konzoli Xbox 360


Štítky článku hry | myslenky | skutecnost |
Autor Ijacek.007 26.02.2017 zobrazeno 1 875x
Předchozí článek Zateplení střechy první cesta k šetření tepla v domě
Proč chtít svůj blog pod vlastní správou Další článek


gravatar1iconwww.tlustjoch.blog.cz

TlusŤjoch

2017-02-26 16:42:47

Já hraju jenom Mahjongg. Kdysi lemmings. Jinak raději čtu, nebo jdu na fotoprocházku..


2

sokorka

2017-02-27 17:36:23

No v 1 v noci se chodí na procházku těžko :-)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 381. Poslech všech dohromady zabral přes 5224 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 183 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Digiděti Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Reklama