blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Tento víkend jsem doma asistoval zase u něčeho nového. Na programu byla výměna starých překřížených domovních dveří. Již delší dobu bylo vidět, že domovní dveře budeme muset vyměnit.

Pod dveřmi totiž táhlo a utíkalo přes ně spousta tepla. Díky zkřiveným futrům, bylo potřeba vyměnit nejen samotné dveře, ale také zárubně. Taková výměna celých zárubní není nic jednoduchého, alespoň pro někoho, kdo to nikdy nedělal a tak jsem měl na pomoc profesionála. Sám jsem si jsem si ani nedovedl představit co je při takové výměně dveří nutné udělat.

První nemilé překvapení mě čekalo, při rozbalení zakoupených dveří. Dveře, které jsem koupil totiž byly vyrobeny v Polsku. Byl to typ dveří i ze zárubněmi a zámky. Jenže díky polským požárním předpisům se všechny polské domovní dveře otevírají ven. Mé staré domovní dveře se jako většina dveří v naších končinách otevíraly dovnitř.


pohled na staré domovní dveře

Nové dveře byly o něco širší a tak bylo potřeba pro mě vybourat trochu místa. Tím, že se dveře otevíraly do druhé strany, však bylo nutné vybourat mnohem více, aby se daly dveře pořádně otevírat.


pohled na hlavní vchod bez starých dveří

Jako první se vybouraly dveře s použitím násilí, to šlo rychle. Staré zárubně byly pod prahem již shnilé a tak se na nic použit nedaly. Jen bylo potřeba je vybourat opatrně, aby se nemusely díry moc dozdít.


nové domovní dveři i ze zárubněmi

Dalším krokem bylo usazení dveří. První se pomoci kolíku, dveře usadily a zkontrolovaly se ve všech osách, zda jsou ve váze. Potom se pomoci speciálních hmoždinek dveře uchytily na svém místě.


pohled na hmoždinky pro ukotvení zárubní dveří

pohled na ukotvení domovních dveří

Po ukotvení dveří následovalo zafoukání zárubní izolační pěnou.


pohled na instalované dveře zafoukané izolační pěnou

Po nafoukání izolace byly všechny práce hotové a muselo se počkat do dalšího dne, aby mohly práce pokračovat a izolační pěna pořádně ztuhla.


opravená omítka po upravě dveřních zárubní

pohled na opravenou omítku futer


nezaomítnutá část dveří

výměna domových dveří

Druhý den se musely zomítat zárubně, nahodit omítky a zabetonovat spodek dveří. Do dneška jsem si ani neuvědomil, co za práci dá výměna dveří. Když s tím někdo dělá, už to ani nebere nijak složitě, když vidíte hotovou práci, také si představu jen tak neuděláte. Pokud jste ale u toho od prvního bouchnutí kladiva, až po poslední tah hladítkem, kterým dorovnáváte vylitý beton pod dveřmi, díváte se na celou práci jinak.


Štítky článku fotografie | opravy | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 25.11.2012 zobrazeno 4 643x
Předchozí článek Opavský Cinestar a koupě elektronické vstupenky
Upomínka na nezaplacenou fakturu s částkou 0 kč. Další článek


1

sokorka

2012-11-25 19:01:31

Teď pozor. kdo příjdete, ať nedostanete dveřma :-)


2

Vesa

2012-11-25 19:05:27

Dveře krásné, ale jsem fakt zvědavá, jak se budete dostávat ven, až vám zase bude „zima klepat na dveře“. Budete skákat oknem :-D


3

Crazy

2012-11-25 22:54:38

Skvělá práce. Člověk se s tím popere, aspoň máš menší představu co dělám v práci já :)


gravatar4iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2012-11-26 14:50:42

Vesa – taky jsem zvědavý jak to bude v zimě :-) budu nad dveře muset asi rychle vymyslet nějakou stříšku ale co sníh to se teprve ukáže. Já dveře nevybral jen jsem je pomáhal instalovat.


gravatar5iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2012-11-26 14:52:14

Crazy – no jo no jak jsem psal člověk si nějak neumí udělat obrázek dokud to nedělá sám. Na druhou stránku když to děláš každý den už to jde jako po drátku já ani nevěděl co mě čeká :-)-


6

pajanek

2012-12-08 00:40:42

Koupil sem podobne š 100 a jsou do otvirane donitř „fa.Peknedvere­.eu“,a zítra je du zabudovat.Tak dik za ty fotky,asponˇ nejaka rada jak na to.


7

Polsko

2018-01-02 20:29:02

Dobrý den, mohu se zeptat, kde jste přišel na to, že se v Polsku musí otvírat dveře ven? Našel jsem jednu diskuzi, kde jedna paní píše, že v prodejních (polských) centrech prodejci tvrdí, že podle předpisů se musí dveře otevírat ven, ale přitom žádný takový předpis neexistuje.Nap­říklad v bytových domech se nesmí dveře od bytů otevírat ven, aby otevřené křídlo nepřekáželo v případě požáru evakuaci. V případě rodinných domů není žádný předpis, tedy záleží čistě na rozhodnutí majitele domu. Nevím kdo vám tohle tenkrát tvrdil, ale nezakládá se to na pravdě.


gravatar8iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2018-01-02 20:34:25

zdarvím Polsko :-)
nevím kdo mi to tvrdil a netvrdím že je to pravda prostě jsem se dozvěděl že dveře které se otevírají ven jsou výsadou Polských výrobcu proč tomu tak je nebo zda je to nesmysl jsem nijak nerozváděl pokud je to nesmysl tak klidně článek poupravím :-)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 381. Poslech všech dohromady zabral přes 5224 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 183 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Digiděti Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Reklama