blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Od té doby, co jsem si pořídil herní konzoli Xbox, hledám zajímavé hry, které by bavily nejen mě, ale i mé přátelé. Na svých toulkách při objevování zajímavých her, jsem narazil na titul, který je tak trochu jiný než většina her na konzole.


takto vypada krabice

Asi největší zvláštností u této hry je fakt, že se nedá ovládat pomocí klasického ovladače, ale musíte pro její hraní mít speciální ovladač. Nutnost ovládat hru speciálním kusem HW sice pořizovací náklady na hru zvedá, na oplatku však přidává něco nového.


podoba ovladače určeného pouze pro tuto hru

DJ hero 2 je zjednodušeně řečeno hra na DJ. Onen speciální ovladač, který je hrou vyžadován a u hry je dodáván, je malý mixážní pultík. Ten obsahuje jakousi gramofonovou desku se třemi tlačítky, potenciometr, tlačítko na speciální akci – jako je euforie či uložení aktuálního skóre do banku a potenciometr pro volbu stopy, kterým je možné v určité části vypnout či protnout dvě audio stopy.


obrazovka z on-line hry

Princip samotné hry je vcelku jednoduchý. Hra obsahuje 83 připravených písniček. Takzvaných Mashup(u). To jsou vlastně dvě písničky spojeny do sebe a dohromady tvořící výsledný mix. Vaším úkolem ve hře je vybrat si z připravených mixu a pomocí instrukcí běžících na obrazovce se trefovat tlačítky nebo ovládacíma prvky do bodů zobrazující se na jedné ze tří audio stop. Pokud se Vám to nepodaří, hra Vám nekompromisně audio stopu ve které jste udělali chybu vypne. Hra vám nabízí několik možností od pouhého zmáčknutí barevného tlačítka v určitou dobu, až po skrečování či přesný výběr přehrávané stopy. Za Vaše počínání pokud se daří, dostáváte skoré a na konci písně Vás hra ohodnotí počtem hvězd.


na konci každého kola je hodnocení

Jednoduché ovládaní, jednoduchý princip, předurčují hru k tomu, aby jste si mysleli, že je ovladání hračka. Ono ale sledovat výsledný mix je jedna věc a sedět u ovladače, ostře sledovat tři audistopy a snažit se neudělat v ovládání chybu je věci druhou. Ze začátku i po nastavení jednoduché obtížnosti člověk nechápe, co vlastně dělá špatně a proč na konci si při utírání zpoceného čela prohlíží výsledek pouze se dvěmi z pěti hvězd. Za chviličku si na ovládaní ale vcelku zvyknete, teprve poté si Vás hra dokáže chytit.


vytvoření vlastního seznamu skladeb

Výběr připravených mixu se i v celku příjemně poslouchá, takže pokud neděláte moc chyb, můžete se svým uměním jako DJ pochlubit i přátelům. Další aspekt hraní dodá hře další spoluhráč. Pokud máte doma někoho, kdo by si s vámi chtěl porovnat síly a také se vydat na virtuální cestu DJ, stane se hra rázem mnohem zajímavější. Pokud máte spoluhráče, můžete dokonce zkusit soupeřit spolu. Na hraní ovšem budete potřebovat druhý gramofon.


online boj s žvým protivníkem

Pokud doma nikoho takového nenajdete, nemusíte věšet hlavu a můžete se pomoci XBOX live zkusit porovnat s ostatními hráči. Pokud již budete zkoušet hrát online, připravte se na delší dobu, kterou hra hledá protihráče. Pokud už na některého protihráče přeci jen najdete pravděpodobně bude mít nastavenou obtížnost na hard a pokud uvidí, že zrovna začínáte, je tady velká pravděpodobnost, že se odpojí. Pokud ovšem najdete soupeře, co si s vámi zasoutěží a není to zase takový problém, jen to stojí více času. Určitě si společný souboj užijete ať už prohrajete či vyhrajete.

Hra mě velice baví, sem tam když mám náladu, sám sahnu po pultíku a vychutnávám si hraní. Pokud se objeví někdo, kdo si najde čas porovnat s Vámi síly, určitě se u hry budete velice dobře bavit. Cena hry dnes díky aukčním serverům není nijak převratná a dá se pořídit okolo 700 kč. V porovnání s množstvím zábavy je to přijatelná cena. Navíc dostanete ke konzoli i netradiční vcelku precizně zpracovaný ovladač.

Pokud se Vám taneční muzika alespoň trochu líbí a chcete si na herní konzoli zahrát i něco jiného, než hru ovládanou klasickým ovladačem, klidně po hře můžete sáhnout. Podle mě litovat zřejmě nebudete.

Hodnocení 9/10

Zajímavé odkazy

DJ Hero 2 na Xbox live

Seznam všech písniček

Mashup na wikipedii



DJ hero 2

DJ hero 2

54%
Autor článku měl hru spuštěnou celkem v 31 dnech. A splňil 54% výzev autorů hry. Proč u hry není 100% ? Poslední spuštění hry pod jeho učtem bylo 28.09.2015

Štítky článku hry | recenze | Xbox |
Autor Ijacek.007 01.03.2013 zobrazeno 3 078x
Předchozí článek Minecraft Xbox360 edition
Borderlands Další článek


1

sokorka

2013-03-01 14:02:49

Jj. Je to super. Litovat nebudou :-)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 381. Poslech všech dohromady zabral přes 5224 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 183 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Digiděti Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Reklama