blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Cca před dvěma týdny jsem si objednal v Číně kameru do auta, která dokáže ve smyčce nahrávat záznam cesty auta.

O kameře jsem přemýšlel už dávno, vzhledem k rostoucímu provozu na naších cestách i nevyzpytatelných překážkách jsem chtěl mít záznam toho co v provozu všechno na svých každodenních jízdách potkávám.

Stále jsem si ale říkal, že je to zbytečně drahé a že přeci nejsem v Praze. To že mě na dálnici někdo vytlačí s cesty také nehrozí vzhledem k četnosti mého výskytu na dálnici a tak jsem tuto „hračku“ zařadil do kategorie „až budou peníze“. Jinak řečeno jsem její nakup zprvu dal k ledu.

Poučení a otevření očí jsem se ale dočkal velice brzy. Kolega z práce nám ukázal záznam z telefonu, který měl jako takovou kameru nastavený kdy jej bezohledný řidič úmyslně vy brzdil a způsobil tak dopravní nehodu. Bez tohoto záznam by bylo dokazování takového chování asi nemožné a poškozený by byl automaticky viníkem nehody, jelikož nedobrzdil.

Rozhodl jsem se tedy kameru koupit namontovat do auta a takto se chránit proti bezohlednosti některých řidičů, kteří si mysli že mohou na cestě vše a pokud je nezaznamená nějaká kamera si mohou vše dovolit.


Obrázek

Kameru jsem přes kámoše objednal v Číně a za v přepočtu 1100 Kč jsem si ji nechal poslat. Bohužel se na cestě zastavila na celnici kde mi dopočítaly clo a tak se clem a nákladem na procení vyšla cena na 1500 Kč.

Po koupení paměťové karty, která díky ceně v balení není jsem se dostal s touto pojistkou na cca 2000 kč. Zatím kameru nemám namontovanou na pevno ale zapojuji ji do zásuvky zapalovače takže ji v autě nenechávám .

Dle mého bratra, který my dělá na autě většinu servisu jde o zblost, která akorát přitahuje zloděje. Já osobně věřím že jde o aktivní prvek ochrany, který snad nikdy potřebovat nebudu ale jak je to například s kondomy. „Raději mýt a nepotřebovat než potřebovat a nemít“

Za dobu provozu jsem již stihl zaznamenat a cestu do práce a dneska také docela nepříjemný smyk. Na vše se můžete podívat na YOUTUBE.

cesta do práce 4× zrychlena.

smyk při cestě do práce.

Jinak pár parametrů kamerka nahrává ve smyčce na 16 Gb kartu class 8. Dokáže nahrávat ve smyčce cca 6 hodin. Video soubory se vytváří v délkách 2, 5 nebo 10 minut. Kodek je Mjpeg.

Mohlo by Vás zajímat

Domácí výroba držáku nahrávací kamery

Instalace tempo-matu Škoda Octavie


Štítky článku auto | elektronika | octavie | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 05.01.2012 zobrazeno 5 872x
Předchozí článek Rekapitulace blogu v roce 2011
Instalace tempomatu škoda octavie Další článek


gravatar1iconwww.zkusmo.cz

SMO

2012-01-09 21:54:41

Videa vypadaji dobře. Ten samotný smyk už moc dobře ne. :-) Ať kamera slouží a ať nebudeš muset záběr z kamery použít jako důkaz.


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2012-01-10 13:32:32

jj záznam je super taky doufám že záznam nikdy nebudu muset používat pro policii ale v dnešní době je to prostě věc která se v autě vyplatí aspoň podle mne.


3

Rado Dlapka

2012-01-11 22:23:43

pěkná hračka :-)


gravatar4iconmrpierc.jecool.net

MrPierc

2012-02-13 18:34:53

Docela štěstí s tím smykem :-)


gravatar5iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2012-02-14 15:23:59

no nemyslim si že to bylo štěstí znám tu zatáčku i své auto po těch km co jsme spolu odjezdili už vím co si s ním mužu dovolit sice mě překvapil ale nebylo to něco co by se nedalo zvládnout. Štěstí bych v tom neviděl.


6

Fandad

2018-10-03 19:14:17

Ou, děkuji za pěkný příspěvek, a podle čeho jsi vybíral??


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama