blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dnes si ukážeme možnost, jakou můžete „ušetřit“ při nákupech na internetu. Nebudu se ovšem bavit o porovnání nejnižší ceny výrobků, ale o možnosti, jak získat zlomek ceny nakoupeného zboží zpět.

Dnes si popíšeme princip používání portálu plnapenezenka.cz. Ukážeme si, jak portál funguje, co od něj čekat a jak vlastně může takováto stránka existovat. Jak to, že existuje možnost získat část peněz za nákupy zpátky? Portál plná-penezenka přitom není jediný, nicméně v následujícím článku se budeme věnovat pouze tomuto portálu.


logo plné peněženky

Jak to vlastně může fungovat?
Na internetu existuje velké množství obchodníku, kteří prodávají cokoliv, co se dá prodat. Aby tito obchodníci podpořili své prodeje a dostali se nad konkurenci, obvykle umožňují provizní systém třetím stranám. Pokud třetí strana přivede kupujícího, který v obchodě udělá tržbu, odmění jej prodejce malou částkou z hodnoty objednávky. Tak je odměněn, jak doporučující, tak prodejce, protože doporučující získá část peněz utracené návštěvníkem a prodejce získá nakupujícího. Portál plná peněženka vlastně vystupuje jako prostředník. Přivede Vás na stránky obchodníka, a jakmile utratíte peníze, portál chytrá peněženka získá provizi z vašeho nákupu. Celou si ji však nenechá a část provize připíše na Váš učet. V praxi tak získáte z každého nakupování peníze „zpět“ a tím můžete „ušetřit“. Slovo ušetřit je v uvozovkách schválně, protože takovéto nakupování mnohdy může vést k utracení mnohem více peněz, než jste původně plánovali.


pohled na hlavní stránku

Kolik je zde obchodů
Celý systém stojí a padá na počtu obchodníků, u kterých je možno své nákupy provádět. Abyste mohly získat své peníze zpět, musí je totiž portál podporovat. Protože podporovaných eshopu není zrovna málo, aktuálně je to 651 prodejců. Čísla přitom nejsou konečná a podle předpokladu by se počet prodejců mohl blížit magickému 1000 už v příštím roce. Podporované eshopy jsou tematicky rozděleny do kategorií. U každé kategorie najdete náhled těch nejoblíbenějších, více dole pak seznam všech. U každého obchodu hned jednoduše vidíte, kolik procent z nákupu můžete získat zpět. U některých obchodníků je odměna fixní. U jiných například ebay či aliexpres je odměna počítaná podle druhu nakupovaného zboží a zde je proto vidět slovíčko až.


seznam obchodníku kategorie elektro

Když si obchodníka rozkliknete můžete si podrobně prohlédnout, jaké odměny Vás v jednotlivých částech obchodníka mohou čekat. Na příkladu AliExpresu je vidět že mobily, počítače a spousta elektra, je v nejmenších číslech. Zde tedy z nákupu získáte zpátky nejméně peněz. Jakmile víte, kolik peněz můžete získat zpátky, stačí kliknout na tlačítko „Přejít a získat cashback“ budete přesměrování na stránku obchodníka a můžete začít směle utrácet.


detail prodejce

Kdy peníze získáte
Pokud jste správně přesměrování na stránku obchodníka a do 24 hodin uskutečníte objednávku, kterou uhradíte, tak se utracená částka i velikost odměny uloží v systému odměn. V tom poté najdete datum platby i do kdy bude odměna schválena. Různí obchodníci totiž většinou čekají, zda zboží nevrátíte či potvrdíte jeho doručení. Jakmile je částka schválena, přičte se k potvrzeným odměnám.


přehled odměn

Výplata ušetřených peněz
Jakmile máte potvrzené odměny, můžete si je nechat poslat na Váš účet. Peníze přitom putují docela rychle. Na účtu je máte zpět do pár dní. V mém testovacím případě jsem nechal odeslat 215kč. Platbu jsem nechal poslat v neděli a na účtu se peníze objevili už v úterý, tedy dva druhý pracovní den.


internetové bankovnictvý

Portál jsem testoval ze zvědavosti a většinou jsem jej využil při nákupu malých částek z čínského aliexpresu, kde jsem pořizoval moduly k arduinu. Zde jsou odměny velmi směšné, protože jde o částky v řádech desetikorun, nicméně jedna věc je docela zarážející. Podívat se v historii kolik takových malých plateb jsem za dobu testování vlastně udělal a kolik peněz tedy utratil. Ať už na internetu utrácíte kupu malých částek nebo nějaké větší sumy, určitě se vyplatí přidat se k více jak půl milionu aktivních uživatelů portálu a získat tak část svých utracených peněz zpět. Mimochodem to, že systém funguje a může ušetřit nemalé peníze je vidět i z částky 93 milionu korun, které se již měli vrátit do peněženek uživatelů. Proč by se tedy nemohli vracet část útrat i do té vaší?

Mohlo by Vás zajímat

stránky www.plnapenezenka.cz

Slovenská verze Plnapenezenka.sk


Štítky článku internet | skutecnost |
Autor Ijacek.007 13.11.2018 Opravil(a) sokorka zobrazeno 2 399x
Předchozí článek Portál Audiotéka slaví narozeniny můžete tak ušetřit spoustu peněz za nákup audioknižek
Nezávislý test tužkových baterii Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 381. Poslech všech dohromady zabral přes 5224 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 49% tedy 185 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Problém tří těles Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Reklama