blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Ano je to tak socialní síť facebook asi není třeba představovat. Její bezpečnostní problémy se ovšem popisuji na internetu v nemalém množství jsou ale k něčemu?


Obrázek

Nejduležitější na socialních sítích je uvědomit si, že k Vašemu obsahu má přístup kdokoli na světě. Že to není pravda že máte nastavene soukromí? Ano do jisté míry máte pravdu pokud si nastavíte uroveň zabezpečení můžete do jisté míry byt v klidu ovšem 100% si nemůžete být jisti ničím.

Facebook totiž neustále pravida mění a každou aktualizací úroveň zabezpečení nastavuje níže pokud tedy chcete na facebooku dodržovat nastavení zabezpečení musíte po každem update nastavení zkontrolovat.

Další kapitolou na facebooku jsou hry. Ano hry jsou vlastně to co zatím plynule drží na sítí přihlášené i ty kteří jsou již do jisté miry přesyceny „hodnotnými“ informacemi z této sítě. Přesto že díky hrám si facebook drží uživatele zaroveň je to jedna z nejhorších forem jak se do vašeho účtu i přes Vaše zabezpečení může dostat někdo o koho vlastně v konečném důsledku nemáte zájem.

Teměř všechny facebook hry jsou tvořeny stejným systémem. Začnete hrát a pro dosažení vylepšení ve hře musíte mít spoustu společníku, kteří s Vámi hru hrají. A tady je právě kámen úrazu, protože když někoho hra chytí časem mu přestane stačit že má 10 přátel, kteří hrají stejnou hru, protože na další rozšíření herního světa potřebuje buď to zaplatit virtualní měnou. Což z pochopitelného důvodů dělá málo kdo přece jen není naší republice mnoho těch kteří by za hry utráceli více než by museli a když se to navíc dá i bez peněz.

Nebo je tady možnost neplatit, ale mít ve své hře více přátel. No ale ne každy z vašich pravých přátel, které již na facebooku máte hru chce hrát. Tady se právě otevíra ono bezpečnostní riziko a to v tom, že se uživatel poohlíží po forech a hledá hráče své oblíbené hry aby si jej poté mohl přidat na facebooku do přátel a tudíž i přidat do hry. Tím ovšem otevře svůj profil a své informace úplně cizímu člověku.

Jak jsem již psal autoři her většinou nezůstavaji u jednoho hráce, ale vyžadují alespoň po pěti hráčích. To znamená že si prostě nepřidáte jednoho ale rovnou pět nových „přátel“ z řad lidí, které neznáte aby jste si mohly zahrát. Poté stačí aby jste takového hráče měli v přátelich a v nastavení měli nastaveno, že vaše data mohou vidět přátelé přátel a ejhle najednou se k Vaším datum dostáva uživatel, kterého nikdo z začarovaného kruhu nezná.

Řešení ?

Čekat řešení od tvůrců her je nesmysl, protože každý tvůrce buď na hře chce vydělat. Či alespoň zaplatit vývoj a čas který strávil vytvářením hry nebo o svém produktu chce říci co nejvíce lidem aby zvýšil možnost, že si někdo z nich zaplatí za rozšířené možnosti hry a tím zase trochu přispěje autorovi. Facebook problematiku rozhodně řešit nebude, protože i pro něj je výhoda že čím více hrajete tím více se snažíte aplikaci propagovat a tím více ji zase propagují další.

Pokud tedy nechcete pouštět ke svým datum nikoho cizího máte jen 3 možnosti.

1 prostě si za vylepšení hry zaplatit.

2 zaregistrovat si několik vlastních virtualních přátel na oko a rozehrát hru i pod těmito učty a tím hru vlastně oblbnout

3 hru prostě přestat hrát.


Štítky článku internet | www-stranky | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 27.05.2011 zobrazeno 3 046x
Předchozí článek Google Street View v cz opět muže fotit
Útok na apache web servery Další článek


gravatar1

Krabath

2011-05-27 18:13:22

Ještě, že hry na facebooku nehraji.


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2011-05-28 12:14:31

no u me je to zase tak ze kvuli niceho jineho na fc nechodim :-)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama