blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

V pondělí jsem sepsal pár řádku o tom jak kolik úsilí jsem musel vynaložit abych si mohl koupit konzoli, kterou jsem si vybral a chtěl jsem ji hned. Samotnou koupi ovšem cesta ke hraní nekončí. Poté co si zařízení zakoupíte jej musíte jaké zprovoznit.

O samotné zapojení zvládne každý a není na tom nic složitého jde jen o to rozbalit patřičné komponenty a každou zapojit do specifického konektoru což se opravdu nedá splést. Ta pravá „ZÁBAVA“ začíná až po propojení všech komponent a zapnutím samotné konzole.

Ve chvíli kdy konzoly poprvé zapnete Vás bude čekat jednoduchý průvodce, pomocí kterého Vás přístroj nastavíte. Pokud máte k dispozici připojení k internetu konzole si rovnou stáhne UPDATE a poté Vás provede důležitým nastavením. Jako první musíte zvolit zemi a jazyk. Bohužel i když nastavíte naši republiku nečekejte, že by s Vámi konzole mluvila česky to zatím neumí bude s Vámi komunikovat v angličtině jak při nastavováni tak při samotném provozu.

Pokud jste připojili XBOX k internetu tak bude chtít vytvořit učet na xbox.com takzvaný live učet. Pomocí kterého budete moct v budoucnu stahovat do konzole dema her kupovat nové hry nebo hledat přátele do hraní po síti. A právě v tomto kroku se mi konzole připravila pár nemilých překvapení. Průvodce je velice jednoduchý jen se vás zeptá na uživatelský email na heslo a na kontrolní otázku poté je možné doplnit ještě sekundární email. Konzole vše zobrazí a po potvrzení je vytvořen patřičný učet na XBOX.COM který je stažen do konzole.

A právě v posledním kroku se Xbox rozhodl, že přeruší svůj bezproblémový chod a začne mě připomínat, že přeci jen jde o konzoli z dílny Microsoftu a že tedy nemůžu čekat úplně bezproblémový start zařízení. V posledním kroku mi totiž konzole napsala, že vytváří učet a po chvili my oznámila, že se vyskytla chyba. Učet tedy vytvořen nebyl a po stlačení jediného možného tlačítka jsem se vrátil z5 před vytvoření učtu.

No rozhodl jsem se tedy, že nebudu vše vyplňovat v konzoli ale že učet raději založím na počítači kde je přece jen komfortnější psaní. Přešel jsem tedy na Xbox.com a začal jsem s registrací nového učtu ve chvíli kdy jsem odeslal registraci mi ale stránka sdělila že mi učet zaregistrovat nemůže protože zvolený email je již použit. Tak jsem se zkusil přihlásit k učtu pomocí údajů, které se mi podle konzole správně neregistrovaly a z překvapením jsem se do učtu přihlásil. Vítala mě ale stránka s ověřením emailové adresy. Nechal jsem tedy poslat ověřovací email. Jakmile mi byl ověřovací email doručen klikl jsem na něj a čekala mě zajímavá hláška. XBOX web mi napsal že jsem našel chybu v systému a stránka se mi nenačetla.


Obrázek

Po ignoraci chyby a znovunačtení xbox.com jsem se nakonec do svého učtu dostal co mě ale zarazilo byl název učtu. Pokud totiž zadáváte údaje přes konzoli což jsme dělal jako první se Vás systém ptá na vaši přezdívku. Nečekal jsem tedy, že jakmile dokončím registraci přezdívka bude jinačí. Ve skutečnosti při založení učtu vám xbox.com přezdívku vygeneruje. A vy pak v učtu i na konzoli uvidíte nesmyslný Nick místo vašeho vytouženého.

Tímto Nickem se potom prezentujete na xbox.com máte statistiky na hraných hrách či v případě zlatého členství s tímto Nickem poté komunikujete z přáteli a tak je tato automaticky generovaná přezdívka dost nešikovná pro vaši virtuální realitu. Naštěstí se da přezdívka jednou zdarma změnit. Já tuto volbu našel pouze na internetových stránkách.
Obrázek

Pro změnu Vašeho nicku se musíte přihlásit na Xbox.com a zvolit položku „Můj účet“.


Obrázek

Poté klinout na Zobrazit profil.


Obrázek

Dole kliněte na položku Uprav můj profil.


Obrázek

Dále na změnit jmenovku hráče.


Obrázek

Teď už jen stačí vybrat přezdívku zjistit, zda li je dostupná a můžete si ji nastavit místo nelogické automaticky generované voloviny.


Obrázek

Jako poslední budete muset znovu do Xbox konzole stáhnout učet. Jakmile jej totiž přejmenujete již se na konzoli starou přezdívkou nepřihlásíte. Jakmile ale dáte stáhnout profil vyplníte email a heslo již se vám stáhne profil i s Vámi nastavenou přezdívkou.

Mohlo by Vás zajímat

Statistika XBOX konzole Ijacek.007

Recenze na zajímavé hry


Štítky článku elektronika | Xbox |
Autor Ijacek.007 03.10.2012 zobrazeno 6 609x
Předchozí článek Trnitá cesta ke koupi konzole XBOX 360
Kreativně zabalený balíček Další článek


1

sokorka

2012-10-03 14:41:43

No to byla operacd o několika fázích :-)


gravatar2iconmrpierc.jecool.net

MrPierc

2012-10-08 16:05:16

Microsoft je v zakládání a upravování profilu specialista na problémy. Pamatuji si, jak jsem musel přes Microsoft účet propojit Social Club na PC pro GTA IV, abych mohl hrát online. Musel jsem pročíst mnoho diskuzních fór a po několika hodinách jsem vyhrál nad systémem. A to jsem si říkal, že to za pár minut bude :-)


gravatar3iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2012-10-08 17:55:36

no jo s Microsoftem to nikdy není na par minut :-)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama