blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dostala se ke mně navigace TravelPilot na které byly mapy tak staré že již přestavala plnit funkci navigace a sloužila pouze jako Handsfree. Začal jsem na internetu hledat možnost jak navigaci nebo mapy zaktualizovat. Jenže výrobce již žádný novější mapy nedodává nebo jsem na ně alespoň nenatrefil.

Začal jsem tedy hledat na internetu návod jak si navigační systém v navigaci vyměnit ale chtěl jsem zachovat právě funkci hlasitého odposlechu hovoru. Brzo jsem zjistil že navigace běží pod systémem Microsoft(u) windows CE.


Obrázek

Po několika pokusech jsem již věděl jak na to a nyní se o to s vámi podělím. Já vyměnil původní navigaci v přístroji za tomtom aplikaci a do přídavného slotu na SD kartu jsem nahrál mapy. Pokud dodržíte postup nemusíte ani měnit spouštěče a tomtom můžete zapínat původním tlačítkem pro navigaci.

Co budete potřebovat :

mapu TomTom

TomTom_Naviga­tor7.910_for_Win­_CE.rar

SD kartu pro nahráni mapy a pomoc při editaci

Nejprve se musíte dostat do servisního menu to uděláte tak že navigaci vypnete a zase zapnete při zapínání držte tlačítka – a + současně dokud nenajede servisní menu.


Obrázek
V servisním menu zvolte „SHELL“. Dostanete se na plochu systemu WinCE.


Obrázek
Zde klikněte na start a programs > Windows Explorer


Obrázek
Zvolte DataStorage ja zde měl složku „marina“ na ni najedte a z menu vyberte zkopirovat Pote najeďte na SDMMC DISK a dejte vložit. Pote dejte kartu do počítače a složku si zálohujte. Zde je totiž puvodní navigační aplikace výrobce. Poté co jste si složku zazálohovaly si ji rozklikněte a obsah podadresáře bin smažte. Do ni nakopírujte obsah TomTom_Naviga­tor7.910_for_Win­_CE.rar ještě tomtom.exe přejmenujte na main_sys_exe.exe aby se spouště stejnou ikonkou a na kartu dohrajte odemčenou mapu.

Pote opět v servisním menu najeďte na plochu windows opět správce souboru a vyhledejte složku marina tu niní z přístroje ne z SD karty smažte. Najeďte na SDMMC DISK a zkopírujte si složku marina kterou jste si upravili podle postupu výše a nahrajte ji na umístění původní složky.

Teď když restartujete navigaci a odsouhlasíte podmínky bezpečnosti můžete v menu vybrat navigovat pokud jste vše udělaly správně zobrzí se logo tomtom a načte se mapa z SD karty.


Obrázek
U mě vše funguje jak má a i hlasitý odposlech telefonních hovoru při navigaci probíhá bez problému.


Štítky článku elektronika | navigace | opravy | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 15.12.2010 zobrazeno 14 286x
Předchozí článek SMTP autentifikace z ADSL O2
Jak zprovoznit virtuální www doménu na localhostu Další článek


1

kocour19

2011-07-16 00:29:44

ahoj prosim te myslis,ze by se tomtom dal nahrat i do pristroje Garmin? a poradil by jsi mi jak? diky za odpoved ahoj


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2011-07-16 15:35:13

ahojky tomtom do garminu nenahraješ pokud vím jde o to že blankpunkt i jiné navigace mají jako nosný systém windows CE na které se dá nahrát tomtom kdežto garmin nemá žadný takový systém a jeho navigace běží pod jeho systémem.


3

uce

2011-08-15 09:44:14

Ahoj, udělal jsem vše podle návodu jak je posáno a vše naskocilo s Tom Tom.Ovšem se vyskytla chyba – obsah podadresáře bin smažte – tak jiz nenaběhne po resetu servisni menu.Nemáte prosím postup jak opět rozchodit toto servisní menu, či jak se dostat do vnitřní paměti navigace, ktera neni po připojení usb nijak viditelná. Díky


gravatar4iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2011-08-15 10:39:31

nechápu podstatu tvého dotazu , „Nejprve se musíte dostat do servisního menu to uděláte tak že navigaci vypnete a zase zapnete při zapínání držte tlačítka – a + současně dokud nenajede servisní menu.“ takto se dostanete do servisního menu všechny operace se poté dělají pomocí průzkumníka který je součástí windows CE.


5

JTý

2012-08-09 15:18:51

Pokusil jsem se popsaným způsobem naroubovat iGo8 do TP300. Chvíli to trvalo a zde je postup. Stejně jak je výše uvedeno jsem vstoupil do servisního menu (je třeba buď odpojit baterii nebo připjit USB kabel, aby fugovalo stisknutí tl + a -) zazálohoval data. Výše je nepřesně uveden adresář.Smazal jsem obsah adresáře ResidentFlash/Ma­rina/Bin a nahrál jse do něj celou aplikaci iGo8 s výjimkou adresáře „Content“. Ten jsem dal na SD kartu do adresáře iGo8.Přejmenoval jsem exáč iGo8 na „main_sys_exe.exe“. Nahradil jsem původní „sys.txt“ tímto: ;SYS.TXT pro Travel Pilot300 ;igo8 na BLAUPUNKT TravelPilot 300

[device] type=„blaupunkt travel pilot 300“

[folders] app=„ResidentFlash\Ma­rina\BIN“ content=„\SDMMC disk\igo8\CONTENT“

[interface] maxzoom2d=6000000 show_exit=1 skin=„ui_igo8“

[debug] skip_eula=1

[sound] csv_voice_enabled=1

[tmc] internal_tmc_na­me=„blaupunkt“ port=„RDS,1“ source=„blaupunkt“

Navigace funguje pěkně svižně. Při prvním spuštění mi nešel zvuk. Zkusil jsem v servisním menu test zvuku a zahýbal jsem posuvníkem, který byl na 100%. Zvuk začal fungovat. Tak jsem nechal posuvník o polohu méně a uvidím.


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama