blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Vzhledem k velké oblibě přenosných počítačů Vás jistě napadlo, jak jednoduše a přitom efektivně vyčistit prostor mezi klávesy klávesnice. Na následujících řádcích Vám ukážu elegantní a jednoduchý způsob, jak si můžete klávesnici sami vyčistit.

Během používání počítače se do klávesnice dostanou kdejaké nečistoty. Nejjednodušší je u stolních počítačů čas od času klávesnici prostě vyměnit. U notebooku situace tak jednoduchá není. Klávesnice je totiž součástí počítače a výměna není otázkou desetikorun ale stokorun. Výměna tedy moc v potaz nepřichází. Na internetu existuje sice množství návodů, jak například z klávesnice notebooku vycvikat tlačítka a prostor pod nimi poté vyčistit, ale postup není zrovna jednoduchý, je zdlouhavý a hrozí že se Vám podaří některou z kláves zničit a tím poškodit celou klávesnici.


speciální hmota na čištění klávesnice

Na trhu je již delší dobu produkt jménem CYBER CLEAN – díky kterému lze prostor mezi klávesami jednoduše vyčistit . Do dnešního dne jsem k tomuto produktu byl skepticky, dokud jsem si ho sám nevyzkoušel.


zatlačení hmoty do klávesnice

Tato antibakteriální plastelína se tlakem zatlačí do klávesnic nebo do prostoru, kde se drží nečistoty. Na ní se nečistoty nalepí a po vytažení plastelíny je většina nečistot odstraněna. Teorie zní jednoduše, ale dokud jsem to nevyzkoušel nevěřil jsem že to funguje. A mýlil jsem se. Opravdu většina drobku či nečistot zůstane nalepena na plastelíně a klávesnice je na pohled čistější.


pohled na otisk klávesnice v čistící hmotě

Dle kolegy dovede takto vytáhnout nečistoty i opakovaně. Nemusíte tedy plastelínu po jediném použití vyhodit, ale můžete tak několikrát vyčistit nečistoty v několika přístrojích vaší domácnosti. Nemusí to byt také pouze klávesnice, ale například dálkové ovladače od spotřebičů nebo cokoliv, kde v tenkých prostorách zůstávají nečistoty.


klávesnice notebooku

pohled na vyčištěnou klávesnici

Z pohledu na klávesnici mého pracovního notebooku je docela dobře vidět, jaký rozdíl je po použití tohoto čističe. Ono tak ani nejde o fotky, jako o samotný pocit čistoty při pohledu na klávesnici.

Cyber clean se dá pořídit okolo 150kč, což podle mě rozhodně není mnoho. Za kdejaké čistící utěrky na monitor dáte leckdy více.

Zajímavé odkazy

Cyber clean na Zive.cz

Kde koupit

Nad notebooky nejezte ušetříte si vlastní nervy


Štítky článku opravy | recenze | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 05.04.2013 zobrazeno 14 276x
Předchozí článek Jak zjistit spínání levného proudu HDO
instalace zdarma dostupného programu pro vypalování cd a dvd ve Windows Další článek


1

sokorka

2013-04-05 13:05:42

skvělý tip ;-)


gravatar2

Dreddy

2013-04-05 13:58:04

Výborný nápad děkuji za článek hodně mi pomohl …


3

Pajas

2013-04-05 19:38:55

Nejlepší je jednou za 14 dní vzít štětec a v druhé ruce mít zapnutý vysavač ;-)


gravatar4iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2013-04-05 21:53:36

no nevím myslím že vysavač by mohl některé klávesy zhltnout :-)


gravatar5iconpatwist.com

PATWIST

2013-04-23 16:58:59

Zdravím, akurát som sa sem dostal cez ZkuSMO.cz, dobý článok a nápad na vyčistenie :) už by sa zišlo aj moju 5 ročnú klávesnicu vyčistiť :D, táto „magická hmota“ sa dá kúpiť aj na DealExtreme: http://goo.gl/kQLfF za cenu 3,20 USD, čo je v prepočte 64 CZK, 2,45 €


gravatar6iconpatwist.com

PATWIST

2013-04-23 16:59:43

Zdravím, akurát som sa sem dostal cez ZkuSMO.cz, dobý článok a nápad na vyčistenie :) už by sa zišlo aj moju 5 ročnú klávesnicu vyčistiť :D, táto „magická hmota“ sa dá kúpiť aj na DealExtreme: http://goo.gl/kQLfF za cenu 3,20 USD, čo je v prepočte 64 CZK, 2,45 €.


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 381. Poslech všech dohromady zabral přes 5224 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 183 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Digiděti Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Reklama