blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Na následující řádcích Vám ukáži, jak jednoduše převedete videosoubory s příponou 3GP, do příjemnějšího formátu pro počítače a ostatní zařízení. Formát 3GP používaný převážně v mobilních telefonech totiž není pro přehrávaní a úpravy v počítači příliš vhodný.

Pomocí programu Pazera Free 3GP to AVI Converter, tedy převedeme soubor 3GP. Proč video převádět? Některé počítače video bez speciálního programu nepustí. Pokud potřebujete video například otočit o 90 stupňů s příponou 3GP dochází k problémům. S videm formátu 3GP neumí pracovat například některé střihové programy a nemáte tak možnost video dodatečně upravit.

Na stránkách www.pazera-software.com si tedy stáhněte instalační soubor a proveďte instalaci.


volba přidání souboru pro převod

Po spuštění nainstalovaného programu, klikněte na menu Soubory a vyberte možnost Přidat soubor do seznamu. Vyberte video, které chcete převést.


pohled na seznam souboru k převodu

V programu můžete najednou převádět více souborů. Stačí znovu kliknout na menu Soubory a vybrat možnost Přidat soubor do seznamu. Můžete ještě změnit adresář, kam se výsledné video soubory uloží. Výsledné video také nemusí být AVI soubor, ale můžete nechat video převést do MPG souboru. Avi soubor je však dostatečný a proto jej necháme nastavený.


převod označených souboru

Pokud máte vybrané soubory, stačí spustit převod. Klinutím v menu na položku Soubor a vybrat možnost Převést označené soubory.


probíhající převod videa

Po spuštění převodu se zobrazí okno a po chvíli vidíte výsledek. Vzhledem k tomu, že 3GP soubory jsou většinou velmi malé, bude převod trvat jen chvíli. Jakmile uvidíte stav Hotovo, můžete otevřené okno zavřít. Převod je u konce a Vy máte vaše video převedeno do jiného formátu. Můžete jej tedy bez problémů například otočit, archivovat nebo přehrát v dvd přehrávači.


pohled na výsledný avi soubor ve složce s původním videem

Na našem ukázkovém soboru je jasně vidět, že výsledný soubor je téměř dvakrát tak veliký. V době vzniku 3GP video formátu, bylo nutné místem šetřit. Pohled na velikost v počítači je ale úsměvná. I když má video dvakrát tak velkou velikost stále je menší než průměrný obrázek dnešního digitálního fotoaparátu.

Odkazy

www.pazera-software.com

Jak otočit video o 90 stupňů


Štítky článku internet | převody | video |
Autor Ijacek.007 16.09.2013 zobrazeno 11 569x
Předchozí článek Povolení videa na strákách zive.cz s adblock na firefoxu
Jak ze systému Windows zobrazit uložené hesla k Wi-Fi sítím Další článek


1

Zuzka

2016-01-16 23:19:56

Dobrý den, stáhla jsem si výše uvedený program a převedla si videa, bohužel se mi nyní všechna videa zobrazují na šířku a ne na výšku a já vůbec nevím, co s tím. Může mi někdo poradit?


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama