blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dnes si ukážeme, jak provést zálohu nastavení bezdrátových sítí, uložených ve vašem počítači. Záloha se hodí jak pro případ, že by Windows zkolaboval, ale také pokud chcete počítač vyměnit.


karta vlastností bezdrátové sítě panel zabezpečení zobrazit heslo

V systémech Windows 7, se dalo heslo snadno zobrazit, ve vlastnostech bezdrátových sítí a tak jste si heslo mohli klidně opsat nebo vyfotit. V novějších systémech již na první pohled heslo k uloženým sítím vidět není a je nutné tedy vydat se jinou cestou.


alternativní způsob zobrazení uložených hesel k sítím Wifi

Pro zobrazení hesla k určité Wi-Fi můžete například sáhnout pro aplikaci wirelesskeyview od irsoftu, která dovede načíst všechny uložení sítě v grafickém rozhraní a ty umožnuje exportovat. Nadále také umí z exportu provést import, takže na druhém počítači můžete data o sítích zase obnovit.

Pokud ovšem nechcete spoléhat na další utility, můžete využít i klasickou příkazovou řádku Windows. Toho se dá využít, například pokud chcete pokud by jste chtěli celý proces zautomatizovat a provádět například zálohu automaticky. Nejprve je nutné si vytvořit složku, do které budeme profily ukládat. Každý profil totiž vytvoří vlastní soubor. Pokud by jste tyto soubory neodělili, museli by jste po exportu soubory třídit. Pro příklad si vytvořím složku na ploše z názvem „wifi“. V příkazovém řádku jako administrátor tedy zadám příkaz

netsh wlan export profile key=clear folder="%UserProfile%\Desktop\wifi"

Po provedení příkazu se ve složce na ploše objeví soubory s názvy bezdrátových sítí a jejich hesla. Pokud se na příkaz podrobněji zadíváte objevíte definici key=clear. Ta slouží k tomu, aby Windows při exportu heslo nekódoval a nechal jej tedy v čitelné podobě. Pokud by jste klauzuli vynechali, export by se provedl stejně, jen heslo k síti by bylo zakódováno a na ostatních zařízeních by k připojení importované sítě bylo vyžádáno heslo.


pohled do exportovaného profilu k wifi síti s čitelným heslem

Pro obnovení profilu použijte tento příkaz. V našem případě budeme opět obnovovat ze složky wifi na ploše.

netsh wlan add profile filename="%UserProfile%\Desktop\wifi\Wi-Fi-ijanet.xml" user=current


příklad příkazu pro import exportovaného profilu k wifi funguje za předpokladu že klič nebyl nastaven na zdrojovém pc nebo jde o ten samy systém kde prohýbal export.

Tento příkaz nám tedy obnoví heslo a nazev profilu k wi-fi. Ijanet profil ovšem bude dostupný pouze aktuálně přihlášenému uživateli. Máte-li více uživatelských účtu na počítači a chcete zpřístupnit profil připojení všem, zvolze z nich v příkazu user=all. Za předpokladu, že jsme v exportu zadali heslo key=clear. Půjde provést import na kterémkoliv počítači. Nevýhodou tohoto importu pomocí příkazového řádku je, že se importuje vždy jen jeden profil, pokud jich tedy máte více musíte postupně naimportovat všechny názvy sítí.

Mohlo by Vás zajímat

Jak zobrazit hesla k Wi-Fi uložená v systému Windows

Stažení programu WirelessKeyView


Štítky článku internet | microsoft | windows-10 | windows-7 | windows-8 |
Autor Ijacek.007 03.10.2016 zobrazeno 5 292x
Předchozí článek Jak v systému Windows 7 vypnout automatické mazání síťových zástupců s plochy
Problém s připojením wifi extendéru k o2 modemu Zyxel VGM1312-b30b Další článek


1

Martin_0q8o-

2022-12-30 13:41:16

Dobrý den, postup jsem zkusil, bohužel, se vygeneruje bez přihlašovacích údajů a nelze se připojit, pokud je nezadám. Parametr key=clear jsem použil :( Nešlo by to následně dopsat někam do toho xml souboru? díky za pomoc


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2023-01-04 11:02:59

uplne něchapu heslo je v xml souboru vytvořené jakmile skript pustíte a ten provede generování xml souboru pak heslo najdete v položce

<sharedKey>
<keyType>passPhra­se</keyType>
<protected>fal­se</protected>
<keyMaterial>ZDE najdete ćitelne heslo</keyMaterial>
</sharedKey>


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama