blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Moje přítelkyně mi dala jednoduchý úkol chtěla stáhnout pár záznamu z archivu rádia frekvence 1. Ukážu Vám způsob jak jednoduše můžete z toho archivu stáhnout například záznamy Rudy z Ostravy.

Pozor!

Tento text popisuje postup jak z internetových stránek stáhnout obsah. jakýkoliv obsah můžete stahnout z internetu bez jakéhokoliv postihu aniž by jste porušovaly autorský zákon. Tento stažený obsah však nesmíte nikam nahrát nebo jinak distribuovat. Pokud budete stažený obsah dále distribuovat dopouštíte se porušování autorských práv.

Nejjednodušším ale ne nejpohodlnějším způsobem je bezesporu prostudování zdrojového kódu zajímavé stránky a poté stažení otevíraného souboru poté převod do jiného formátu pokud je v jiném než námi požadovaném a máte hotovo. Ano tento systém je určitě funkční ale málo koho z Vás by asi bavil. Většina se v HTML kódu určitě nevyzná a proto takto „Složitý“ způsob rozhodně není pro každého.

Hledal jsem jednoduše ovladatelnou uživatelskou aplikaci, která by vše dělala jednoduše pro kohokoliv. Tedy tak aby si dokázal zajímavý záznam do počítače stáhnout každý, kdo alespoň trochu ovládá internetový prohlížeč.

Pokud používáte aplikaci Firefox nebo Internet Explorer či operu mám pro Vás naprosto parádní rozšíření pomoci něhož budete moct na několika stránkách stáhnout obsah do vlastních počítačů. Rozšíření se jmenuje Flash Video Downloader – Youtube Downloader 3.2.0.


staření doplňku pro prohlížeč firefox

Po instalaci Vám do stavového řádku přibude zelená ikonka šipky, která ukazuje na to že můžete začít vesele stahovat. Pak jen stačí najet na stránku, ze které chcete video či zvuk stáhnout a kliknout na zelenou ikonku. Pokud z požadované stránky video stáhnout nejde pak ikonka zelená není. To se stává také docela často, protože správci neradi nechávají uživatelé stahovat si jejich obsah.


prostředí doplňku video downloader

Například ze zmiňovaného archivu frekvence jedna vypadá stažení záznamu takhle. Stačí tedy kliknout na zelenou šipku otevře se okno z soubory, které jsou možné ze stránky uložit a klinutím na tlačítko download provedete jejich uložení do počítače jednodušší to už být asi nemůže.


prostřední doplňku

Jakmile vyberete kam ukládaný soubor uložit, již jen čekáte na dokončení stahování poté se tlačítko podbarví zelenou šipkou a vy máte soubor na počítači. Stažení také ukazuje klasický okýnko prohlížeče Firefox, které se objevuje ve spodním pravém rohu.


uložení videa ze serveru youtube

Ještě více možností ale dostanete s tímto nástrojem například na serveru YOUTUBE.COM ten Vám totiž načte všechny možné formáty videa, který můžete stáhnout a vy si tak můžete vybrat ten právý který se vám zrovna hodí.

Zajímavé odkazy

Flash Video Downloader – Youtube Downloader 3.2.0 firefox ad­dons

Oficiální stránka programu


Štítky článku internet | recenze | www-stranky | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 13.12.2011 zobrazeno 6 928x
Předchozí článek Dokumenty offce 2007 nebo 2010 se otevírají příliš pomalu
Jak se zbavit zobrazování otravných reklam z internetových stránek Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama