blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Pokud máte malé dítě, dříve nebo později řešíte špinění sedaček. Variant je hned několik. Jedním z nich jsou návleky na boty. O těch si napíšeme zase příště. Je to šikovná věc, jen je ta tzv. práce navíc. A dlouho jsme je neužila, nebo noha rychle roste a já je dělala na míru. V autě samozřejmě mám koupené i pratelné potahy. Ty koupíte leckde. Jen si myslím, že je nechcete také prát téměř po každé jízdě. :-) Rozhodla jsem se zabít dvě mouchy jednou ranou a ušila kapsář do auta.
Až mě samotnou zarazilo, jak je to jednoduché. Tedy obtížnost se samozřejmě zvedá s tím, kolik a jaké chcete kapsy. Je pravda, že jsem si zvolila tu nejjednodušší variantu.
Prostě jsem si obkreslila sedačku. A to poté obkreslila na 2 látky (já využila látky od Poláška a šijeme dětem). Další krok byly kapsy. Měla jsem zbytků dost a tak jsem si zvolila auta. Máme sice dceru, ale co lepšího do auta, než auta. Navíc, když tak ráda řídí. :-)


Na hlavní nosnou část přijdou pruhy látky které budou tvořit kapsy.

Zvolila jsem pruhy přes celou látku a tím si usnadnila práci. Jen jsem zahla a obšila na horní straně. Velkou látku jsem nažehlila na Ronofix. Kapsy jsem chtěla kvůli lepšímu držení hraček na gumu. Tak stačilo jen tunelem, který vznikl při obšití provléci gumu. Zvolila jsem trošku kratší, než přes celou plochu, aby lépe držela. Gumu jsem natáhla a přišpendlila.


detail na špendlík


pohled na kapsu našitou na hlavní část

Kapsu jsem přišila pružným stehem. Teoreticky by to být nemuselo, stačilo by špendlit, ale přece jen. Navíc jsem si je rovnou rovnostehem z pruhů rozdělila na kapsy.

Totéž jsem udělala i s prostřední kapsou. Původně to tak mělo být i horním pruhem, ale nějak se mi to nelíbilo.


pohled na rozmístění kapes

Tak jsem ustřihla jen kapsu, obšila ji i po stranách a přišila kousek odprostřed. Na levou stranu našila karabinku a na pravou stranu nařasila gumu. Jistě ne na tužky. Ale třeba na knížku s céčkem na konci. Prostě na hračky, co jsou již teď navázány v autě na šňůrce. Posledním krokem bylo našít zadní část a poutka. Poutka jsou jednoduše ustřižena z popruhu. Pro jistotu jsem připevnila ještě gumu doprostřed. Vše se jen přišpendlí směrem k obrázkům. Na to přiložíte další velkou část a přišijete. Tím se přišijí i poutka. Ty jsem ale přejela několikrát. Výhodou tady bylo, že tu nemuseli být obrázky na obrázky jako u pastelkovník.


hotový kapsář

Dceři se moc líbil a hned zkoušela, jaké se tam vlezou hračky. :-)

Věděli jste že

Další návody na šití naleznete v tomto seznamu


Štítky článku deti | rodina | siti |
Autor sokorka 02.09.2015 zobrazeno 7 781x
Předchozí článek Jak ušít pastelkovník
Výměna CMOS baterie u ASUS EEE BOX Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama