blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Internet je plný zajímavých věcí a sem tam narazíte i na videa z her, kde se autoři snaží vysvětlit, jak správně hrát nebo se chtějí jen pochlubit, jak jim hra jde či poukázat na zajímavé místa ve hrách. Ať tak či jinak, nějak museli záznam z konzole pořídit. Pokud pomineme videa, které byly pořízeny videokamerou před televizí, jistě Vás napadne otázka, jak to ti autoři vlastně natočili.

Pokud chcete nahrát jakékoliv video z počítače, obvykle stačí mít nainstalovaný program, který běží na pozadí a stiskem kombinací kláves začne nahrávat. Tento postup ale o herních konzolí nefunguje. Jednak proto, že v herních zařízeních není dostatečný volný výkon. Hry se převážně programují tak, aby s konzole dokázal vytáhnout maximum. Pokud tedy chcete z konzole nahrát videozáznam, musíte použít externí zařízení, které připojíte do cesty mezi konzoli a televizi a pomocí něhož nahrajete vše, co jde z konzole do televize.


balení záznamového zařízení

Tyto zařízení jsou většinou dvojího druhu. První z nich obsahuje disk a nahrávají veškerý obsah na tento disk. Poté disk připojíte k střihovému programu a výsledné video po sestříhaní můžete umístit na internet.

Druhý typ zařízení neobsahuje disk a nenahrává, ale signál zpracuje a pošle jej programu v počítači, pomoci USB portu, kde je následné video nahráno. Klade to ovšem nárok na procesor a paměť počítače, který následné video nahrává.


pohled na zařízení

Já jsem si pořídil zařízení Roxio Game Capture, který právě neobsahuje disk a nahrávaní obstarává počítač, pomocí propojovacího USB kabelu. Instalace je velice jednoduchá, pomocí Kompozitního kabelu u xboxu označovaného jako HDTV kabel. Připojíte Roxio, tento kabel není součásti balení a je nutné jej koupit zvlášť. Z Roxia již propojíte výstup pomocí pětice konektoru z televizí.

HDTV kabel

Proč pět konektoru ? Tři jsou RGB barvy a dva jsou výstup zvuku, jelikož jde o stereo pak je jeden pro levou audio stopu a druhý pro pravou audio stopu. Poslední konektor, který na Roxiu najdete je USB konektor pro připojení PC.


schéma zapojení nahrávacího zařízení

Po připojení stačí zapnut ovládací program, dodaný výrobcem a můžete směle zachytávat vaší herní aktivitu. I když je u programu napsáno, že podporuje Windows XP, pod tímto systémem se mi ho zprovoznit nepodařilo. Pod Windows 7 však funguje vše jak má a během pár vteřin již můžete začít nahrávat. Po spuštění máte na výběr ze dvou možností CAPTURE tedy natáčení a EDIT & SHARE, což je editace a sdílení nahraných záznamu.


hlavní rozhraní střižny

Ano, software dodávaný od výrobce již obsahuje i jednoduchý editor videa pomocí něhož si můžete nahranou aktivitu libovolně sestříhat. Doplnit přechody komentáře či titulky. Výsledné video můžete nechat přímo vygenerovat a poslat na server youtube.com. Přímé nahrávaní na youtube.com bych ale nedoporučoval, výsledné video je v menší kvalitě a nahrávaní trvá docela dlouho. Bohužel během nahrávaní na server není zobrazeno žádné info o průběhu a tak nejste informování o tom, jak dlouho se ještě video bude na server nahrávat.


střižna je součástí sw výbavy

Dále bych doporučil si projekt často ukládat.Několikrát se mi bohužel stalo, že se mi program ukončil a rozdělanou práci jsem ztratil. Automatické ukládaní je možné až ve verzi dražšího přístroje Roxio Game Capture HD PRO. To je ale již jiné zařízení, které pro připojení používá HDMI kabel.

Ukázka nahrané hry bomberman-battlefest-xbob360

Mohlo by Vás zajímat

Jak na konzoli Xbox 360 zjistit rozlišení obrazu

Minecraft Xbox360 edition


Štítky článku internet | windows-7 | Xbox | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 24.01.2013 zobrazeno 11 925x
Předchozí článek NTLDR nenalezen oprava spuštění windows krok za krokem
Zálohování pomocí rsync v linuxu Další článek


1

Hergi

2013-08-19 20:40:53

Moc pěkná stránka. Díky za radu :-)


2

Milan

2013-09-14 20:55:17

Můžu se zeptat na jednu věc ? Vše mi jde, ale když chci video nahrát na Youtube, tak to nejde a načte se jen třeba 8%. Někdo mi radil, že youtube nechce přijmout formát toho videa. Ale já nevím do jakého formátu a jak změnit ten daný formát, tak, abych byl schopný nahrát video. V tomhle nejsem expert, tak snad mi někdo poradí. Za vše jsem velice vděčný.


gravatar3iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2013-09-14 21:13:13

napiš trochu více ty máš hotové video které jde přehrát ale na youtube se nedá nahrát ? pokud máš hotový celý video a bez problému jej přehraješ muže být problém v odesílaní videa do interntu. Videa bývají většinou velká pokud máš pomalejší internetové připojení muže to být ten problém.


4

Veles

2013-09-23 23:39:16

A co když nemám výkonný počítač funguje to normálně ?


gravatar5iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2013-09-24 10:15:42

no já nahrávám videa na 6 let starém notebooku. výkon moc potřeba není je nutné mít ale dostatek volného místa a úplně starý pc bych taky moc nedoporučoval.


gravatar6

Vlado

2015-11-24 12:08:00

Dobrý deň


gravatar7

Vlado

2015-12-03 10:04:47

čo kúpiť na nahrávanie z PS3 – bez použitia PC. Teda nejaké zariadenie s úložiskom, možnosť pripojit slúchadlá s mikrofonom, prepojovacie káble....... Nahraté video s komentárom prezriet na TV alebo monitore.

Ďakujem za radu


8

Mandark

2021-09-25 15:32:20

děkuji za radu právě jsem chtěl začít točit Minecraft z xbox 360


gravatar9iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2021-09-26 12:18:51

Ahoj Mandarku, je fajn že se chceš pustit do natáčení podívej se ale v jekém roce vyšel tenhle článek a vyber si moderní zachytáváací kartu která již funguje na bázi dekodování signálu z HDMI :-) Hodně zdaru.


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama