blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Zvykli jsme obklopovat se spoustou elektroniky. Dnes je elektronika spotřební zboží a téměř se neoplatí ji opravovat. Spotřební doba je dnes nastavena tak, že se věci převážně neopravují, ale vyměňují. Co však dělat, když máte elektroniku, která se jen tak nahradit nedá nebo její oprava ještě je rentabilní?

Spousty servisních středisek v naší zemi, ale i po celém světě, dnes pracují na principu výměny dílů. Diagnostikují, který díl, je špatný a ten se vymění. Vadný díl se zašle zpět a oprava je dokončena. Tento způsob opravy je vhodný pro řešení záručních oprav, jelikož se jedná o rychlou a relativně spolehlivou cestu jak zařízení opravit.

Pokud ale zařízení v záruce již není, tento způsob bývá pro konečného zákazníka relativně drahý. Výměna celého modulu je totiž mnohonásobně dražší, než samotná oprava pouze nefunkčních komponent. Pro výměnu pouze konkrétních vadných součástí elektroniky ovšem potřebujete pracoviště, které má kapacity i vybavení na to, aby mohlo zjistit, co je v elektronice vlastně přesně špatně a co je potřeba opravit, aby vše fungovalo tak jak má.

V naší republice přitom existuje firma, které potřebné vybavení i techniku má a dovede vdechnout život i zařízením, který by jinak skončili v křemíkovém nebi. U každé elektroniky je vždy na uvážění, zda se vůbec oplatí opravovat. Pokud, ať už z jakéhokoliv důvodu, přijdete na to, že zařízení opravit chcete. Je po záruce originální servis chce za opravu opravdu nehoráznou sumu – můžete zkusit oslovit firmu ABAX

Já osobně jsem zatím služeb této firmy nevyužil.Dostal jsem na ni ale kontakt od zákazníka, který jejich služeb využil a byl spokojen. Firma disponuje pobočkami po celé republice. Vaše rozbité zařízení diagnostikuje a dokáže navrhnout a opravit kdejakou elektroniku. Rozhodně se pode mého jedná o zajímavou alternativou, jak opravit zařízení pozáručně mimo originální servisy. Mnohdy přitom o mnoho levněji.

Zajímavé odkazy

Oficiální stránky firmy Abax.cz


Štítky článku diagnostika | opravy | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 25.02.2013 zobrazeno 2 549x
Předchozí článek Novoroční přání do roku 2013
Instalace O2 Průvodce připojením na windows 7 s modemem huawei e1750 Další článek


1

Crazy

2013-02-25 15:40:13

o firmě Abax jsem už slyšel, a zatím chválu :) pokud jde o počítače apod. doporučuji aspoň pro západočechy http://www.itworld-plzen.cz/ :)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama