blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Já i má žena milujeme focení. Před narozením naší dcery jsme si pořídíli digitální zrcadlovku a pokud to jen trochu jde, snažíme se dokumentovat vše zajímavé co se děje kolem nás. Vzniká tak každý rok nepřeberné množství fotografií, které končí na domácím úložišti, naší internetové fotogalerii, ale i například na sociálních sítích. U takto digitalizovaných fotek je však většinou problém, že se na ně velmi rychle zapomíná. Proto se snažíme ty podařené nebo nám blízké fotky přenášet z digitální podoby do té realné a mít tedy možnost si na zaznamenané vzpomínky téměř sáhnout. V několika místnostech naší domácnosti byste tak našli zarámované fotky, obrazy z fotek a v knihovničce několik knížek z našich dovolených.

Když jsme letos procházeli a upravovaly fotky z naši chorvatské dovolené našli jsme další z těchto momentů, který bychom rozhodně nechtěli nechat jen v té dnes tak proslulém digitálním světě. Manželka totiž miluje pohledy na moře a když jsem upravil pomocí HDR techniky fotku prosvítajícího slunce nad chorvatským mořem, hned si fotku zamilovala. Za pár desítek minut bylo vybráno i místo, kde by se tento docela temný obraz hodil. Místo má však hned několik nedostatků. Je totiž v obývacím pokoji nad pohovkou a pod zavěšenou skříňkou a je tedy na dosah nenechaví dětským rukou. Chtěl bych sice věřit tomu, že je obraz v bezpečí, ale pokud je na dosah bez překážek, reálně hroz,í že by se mohl nechtíc poškodit díky řádění dětí. Naše dcera totiž není zdaleka jediná, kterou napadají zvláštní nápady, když rodiče nejsou nablízku.


Obrázek

Představu na klasický fotoobraz jsme tak z bezpečnostního důvodu raději vypustili. Zajímavou alternativou je však možnost nechat fotku zpracovat na speciální hliníkovou desku. Výrobce u tohoto materiálu deklaruje, že pomocí speciální UV technologie si dovede takto vytvořený obraz zachovat velkou odolnost vůči blednutí barev, živé podání barev a to do takové míry, že se touto technologii obrazy mohou vystavit i do exteriéru. Vzhledem k umístění a deklarované výdrži materiálu jsme se tedy rozhodli pro tuto variantu. V praxi by tak totiž mohl obraz přežít nejedno postříkaní tekutinou či sražení na zem díky hře na honěnou. Obraz jsme tedy vytvořili. Zvolili jsme si atypický rozměr, který se bude nejvíce hodit do volného prostoru a pak jen již netrpělivě čekali jak to celé bude vypadat.


pohled na přepravní krycí karton a zadní stranu obrazu

Po devíti dnech přišel email o vyrobení našeho obrazu a o předání společnosti DHL, která se měla postarat o přepravu našeho nového obrazu. Obraz byl vytištěn v Německu a odtud za 4 dny dorazil k nám službou PPL . Na první pohled bylo přepravní balení opravdu veliké. Obraz byl totiž velmi precizně zabalen, tak aby se maximálně eliminovala možnost poškození během přepravy. Na velmi pevném kartonu byl obraz umístěn záměrně otištěnou stranou dovnitř tak, že i kdyby došlo k poškození přepravního obalu. Byl by obraz chráněn a poškrábaná by byla zadní strana.


na zadní stanu je nutné připevnit závěsný systém

Jak je vidět z obrázku přepravní balení bylo mnohem větší než samotný obraz. Naše objednáné dílo tedy dorazilo bez jakéhokoliv problému a tak stačilo jen nalepit úchyty, které jsme s obrazem doobjednaly a pak už jen do zdi připravit hmoždinky na pověšení. K obrazu jsme si zvolil nalepovací úchytný systém, který výrobce na svých stránkách pojmenoval standardní. Jde o plechový výlisek, na kterém je nalepená samolepící vrstva pomocí, která se plechový závěs přilepí k zadní části obrazu.


pohled s připevněným systémem pro zavěšení

Instalace tohoto závěsu je velmi jednoduchá. Stačí si tedy vybrat místo nejlépe na vrchní části obrazu. Sundat ochranou folii samolepky a po dobu 10 vteřin tlačit na místo spoje. Výrobce poté uvádí, že by jste měli 30 minut nechat spoj bez namáhání, aby úchyt správně držel. Přilepil jsem tedy úchyty a šel jsem rozměřovat, kam na zeď obraz umístím.


pohled na obraz zavěšený na svém místě nad sedací soupravou

Po dokončení úchytu na zdi pak stačilo obraz jednoduše zavěsit na zeď, na místo které jsme mu předem připravili a pro které jsme přímo upravovaly rozměr obrazu. Popravdě musím uznat, že z obrazu jsme nadšeni. Je přesně takový jaký jsme si představovaly. Tmavé ladění obrazu podtrhuje bílá okolní zeď. Obraz je ostrý a obsahuje všechny detaily originálu. Nemohu sice porovnat barevný rozsah technologie, jelikož naš obraz je laděn do hodně tmavých barev, nicméně jsem s jeho podobou i barevností v u této konktrétni fotky naprosto spokojený. Až čas nakonec ukáže, jak moc dokáže tato technologie zachvovat barvy. Tento obraz sice nebyl z nejlevnějších, ale přece jen je to speciální technologie i atypický rozměr. Což jsem vůbec rád, že to firma Sall digital vůbec nabízí. Obraz nám dělá opravdu radost.

Mohlo by Vás zajímat

Webové stránky společnosti Sall digital

HDR fotky z Chorvatska 2017


Štítky článku fotografie | myslenky | recenze | skutecnost |
Autor Ijacek.007 16.10.2017 zobrazeno 2 733x
Předchozí článek Výměna oken za plastové - vlastní zkušenosti
Noc Krnovské radnice 2017 Další článek


gravatar1iconwww.tlustjoch.blog.cz

TlusŤjoch

2017-10-16 21:21:16

Mám rád fotoobrazy. Několik jich doma mám, jsou dělány různou technikou.


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama