blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Letos podruhé se v prostorách Krnovské radnice pořádal večerní program pro děti. Vydali jsme se tedy na tuto netradiční prohlídku plnou pohádkových postav .


radnice Krnov

Loni byla radnice v obležení loupežníků, kteří se kvůli zimě rozhodli opustit zříceninu hradu Šelemburk i okolní lesy a obsadit budovu radnice. Letos byly pro děti připraven program z podtitulem „z pohádky do pohádky“ a tedy byly prostory radnice obsazeny pohádkovým postavami.


Vstupenky

Omezený počet vstupenek za symbolických 20kč bylo možné zakoupit v informačním centru města. Počet lístků byl omezen, aby se naplnili skupiny, které se s průvodcem stihnou vystřídat v prostorách radnice. Tento speciální okruh vedl téměř stejně, jako loni. Byl však oproti minulému roku ochuzen o návštěvu půdy.


slepička a kohoutek

Nejprve si děti mohli projít sklepení, ve kterých si připravili scénku čerti. Následoval přesun do horních pater, kde čekala slepička s kohoutek s vtipnou narážkou na nově plánovaný obchvat. Následovala návštěva obřadní síně, která byla v zajetí čarodějnice a velmi povedeného Jeníčka a Mařenky. Zde měli děti za úkol získat si pro sebe perníkové pamlsky z nastražené pasti a nepřivolat ježibabu.


čarodějnice jeníček a mařenka

Dalším místem, které následovalo, byla radniční věž. Na věži čekal na děti skřítek, který díky matematickým hádankám odměňoval větší děti sladkostmi a také dětem řekl zajímavosti o radnici nebo radničních hodinách. Pokud jste měli štěstí a návštěva věže vyšla na celou hodinu, tak skřítek odpočítával i kdy budou radniční hodiny odbíjet.


skřítek ve věži

Poslední části prohlídky bylo schodiště druhé budovy sousedící s radnicí na jejíž konci čekala babička karkulka vlk a liška. S těmito postavičkami celá prohlídky skončila. Děti tak jako minule dostali něco na zub a na pití pro dospělé byl připraven punč. Za odměnu pak děti dostali ještě herní plán hry „vyhlídka z radniční věže“.


odměna pro děti

Tak jako loni se mně i dceři tato netypická prohlídka Krnovské radnice opravdu líbila. Bylo vidět, že se zaměstnanci na akci připravili a že je bavila i tato netradiční pracovní náplň. Radniční prostory osvětlené jen spoustou malých svíček, ať už skutečných nebo na baterky, dotvářejí opravdu zvláštní atmosféru. O samotném úspěchu také mluví fakt, jak rychle zmizli vstupenky na tuto akci. Pokud to bude jen trochu možné určitě se na radnici vydáme i příště. Malá perlička na závěr. Celou dobu se náš průvodce snažil děti vést po radnici se záminkou, že se ztratila starostka. Ta skutečná však byla součástí naší skupiny až do konce a procházela všemi stanovišti s námi.

Mohlo by Vás zajímat

Výlet na Krnovksé věže kostela svatého Martina, do Synagogy a na věž radnice

Další články výletů


Štítky článku akce | deti | rodina | skutecnost | vylety |
Autor Ijacek.007 17.11.2017 zobrazeno 1 579x
Předchozí článek Fotoobraz na hliníkové desce? Alu-Dibond firmy Saal digital
Přání k Vánocům 2017 Další článek


1

sarka

2017-11-17 21:07:17

moc pěkne jsem rada,že jsem Vas do Krnova nezatahla nadarmo pokud to pujde budu opět přišti rok čihat a včas zakoupit listky pokud se bude něco podobneho konat.


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama