blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Má cesta do práce a z práce mi obvykle vezme něco okolo dvou hodin z mého volna každý den. Jde o čas, který se dá efektivně využít i jinak, než jen řízením auta. Například poslechem nějaké zajímavé audioknihy.


odkaz ke stažení zdarma dostupné eknihy nebo audioknihy z webu blogfotografa.cz

Na tuto myšlenku mě vlastně přivedla manželka, která na internetu našla možnost stáhnout zdarma audioknihu o lepších fotografiích. S myšlenkou, že by se mi mohla líbit, mi na audioknihu poslala odkaz a já si ji stáhl. Plný zvědavosti jsem si ji hned vypálil na CD a po cestě z práce začal poslouchat. Ze začátku jsem se bál, že bude audio odvádět pozornost, ale není tomu tak. Je to srovnatelné s posloucháním rádia. Jenže zde máte plně pod kontrolou, co budete poslouchat.

CD zdarma jsem si tedy poslechl a myšlenka využít cesty z práce a do práce k poslechu dalších knih se mi zalíbila. Proto jsem si na webu Audiotéka zakoupil další knihy a těšil jsem se, že si cestu oživím dalším vyprávěním. Narazil jsem však na problém a to ten, že normální audio-knihy jsou mnohdy opravdu dlouhé například 10 ,20 ale i přes 40 hodin. Představa, že tedy pro jednu knihu do auta chystám více jak 40 CD se mi moc nelíbila.


pohled na poličku s nakoupenými audioknihami

Zvolil jsem si tedy Aplikaci na mobil. Ta má hned nikoli výhod. Knihu mohu poslouchat kdekoliv a nejsem vázán jen na své auto. Také si aplikace pamatuje, kde jsem v poslechu skončil. Mám popis kapitol i představu, kde zhruba v knížce již jsem.


autorádio CD6000 a pohled na stanici helax

Vybaven koupenou knihou i aplikací do niž jsem si knihu stáhl, jsem začal řešit další problém. Jak si ji v hlučném autě poslechnout. Pokud totiž byla vypálena na CD, mohl jsem na rádiu mluvené slovo zesílit nebo zeslabit dle potřeby. Pokud jsem však audio-knihu pustil na mobilu bylo jasné, že bez zesílení si toho moc neposlechnu. Začal jsem tedy pátrat, jak dostanu signál z mobilu do autorádia. Protože vlastním autorádio 6000CD od fordu, zjistil jsem, že zrovna do mého typu rádia signál nepošlu.


zařízení pro šíření audia do autorádia nebo do normálního FM rádia

Další variantou bylo zakoupení FM modulátoru, pomocí kterého lze do jakéhokoliv autorádia pustit Audio signál. Na modulátoru nastavíte frekvenci na kterém má vysílat a na autorádiu tuto frekvenci naladíte. Modulátor jsem ale po pár použitích také vytáhl z auta, jelikož signál byl špatný, neustále jej něco rušilo. Mám podezření na problém v elektroinstalaci auta a navíc konektor napájení neustále strácel kontakt s konektorem zapalovače, ve kterém byl zapojeny.


Audiokniha hra o truny

Nakonec jsem tedy zvolil pro poslech normální kabelové handsfree, které připojím k telefonu a dám si jej do ucha, kdykoliv přijdu do auta. Nevýhodou tohoto řešení je 3,5 mm konektor, který sem tam vypadlé a tak je poslech audioknihy za jízdy nepříjemně přerušen. Díky aplikaci Audiotéka jsem se rozhodl nakupovat veškerý audio obsah zatím jen u prodejce Audioteka.cz. Mám zde zakoupených celkem 14 knih a poslechl jsem zatím 3. Popravdě jsem přemýšlel, že o nějaké z nich napíšu i recenzi, ale zatím ani nevím zda by to bylo záživné čtení.

Mohlo by Vás zajímat

Audiotéka spoustu českých audioknih za zajímavé ceny

Blog fotografa a zdarma audio kniha nebo ebook o fotografiich


Štítky článku elektronika | myslenky | skutecnost |
Autor Ijacek.007 16.08.2016 zobrazeno 3 421x
Předchozí článek Bobová dráha Vrbno pod pradědem
Výlet parním vlakem do Osoblahy Další článek


1

sokorka

2016-08-16 15:39:57

Já si je taky oblíbila. když práce neutíká, vydržím poslouchat i 3–4h :-) A recenze by dle mého nebyly špatné. ;-)


2iconcatwithoutwork.blog.cz

Kočkomilka Jana

2016-09-14 12:44:26

Audioknihy přímo zbožňuji! Nedám na ně v autě dopustit, před spaním nebo o volném odpoledni při opalování :)


gravatar3iconwww.tlustjoch.blog.cz

TlusŤjoch

2016-09-17 21:31:31

Audioknihu jsem koupil své matce, má špatné oči, tak jí to potěšilo.


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama