blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Opět mi česká pošta nedoručila zásilku. Tentokrát však balíček putoval z Číny bez trakovacího čísla. Kdyby se nám neozvala hodná duše, že má doma balíček, který ji nepatří, asi bychom se k zásilce nikdy nedostali.

Občas něco objednáváme z Číny. Kvůli nákladu na dopravu bývají zásilky většinou v malé obálce v bublinkové folii a mnohdy nemají tyto balíčky sledování nebo alespoň nefunguje správně. A jeden takový balíček, poměrně malé hodnoty, pošťák České pošty doručil úplně někomu jinému. A že se sekl pořádně. Balíček totiž nechal o 2 vesnice dál. Téměř 9,5 km od místa doručení.
jeden z mnoha nízkorozpočtových zásilek z číny
Nikdy bychom se s balíčkem nesetkali, kdyby jej nepřevzala poctivá rodina. Paní po rozbalení totiž zjistila, že obsah balíčku ji určitě nepatří. Když začala studovat doručovací adresu, bylo ji jasné, že není adresován jí. Díky vyplněnému telefonnímu číslu věděla koho kontaktovat a rozhodla se napsat SMS, že má náš balíček a jestli si pro něj přijedeme nebo jej má dovést na poštu.

Paní jsme zavolali a na vyzvednutí balíčku se dohodli. Druhý den již byla zásilka u nás. Na zásilku jsme samozřejmě zapomněli, protože obsahovala jen nedůležité věci z jedné akce, na kterou jsme pomalu zapomněli díky dlouhému doručovacímu procesu. Nebýt poctivosti nedobrovolného adresáta a její vlastní iniciativě, kdy se rozhodla nás kontaktovat, jsme se k balíčku dostali. Tímto slečně děkuji za kontakt a možnost s balíčkem se opět setkat. Nevím, jaké jsou vaše zkušenosti s Českou poštou, ale u nás to není poprvé, co jsme balíček museli hledat. Jaké máte s Českou poštou zkušenosti Vy? Podělte se o ně v komentářích.

Mohlo by Vás zajímat

Jak jsem musel dohledat balíček přepravovaný českou poštou

Proč si jako přepravce nezvolit českou poštu


Štítky článku ceska-posta | myslenky | skutecnost |
Autor Ijacek.007 30.09.2016 zobrazeno 2 322x
Předchozí článek Práce na nové grafice pro portál agregátoblogu.cz
Jak se odhalují zajímavé chyby při programování webových aplikací Další článek


gravatar1iconwww.tlustjoch.blog.cz

TlusŤjoch

2016-10-01 11:55:49

S poštou má jak špatné, tak i dobré zkušenosti, leč ty špatné převažují. Jednou jsem měl něco objednáno na dobírku a odesilatel napsal špatně moje křestní jméno a na poště mi to odmítli vydat, muselo to jít zpět, byť jsem jim říkal, že odesiteli zavolám, že jim potvrdí, že se spletl.


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama