blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Vzhledem k tomu, že můj starý Panasonic DMC-FZ18 už pomalu dosluhuje, poohlížel jsem se po novém fotoaparátu. Se ženou jsme se dohodli, že za něj dáme trochu více peněz, když už jej pořizujeme zase nejméně na dalších pět let.


přístroj se kterým jsem udělal nejednu opravdu krásnou fotku

Předchozí fotoaparát spadal do kategorie ultrazoom – tedy fotoaparátu s velkým optickým zoomem. Měl objektiv pevně spojen s tělem fotoaparátu 8,1 Megapixelový snímač a 18× optický zoom. Fotoaparát sloužil velice dobře, ale z nástupem levných zrcadlovek jsem se rozhodl přece jen sáhnout po přístroji, který by byl schopen větší variability.
chorvatská pláž  při nastavení dlouhého času uzavěrky
Většinu fotek jsem totiž pořizoval na inteligentní automatiku označenou IA (v mém podání nazývané Oslí režim). Foťák jsem pořídil především pro rychlé fotky a nikoliv kvůli dlouhému přemýšlení co nastavit,aby fotka byla taková, jakou jsem chtěl. A fotoaparát mě opravdu nezklamal a většinou mi automatika udělala fotku mnohem pěknější, než kdejaký kompakt.


fotoaparát Nikon s základním objektivem

Při poohlížení po novém přístroji jsem si dal ale jasný cíl a to že si koupím kvalitní přístroj a budu se snažit automatiku nepoužívat. Automatiky totiž ve většině přístrojů sice fungují velice dobře, ale pokud si umíte udělat obrázek, co od fotky vlastně chcete je mnohem lepší fotit podle sebe a nikoliv podle toho co se zrovna líbí automatice fotoaparátu.


květy třešně

Cesta od automatiky k nastaveni parametru a vytvoření fotky dle mých možností jistě nebude jednoduchá a rozhodně rychlá, přesto si myslím že pokud vydržím, můžů zde časem zveřejnit i fotky, za které by se nemusel stydět kdejaký nadšení amatér, nikoliv jen člověk, který nastaví automatiku a čeká jak fotka vyjde. Uvidíme, zda se mi nakonec podaří dojít k cíli nebo ne. Každopádně se zde určitě nějaký fotky časem objeví.


Štítky článku fotografie | myslenky | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 15.05.2013 zobrazeno 2 797x
Předchozí článek 7 Km usek cesty bez asfaltu
Počítačová myš trochu jinak Další článek


1

sokorka

2013-05-15 14:32:54

Už se těšíme ;-)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama