blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Denně dojíždím do práce téměř 40 km. A zdaleka nejsem jediný. Do práce v dnešní době dojíždí spousta lidí. V pravidelných intervalech také projíždím čas od času úseky, které se opravují. Pokládá nový asfalt nebo jen lepí díry. Takovým úsekům se člověk zpravidla nevyhne a prostě musí čas od času vytrpět špatné podmínky při rekonstrukci. Co se ale děje mezi Krasovem a hlavním tahem mezi Krnovem a Bruntálem prostě nemůžu pochopit.


zvýrazněný úsek cesty bez asfaltu na mapách

Téměř celý sedmikilometrový úsek zde totiž silničáři zbavili asfaltu a nechali pouze kamení. Poté se se technika zaparkovala a cesta se nechala napospas. Už nespočetněkrát jsem projížděl vyfrézovanými úseky, kde se připravoval nový asfalt, vždy však alespoň nějaký asfalt na cestě zůstal. V tomhle případě byste asfalt hledaly jen těžko. Kdo by namítal, že alespoň bude nový položený asfalt kvalitnější, protože nebude napojovaný po částech by mohl mít pravdu. Jen do chvile, než by si však úsek, projel sám. Uprostřed obcí totiž narazíte i na místa kde se silničáři jakémukoliv odebráni asfaltu vyhnuli.


pohled na silnici bez asfaltu

No když už se silničáři z cesty ztratili a nechali všechny na pospas na cestě, která je horší než jakákoliv polní cesta, hledal jsem na internetu alespoň informace, jak dlouho je plánovaná oprava cesty. Najel jsem si tedy na portál dopravníinfor­mace.cz a čekala mě další nepříjemné informace. Podle informací internetu je dokončení opravy silnice plánováno až na 31.10.2013.
portál s dopravním informacemi

Cesta do práce se tedy rázem buďto proměnila v pomalou jízdu na šílené polní cestě. Nebo na delší cestu přes okolní obce. Chápu, že se cesty musejí opravovat a bylo par míst, kde silnice opravdu potřebovala asfalt vyměnit. Nechápu, ale postup jakým zde pracovníci v rekonstrukci postupují.
nakreslená náhradní cesta

Kdyby někoho zajímalo jak ve skutečnosti jízda po takovéhle cestě vypadá muže se podívat na video které jsem natočil dnes na cestě do práce.

zajímavé odkazy

Dopravni info.cz

Mapy.cz


Štítky článku myslenky | opravy | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 10.05.2013 zobrazeno 2 331x
Předchozí článek Hospoda kapela fotograf
Koupil jsem si Nikon D3200 Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama