blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Tak jako loni, jsme se i letos s rodinou vydali na Mikuláše, pořádaného obcí Krasov. Letos nebyla akce spojená ani se zabijačkou, ani s lampionovým průvodem, jako tomu bylo loni. Letošní akce se tak pořádala výhradně pro děti. To bylo vidět, jak na množství lidí, kteří se na akci přišli podívat, tak také na programu, který celou akci doprovázel.


není nad to když se i dospělí baví

Díky programu se děti neustále hýbaly a proto jim nebyla zima

Celá akce začínala až netipicky brzo. Start byl totiž naplánován již na 14 hodin. Účast dětí byla doporučena v maskách. Bohužel tuto myšlenku obec příliž nerozšířila a i když bylo na plagátech jasně napáno, že by si děti měli masku vzít, v hlášení, které starostka několikrát před akcí měla se o tom bohužel nezmíníla. Proto jen čtyři z dětí dorazily v kostýmu. Mezi němi samozdřejmě i naše dcera, která měla připraven po domácku vyrobený kostým „zimní víly“.


cílem nebylo vyhrál ale zúčastnit se odměnu dostaly téměř všichni

součásti doprovodného programu byla i návštěva krtečka

Díky snaze vyhradit tuto akci pouze dětem, byl pro odpoledne připraven specifický program pouze pro malé návštěvníky. Program byl plně v režii obědnané agentury a to se naplno projevilo na návštěvnosti celé akce. Dětem, kteří dorazili to však nevadilo ba co víc, spíše se jim odpolene líbilo, jelikož to byli právě oni, kdo byl v toto odpoledne v centru dění. Program dle mého uvážení sice mohl být poněkud méně dluhý, přesto ale odpoledne příjemně utíkalo a většina dětí se nestačila nudit. Všemu tak trochu pomohlo i netypicky teplé počasí a neustálá snaha organizátru nutit děti do pohybu.


tanec a pohyb byl hlavní náplní programu pro děti aby jim v chladném počasí nebylo zima


vystoupení Mikuláše snad kazilo jen to že Mikuláš stál za škaredou páskou

Po zakončení doprovodného programu, díky kterému se děti mohly zabavit hraním a získavání odměn v podobě sladkostí, již přišlo k samotnému předání mikulášské nadílky. Oproti klasickému zvaní děti k čertovy a mikuláši, vše probíhalo tak trochu více v klidu. Starostka volala děti k Mikuláši a ten se jich ptal na standartní básničku. Čert však stál opodál a nijak se nesnažil děti strašit. I tak si tento „hodný“ čert držel svůj respekt a některé děti jej nespouštěli z očí.


Mikuláš chtěl na oplátku básničku od dětí nebo rodiču.


Anetka se s Mikulášem odmítla bavit a ja jsem rovnou básničku zapoměl

Na konec došlo k tradičnímu vyhlášení soutěže ve zběru papíru, který je pro děti z obce pořádan každoročně. Díky obrovskému počtu papíru, které se letos vybralo, starostka obce obdarovala každého sběrače nějakou cenou. Každé dítě tak za odměnu získalo nějaký ten dáreček, což všechny určitě potěšilo. Na akci ani tentokrát nechyběla placená kameramanka, kterou doprovázel fotograf pomocník, který pořizoval fotky nebo se staral o podporu kameramanky. Tu jsme ale letos zklamali, jelikož se dcera strikntně odmítá bavit s kýmkoliv o kom si myslí že není kamarád. Rozhovor s dcerou tedy neudělala, což ji dle výrazu v tváři poněkud mrzelo. :-)


Mikuláš odchází a s jeho odchodem ze začínalo stmívat


součástí programu byl i tanec anděla

Další rok utekl a to byl již třetí mikuláš, kterého jsme se jako rodina učastnili. Každá akce byla poněkud jiná. V každe se dalo najít něco co se nám líbilo více či méně. Tento ročník byl ale zorganizován hlavně pro děti a bylo to vidět. I z dcery, která ještě nemá rozum z podobných akcí a nevníma tolik co se kolem ní děje, šlo vidět že se bavila a že se nenudila. Celou dobu jen koukala kolem sebe a pořád bylo na co se dívat a to je vlastně ten hlavní důvod, proč si myslím že se akce opravdu vydařila.

Mohlo by Vás zajímat

Všechny fotky z Mikuláše 2015

Krasovský Mikuláš 2014

Krasovský Mikuláš 2013


Štítky článku deti | fotografie | krasov | rodina | skutecnost |
Autor Ijacek.007 08.12.2015 zobrazeno 2 791x
Předchozí článek Web blíže k Vám, nyní běžíme v cloudu na páteřní síti
Vážíme si Vaší podpory v roce 2015 Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama