blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Do narození mé dcery, jsem celý svůj předchozí cyklistický život, jezdil na kole bez přilby. Byl jsem, zvyklý jen sednout na kolo a jed. I když jsem z kola několikrát spadl, nikdy mi přilba nechyběla. Čas se ale nustále mění a jezdit na kole dnes není stejné jako před lety. Na změnu reagovali i naši zákonodárci a přilby pro děti uzákonili jako nutný doplněk. Popravdě s tímto nařízením plně souhlasím.


první fotka z kola

Díky dnešnímu provozu je jízda na kole mnohem nebezpečnější, než tomu tak bylo před pár lety. Karambolů přibývá a to nejen díky neopatrnosti samotných cyklistů, ale například také díky chodcům, dětem, zvířatům či ostatním účastníkům provozu. Je tedy dobré se na horší situaci připravit, než tvrdit že Vám se to stát nemůže.


důležitá výbava dnešních cyklistu je neodmyslitelně přilba

Když jsme loni s manželkou a dcerou začali poprvé, jako rodina jezdit na kole. přilby jsme pořídili pro všechny. Ano, není pro dospělé povinná a tak by stačilo koupit jen dětskou pro dceru, jenže jak chcete dětem vysvětlovat, že je důležitá a sami ji nemít? I když jsem nikdy před tím přilbu na kolo neměl, pořídil jsem si ji také a světe div se zvykl jsem si.


klídek a pohoda v sedačce na kole

Jde hlavně o moje zdraví, popřípadě o zdravý mých blízkých, a tak nemá smysl dnes zbytečně riskovat. Hlava je pro člověka nepostradatelná a její ochrana by tedy měla vždy být prioritou. Úrazy hlavy bývají jedny z těch nejvíce problematických a tak je vlastně jen dobře, že je tady možnost jak se chránit. Jak jsem psal na začátku, ne vždy můžete nastalou situaci nějak ovlivnit a právě následky takových to situací jsou pak přímo úměrné vaši připravenosti.


i po opuštění kola není nutné hned přilbu sundávat

Poslední dobou vidím kolem sebe spoustu rodičů, kteří jezdí bez přileb se svými ratolestmi. Upřímě si myslím, že je to špatně. I má žena měla ze začátku tendence přilbu nenosit, protože na ní nebyla, zvyklá. Naštěstí dnes není na cyklisty s přilbou nahlíženo jako na exoty a tak není důvod se s přilbou snad stydět. Mějte na paměti, že chráníte hlavně sebe je lepší si zničit přilbu, než nedej bože skončit na několik týdnu v nemocnici v horším případě na vozíku.

Mohlo by Vás zajímat

Zahájili jsme první cyklosezónu

Geouprava kola


Štítky článku bezpecnost | deti | myslenky |
Autor Ijacek.007 18.06.2015 zobrazeno 1 488x
Předchozí článek Ahoj to som ja bruton
Navštívil jsem výstavu Igráčku v Krnovské Flemmichově vile Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama