blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Po více jak osmi dlouhých letech se mi naskytla možnost, ušetřit rodinnému rozpočtu více jak polovinu nákladu na svůj mobilní přístroj. Rozhodl jsem se tedy, že své číslo přenesu k jinému operátorovi.

Vlastním již třetí mobilní číslo od dob, kdy jsem se dostal do soukolí mobilních telefonů. Začínal jsem u mobilního operátora Eurotel – dnešní O2. Poté jsem měl možnost mít sim od Oskara – dnešní Vodafone, která byla pod záštitou jisté firmy a měla levnější volání, jak v rámci oné firmy, tak v rámci okolního volání. Po ukončení spolupráce s tou firmou jsem si pořídil vlastní sim, kde jsem si vybral číslo podle svého. To číslo mám dodnes.

Vzhledem k rostoucím nákladům na každodenní život i vše s ním spojené, se jako většina logicky smýšlejících lidí snažím co nejvíce optimalizovat rodinný rozpočet. Proto jakmile se mi naskytla možnost ušetřit více, jak polovinu nákladů, kterou dávám za komunikaci, byl jsem samozřejmě pro. Díky možnosti přenositelnosti telefonního čísla, navíc poprvé změna operátora nebude znamenat ztrátu svého čísla.

sim

Celý proces jsem měl značně zjednodušený, jelikož se mi naskytla možnost se připojit opět do skupiny čísel zaštiťující velkou firmu, komunikaci s novým operátorem za mě řešil někdo jiný. Mě se jen dostala do ruky nová simkarta se stejným číslem a jedenáctimístné heslo pro dokončení přesunu čísla.

Jediné co jsem musel udělat, bylo zavolat na linku Vodafonu a potvrdit převod čísla. Vše proběhlo docela rychle. K mému údivu až moc jednoduše. Sice se mě člověk na lince zkoušel zjistit proč chci odejít, aby mohl mému odchodu zabránit, nicméně po té co jsem dal rázně najevo, že ze svého záměru nehodlám ustoupit, mě přepojil a po pár minutách jsme převod potvrdili pomoci unikátního čísla.

Musím uznat, že zákon o přenositelnosti telefonního čísla se našim zákonodárcům jako jeden z mála věcí povedl a že je docela fajn, že jakmile si zvyknete na své číslo, můžete si vybrat mezi konkurencí, aniž by jsme se čísla vzdali.

Mohlo by Vás zajímat

Tento týden jsem ukončil život posledni vodafone karty s tarifem odepiš


Štítky článku mobilni | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 11.02.2013 zobrazeno 4 203x
Předchozí článek Proč si jako přepravce nezvolit českou poštu
Xbox gold tento víkend zdarma Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama