blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Ke spoustě článku zde, mě inspirovalo okolí. A ani dnes tomu nebude jinak. I když České poště neustále šlape na paty konkurence, jak je vidět, pošta si s toho nic nedělá a o zlepšování svých služeb nijak nepřemýšlí.

Človíček z mého okolí si objednal na internetu fotoknihu. Po hodinách práce s volbou fotografií a ladění posledních detailů dokončil objednávku, zvolil jako přepravce Českou poštu a natěšeně čekal na výsledek jeho práce. Jakmile mu dodavatel poslal číslo balíčku, neustále sledoval jeho pohyb a nemohl se dočkat doručení.

V pátek se dozvěděl, že si jej Česká pošta převzala. V sobotu již byl balíček na poště v Krnově. V pondělí se měl balíček doručit. No a nastal první problém. Pošťák volal příjemci s tím, že jej na adrese nemůže zastihnout. Bylo to docela pochopitelné, jelikož volal v 13 hodin a to byl příjemce ještě v pracovním procesu. Pošťák to příjemci sdělil, že balíček bude mít tedy na poště a že si jej může vyzvednout. Zapomněl se ale zmínit o tom, že jej může vyzvednout až následující pracovní den.

Příjemce tedy celý natěšený letěl na poštu. Trpělivě počkal, než na přepážce odbaví všechny před ním a jakmile na něj došla řada, přistoupil před přepážku. Tam mu bylo velmi protivnou zaměstnankyní sděleno, že si vystál špatnou frontu a že si má počkat na jiný úsek. Mírně rozladěn si vzal číslo do jiného úseku a zařadil se do další fronty. Po více jak 20 minutách na něj opět přišla řada. Přistoupil k přepážce a bylo mu sděleno, že má smůlu. Že balík na poště není a že má přijít zítra.

Rozladěný z toho, že ho doručovací pošťák poslal na poštu i z toho, že na poště strávil spoustu času úplně zbytečně, se vydal domů rozhodnut, že balík naschvál nechá na poště aspoň týden. Aby jim tam na truc zavazel, když jej nejsou schopni normálně dodat. Aby toho nebylo málo přišel příjemci email, že si zásilku odmítl převzít a že ta tedy bude uložena na České poště. Nakonec se příjemce přeci jen odhodlal a zásilku si převzal, ale až ve čtvrtek. I když pošta zaslala několik SMS a několik emailu o stavu zásilky, nebyla schopná udělat to nejjednodušší a prostě zásilku dodat.

Já osobně preferuji jiné přepravce, protože u nich jsem zvyklý na vstřícnější přístup. Zpravidla mi zavolá řidič, že má pro mě zásilku s předstihem a já buď zajistím, že si ji na adrese někdo vyzvedne nebo poprosím řidiče o minimální změnu adresy dodání. V poslední době se mi podařilo dohodnout i dokonce jiné město místo doručovacího Krnova do Opavy místě mého pracoviště.

Prostě a jednoduše je to hlavně v lidech, ale také v přístupu. Zatím co konkurenční přepravci vycházejí většinou maximálně vstříc, aby doručili vaši zásilku do vašich rukou co nejrychleji a pokud možno co nejjednodušeji. V hledáčku České pošty je příjemce pořád jen jakýsi kus proudícího individua, který k naštvání všech zainteresovaných něco posílá, a všem tím přidělává pouze práci.

A to se už vůbec nebavím o tom, jak se k naším balíčkům cenným věcem chovají samotní pošťáci. Nedávno jsem také byl na poště a při převzetí balíčku se mě u přepážky paní dvakrát ptala, jestli mám zájem o pojištění či ještě o něco jiného. Přepážka přitom vypadala pomalu jako stánek s vietnamským zbožím. Neviním slečnu za přepážkou ta dělá pouze to, co ji v její práci nakážou. Nerozumím ale vedení podniku, který ač neustále pláče nad zisky není schopen příjemci vyjít vstříc.

Máte taky nějakou negativní nebo pozitivní zkušenost s přepravou pomocí české pošty ? Podělte se s ostatními čtenáři v komentáři.

Mohlo by Vás zajímat

Jak jsem si sám musel dohledat balíček přepravovány českou poštou

Kreativně zabalený balíček


Štítky článku ceska-posta | myslenky | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 07.02.2013 zobrazeno 2 314x
Předchozí článek Tak jsem autem zabil první srnku
Opouštím vodafone a přecházím s číslem k jinému operátorovy Další článek


1

sokorka

2013-02-07 10:52:56

Nějak nechápu o co tu jde. I u ostatních přepravců, když Vás nezastihnou, prostě vezou balíček zpět. Den předem Vám jen oznámí v kolik asi přijedou, ale tu hodinu nezměníte, bo tím místem znovu nepojedou. A je to všude. Když se balíček nepřevezme,leží na poště. A je jim jedno, jak dlouho. Nikomu tam nezavazí. Jen je smutné, že to nešlo vybrat ten den. U nás také vypadá pošta jako stánek nejspíše TV produkts, ale jak mi řekla pošťačka, museli by ji jinak zavřít. Proto i rozníšejí letáky. Alespoň většinu.


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2013-02-07 10:56:17

no tímto článkem jsem se pokusil shrnout rozdíly mezi přístupy k doručení mezi českou poštou a ostatními přepravci.


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama