blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Tak už mám v autě taky sadu pro hlasitý odposlech telefonních hovoru. K narozeninám jsem dostal hasfree sadu PARROT CK3100.

V autě trávím bohužel několik hodin denně. Většinou tedy v pracovní době. V tuto dobu mi také velice často zvoní telefon a tak jsem buď hovory nezvedal, nebo když jsem vědě,l že na místech není potkání policisty pravděpodobné jsem hovory přijmul a vyřídil. I když jsem se tím vystavoval možnému postihu a ztráty bodu z bodového systému.

Rozhodl jsem se tedy řešit situaci instalaci bluetoth hansfree sady, která by se spojila s telefonem kdykoliv budu v autě a umožnila mi přijímat i volat bez strachu, že přijdu o nějaký ten bodík či nemalou finanční částku.

První jsem přemýšlel o koupi nového autorádia, které by již hanfree obsahovalo. To se ovšem později ukázalo jako špatná cesta. Vzhledem k tomu, že cenově zajímavé radia hanfree neměli a když už měli tak cena nebyla zajímavá. Ono kolikrát stačí zaparkovat auto na špatné ulici a radio máte během chvíle nenávratně ztraceno, proto se mi nechtělo investovat nemalé částky abych se poté musel vztekat, že jsem o autorádio přišel.

Druhou možností byly přenosné sady. ať už obyčejné na ucho nebo menší, které se přichytí do auta, třeba na stínítko. Ovšem ani tohle řešení jsem zavrhl. Zaprvé pokud si člověk v autě musí něco umístit do ucha a poté to musí schovat, posléze zase sednout do auta vyhrabat zařízení a zase si jej rvát do ucha tak to zkrátka jednoho dne uživatele přestane bavit a hansfree opět skončí v propadlišti dě­jin.

Vybral jsem si proto zařízení, které dělá přesně to, co si představuji. Jeho cena není závratná, nedá se tak jednoduše ukrás,t ale zároveň je konfortní. Uživatel o něm skoro neví a všechno funguje jak má. Píšu o bluetoth sadách parrot.

Tyto sady jsou, aspoň dle mého soudu, naprostou špičkou na trhu. Mají výborný zvuk a navíc po instalaci a spárování přístroje je jejich používaní do jisté míry automatické a vám ani nepřijde, že si při usazení do auta musíte čehokoliv všímat.

Jak to tak ale bývá, když si člověk něco vybere, ne vždy se mu podaří si to také koupit. Hansfree jsem si sice vybral, ale přeci jen byly důležitější věci na placení a tak se hansfree odložilo. Během vymýšlení mého narozeninového dárku si na hansfree přeci jen vzpomněla má přítelkyně a tak se ke mně nevědomky přeci jen dostalo. Dostal jsem tedy sadu Parrot CK3100 o co vlastně jde? Zařízení parrot je montážní sada určena do dopravních prostředku obsahující jeden mikrofon, jeden lcd displej, řídící jednotku samotného hansfree a také jednotku která odpojuje iso konektory z autorádia, které směřují do reproduktoru. V praxi to funguje, tak že pokud vám někdo na hansfrre zavolá , jednotka odpojí reproduktory z autorádia a přepne do nich vyzvánění, poté když hovor příjmete v reproduktorech slyšíte hovor.

Naprosto jednoduché a elegantní. Když je jednotka nainstalována, zapíná se po otočení klíčku zapalování a vypíná, pokud klíče vytáhnete. V praxi to znamená, že se posadíte do auta, nastartujete a parrot se sám připojí k telefonu. Umožnuje zvedat hovory, pokud dojedete na místo vytáhnete klíče ze zapalování a parrot spárování opět přeruší. Vše se muže dít bez vašeho vědomí . Pokud dovolíte automatické parovaní na vašem telefonu. Takže jediné co děláte, je že nasednete do auta a jedete. Vše funguje jak má a vy neřešíte jestli vám náhodou někdo nezavolá nevhod.


instalace řídící jednotky handsfree za přihrádku spolujezdce

Takto vypadá vnitřek octavie, když se do instalace vloží můj šikovný bratr. Nestačíte se dívat a za chvíli je vše hotovo.


pohled na montáž v plném proudu instalace řídící jednotky a příprava kabelových tras pro mikrofon i displej

PARROT jednotka přijde umístit pod kastlík spolujezdce.


pohled pod kryt otevírání střešního okna a na místo kde bude umístěn mikrofon

Demontované střešní osvětlení interiéru, mikrofon jsem chtěl umístit nahoru do středu auta, aby měl co nelepší zvukcpro řidiče i spolujezdce.


pohled na LCD panel handsfree Parrot nad autorádiem.

Takto vypadá již finální instalace, když je vše na svém místě.

Mohlo by Vás zajímat

Instalace parrot handsfree ck-3100 s autorádiem ford 6000CD


Štítky článku auto | bezpecnost | octavie | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 18.08.2011 zobrazeno 11 396x
Předchozí článek Oslava mých dvacátých osmých narozenin
Příprava na dovolenou 2011 část 2 Další článek


gravatar1iconsborez.cz

Sborez

2011-08-19 21:52:14

Já měl Parrota taky a po pár měsících mi odešla řídící jednotka, tak doufám, že budeš mít lepší kus… Úplně nejlepší na tom je možnost hlasového vytáčení, bez dotyku mobilu. Super.


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2011-08-22 11:02:46

no tak má to záruku tak by to snad mohlo nějaký ten rok vydržet :-) hlasové vytáčení jsem ještě netestoval schválně testnu jaký typ si měl ty ?


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama