blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dostal se mi do rukou krokoměr, který řetězec Globus prodával za dvacet korun. Zajímalo mě, jak tento krokoměr měří v porovnání s Garmin forerunner 15, které mám každý den na ruce a měří mi počet kroku. Jak dopadlo několikadenní porovnání těchto dvou přístoju?


pohled na přední část přístroje s šuplíkem pro baterii

Od přístroje, který se prodával v obchodním řetězci za celých dvacet korun jsem příliš přesnosti nečekal. Jedná se o plastový přístroj, který je z přední strany osazen malým číselným lcd displejem na kterém se muže zobrazit maximálně 99 999 kroků. Na boku přístroje naleznete pouze jediné tlačítko, které se používá na vynulování počtu kroků. Po jeho zmáčknutí je počítadlo nekompromisně vynulováno. Pokud tedy tlačítko zmáčknete omylem o své denní kroky bez jakéhokoliv dalšího potvrzení přijdete.


zadní část krokoměru se sponou na opasek.

Ze spodní části pak naleznete mechanický šuplíček, který obsahuje jednu baterii. Ta se stará o napájení krokoměru. Aby se baterie šetřila, krokoměr vypíná displej, jakmile zjistí delší neaktivitu například při delším sezení. Zadní část krokoměru je osazená plastovým klipem, který je určen pro připnutí krokoměru na pásek. Díky své malé hmotnosti a pevnému klipu krokoměr drží na pásku bez jakéhokoliv problému a na pásku ho téměř necítíte.

Co se týče konstrukce krokoměru bych vytkl snad jen restartovací tlačítko, které nemá ověření a jakmile jej například omylem stisknete, máte smůlu. S měřením je to ale o hodně horší. Krokoměr jsem testoval pět dní. Po třetím jsem však krokoměr zapoměl ráno vynulovat, takže čtvrtá fotka je výsledkem zaznamenaných kroků za dva dny.


rozdíl v naměřených krocích hodinkami Garmin a krokoměrem globus

První den zanamel krokoměr nejmenší odchylku od Garmina. Počítadlo kroků v hodinkách se večer zastavilo na čísle 6398. Krokoměr Globusu ukazoval 4242 kroků. Krokoměr tedy změřil o 33% kroků méně.


rozdíl v naměřených krocích hodinkami garmin forerunner15 a krokoměru globus

Druhy den dopadl o hodně hůře. Hodinky naměřily 6768 kroků. Krokoměr však ukazoval pouhých 3132 kroků. Rozdíl tedy byl více jak 53%.


rozdíl naměřených kroku

Třetí den byl rozdíl ještě větší. Počítadlo kroků na hodinkách se zastavilo na čísle 7306 kroků. Krokoměr na displeji ukazoval pouhých 3205 kroků. Rozdíl byl tedy více, jak 56%.


rozdíl v naměřených krocích obou přístrojů

Poslední dva dny měření byl rozdíl snad největší na hodinkách 17 040 na krokoměru se počítadlo zastavilo na čísle 6542 kroků. Rozdíl tedy za poslední dva dny měření byl 61 %.

Krokoměr sice stál dvacet korun, měření však stalo za prd a osobně si myslím, že podle přístroje měřit kroky nemá smysl. O více jak 61 % měně kroků oproti hodinkám je opravdu velký rozdíl. Každý večer tedy krokoměr zobrazí hodnotu, která opravdu není vypovídající tomu, co za den urazíte.

Mohlo by Vás zajímat

Hodinky Forerunner 15

Fitness náramek Garmin Vívofit


Štítky článku elektronika | recenze | skutecnost | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 08.07.2015 zobrazeno 4 665x
Předchozí článek Navštívil jsem výstavu Igráčku v Krnovské Flemmichově vile
Násilná smrt krokoměru z globusu Další článek


1

Crazy

2015-08-03 13:56:30

Krokoměr jsem dostal zadarmo v Globuse, a musím říct , že ani zadarmo bych ho nechtěl :-D je úplně k ničemu, byl oranžový stejný jako tvůj, s logem globus, a už jen to jak v něm lítalo ložisko nebo co tam dali , aby to vůbec něco spočítalo mě dostávalo, je uplně k ničemu a nechápu, proc globus vyhodil nějaké peníze na takovou reklamu :-(


2

milan

2017-02-08 07:32:46

bohužel darovanému koni na zuby nekoukej ,též jsem byl obdarován tímto „krokoměrem“,ze zajímavosti jsem nasadil krokoměr a na běžeckém pásu jsem nastavil 4km/hod.a šel 2km vzdálenost ,k mému užasu krokoměr po ujití vzdálenost ukázal celých 33kroku ,přitom vydával zvuk že počíta ,snad jenom vyhodit


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama