blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

K výročí svatby jsem své ženě pořídil fitness náramek Garmin Vivofit. Jde o fitness náramek první generace, který bez nabíjení podle výrobce vydrží na baterie přes jeden rok provozu. V následujícím článku Vám tento fitness náramek představím.


Krabička, Vívofit USB přijímač a druhý větší řemínek.

V krabici naleznete dva řemínky. Jeden menší vhodný pro ruku ženy a poté větší, který se hodí na větší ruku. Výměna je velmi jednoduchá. Stačí z gumového náramku vyloupnout elektroniku. Jako poslední v balení naleznete USB přijímač, pomocí kterého probíhá přenést dat z náramku do počítače. Kde dochází k importu do webové služby garmin connect.


Pohled na samotný strojek Garmin Vívofit vytažený z řemínku.

Na těle náramku je pouze jediné tlačítko, které slouží k přepínání zobrazovaných informací. Náramek může zobrazovat počet kroků, který jste s náramkem nachodili od půlnoci. Počet kroků, který zbývá do splnění denního cíle označený nápisem GOAL. Číslo se podle ušlých kroků odpočítává. Jakmile splníte denní cíl, začne se číslo přičítat a nápis se změní na GOAL +. Si můžete zobrazit denní vzdálenost, kterou jste ušli. Počet spálených kalorií, aktuální čas, datum, a pokud k náramku máte připojen snímač srdeční aktivity také aktuální tepovou frekvenci. Vždy je k dispozici pouze jediný údaj. Při podržení tlačítka a držení se náramek začne spojovat s počítačem a na displey zobrazí nápis SYNC, pokud tlačítko nepustíte a stále držíte naskočí nápis SLEEP, kdy se hodinky přepnou do režimu zaznamenávaní kvality vašeho spánku.


Pohled do přístroje po odmontování čtyř šroubů.  Na posdní straně jsou umístěny dvě baterie.

Náramek se oproti ostatním podobným zařízením liší hlavně ve výdrži na baterie. Oproti konkurenčním zařízením je totiž napájen dvěmi bateriemi CD1632 se kterými je vydrž náramku bez jakéhokoliv nabíjení výrobcem deklarována okolo jednoho roku. Odpadá tedy nutnost hlídat a nabíjet náramek každý týden.


Porovnání přístroje Garmin Forerunner 15 a Garmin Vivofit.

Náramek je poměrně tenký a velmi lehky po chvíli na ruce jej téměř necítíte. Oproti mým hodinkám má opravdu malé rozměry. Displej je pasivní, čte se příjemně. Ve tmě, však na něj vidět není. První verze náramku nemá podsvícení a tak pro přečtení hodnoty musíte na náramek v noci něčím přisvítit.

Rozhraní garmin connect je téměř stejné jako při použití hodinek forerunner. Máte k dispozici počet kroků zaznamenaných v jednotlivých dnech. Splněné odznaky za dosažení výzev. Informace o kvalitě spánku nebo například informace o kontaktech přidaných do služby garmin connect.


Pohled na statistiku přístroje Vivofit na webové stránce Garmin Connect.


slabé baterie.

Doplněno 31.12.2016

Dnes po synchronizaci náramek začal hlásit že baterie jsou téměř vybité. V hodinkách tedy v každodenním provozu vydržely do dnešního dne 617 dní. Navíc se pořád nevypnuly.

Mohlo by Vás zajímat

Garmin Forerunner 15

Garmin Forerunner 10

Test krokoměru z Globusu


Štítky článku elektronika | garmin | recenze | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 06.06.2015 zobrazeno 8 831x
Předchozí článek Rozhovor s tvůrci hry hero of the kingdom ze studia Lonely Troops
Promítaní v kině pro čtyři návštěvníky Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama