blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Na minulý víkend jsem si s přítelkyní naplánoval výlet na zámek Hluboká nad Vltavou a jejich zimní okruh.

Vzhledem k tomu, že je to do Čech od nás poněkud dále, hledali jsme ubytování a celý odpočinkový víkend, tak plánovaly na tři dny. V pátek jsem si vzal v práci volno. Ráno jsme se vydali na cestu, abychom se okolo oběda již ubytovaly a mohly si odpočinout. V sobotu byl plán navštívit již zmíněný zámek a okolí. A na neděli po obědě jsme měli naplánovanou cestu z5 domu.


srub na kraji řeky

Vzhledem k tomu, že s přítelkyní již delší dobu obdivujeme domy stavěné ve stylu dřevěných srubu, jsme zvolili ubytování u Vltavy, právě v jednom takovémto malinkatém srubu. Dřevěný srub, krb měl navodit romantickou atmosféru a měl nám pomoci zapomenout na všední starosti, které jsme nechaly doma. Musím uznat, že ubytování se mi osobně velice líbilo bylo v klidné chatové oblasti údajně hojně využívané rybáři. Vzhledem k tomu, že ovšem není ještě sezona bylo místo liduprázdné a příjemně tiché.


krb uprostřed srubu

Díky tomu, že jsme měli dostatek času a nikam jsme se nehodlali honit, jsme si v pátek večer v klidu odlovili ještě nedalekou keš na břehu řeky.

Cesta k ní ovšem nebyla vůbec jednoduchá a místy jsme se opravdu zapotili než jsme se ke keši dostali. O to větší, však byla radost z úlovku, když jsme keš nakonec drželi v ruce a mohli za logovat.


pohled na řeku od srubu

Páteční den jsme završili focením měsíce, který nad polo zamrzlou Vltavou, vykouzlil přijemnou podívanou.


pohled na zamrzlou řeku a nad ní měsíc

Při cestě na Hlubokou jsme si ještě udělali zajížďku a vyfotili jsme majestátné chladící věže, naší nejmladší jaderné elektrárny Temelín.


Chladící věže atomové elektrárny.

Samotné město Hluboká nad Vltavou na mě působilo, jako kdyby ještě spalo zimním spánkem. V ulicích skoro nikdo, až jsem se obával, že snad na zámku kvůli malé účasti ani neotevřou. Když jsme dorazili, na nádvoří obavy rychle opadly, protože i v tuto dobu se to zde lidmi hemžilo. Ne ovšem, tak jako při letní sezoně. To však byla docela vítaná změna. Když jsme zde s přítelkyní byli cca rok a půl z5, bylo zde národa zase až až.


pohled na zámek hluboká z parku

Na oficiálních stránkách zámku se sice píše, že má otevřenou zimní prohlídkovou trasu, nevšiml jsem si však, že by někde psaly že jde o jedinou trasu. Trasa samotná mě docela zklamala. Cca po 30 minutovém okruhu, jsme byly ze zámku venku. Ve spojení s tím, že jde o jediný okruh to trochu vypadá, že s velkou slávou propagované „máme otevřeno po celý rok“ je trošku ošemetné. Navíc v létě jsme na zámku strávili nejméně 2h a ještě o 10kč levněji.
Počasí našemu výletu, ale přálo a tak jsme si mohly v klidu projít park zámku, který byl téměř prázdný.


zámek hluboká

balony zámek Hluboká

zámek hluboká

Ze zámku jsme se vydali na oběd do nedaleké pizzerie. Zde to, ale také nebyl žádný med. V Pizzerii jsme byly již minule a tak jsme se tam vydali znovu, ať nemusíme hledat jiný lokál, když s tím předtím nebyl žádný problém. Bohužel tentokrát jsme s pizzerii měli přesně opačný pocit. Jídlo nic moc, navíc se na něj čekalo neskutečně dlouho. V lokále bylo neuvěřitelně přehuleno. No prostě minulé pozitivní ohlasy na restauraci vzaly za své, rychle jsme dojedli když už jsme si tak dlouho počkali a utíkaly z lokálu.


orientační plán zoo

Poslední cíl naší cesty, byla malá zoo na okraji Hluboké. Díky již zmíněnému počasí bylo v zoo opravdu rušno a nejedni rodiče se vydali na procházku se svými ratolestmi, právě do zahrady, podívat se na zvířátka.

Tím jsme završili sobotní program. Vrátili se do srubu a užili si večer bez televize až do konce večera. V neděli se udělal úklid chaty, oběd a po předaní chaty majitelce, jsme se vydali domů. Na cestu se nám pěkně zatáhlo a polovina cesty nám propršela. Přesto jsme po cestě odlovili pár drive-in keší, než jsme dojely domů. Víkend byl podle mého velice povedený a ukázal, že i když není zrovna sezona, dá se vymyslet odpočinkový víkend, který Vás doslova nabije energií i když na takových datum výletu nejsou naše památky přiliš připraveny a pokud ano, tak jen málo. Pokud se zlepší i tato stránka věci, myslím že by nebyl problém uspořádat pohodový víkend i mimo hlavní sezonu.

Zajímavé odkazy

Fotogalerie

Oficiální stránky zámku Hluboká

Ubytování ve srubu na břehu Vltavy


Štítky článku fotografie | geocaching | vylety | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 15.03.2012 zobrazeno 3 593x
Předchozí článek Mé první fotky měsíce
Suzuki Vitara zub času Další článek


1

sokorka

2012-03-15 13:46:46

nabitý energií – bodejť u Temelína :-D


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama