blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Na výlet na tuto trať jsme se několikrát toto léto chystali, ale vždy nám do toho něco vlezlo. Zrealizovat se nám výlet podařilo až dnes. Hned na úvod musím napsat, že díky letošnímu extrémnímu suchu je na trati zakázán výjezd parní lokomotivy a tak nás táhla lokomotiva naftová, což je trochu škoda. Ale na kráse to neubírá.


Pomalu krásnou krajinou to je jízda tohoto vláčku.


Není nad spokojenou rodinu na výletě

Na nádraží do obce Třemešné jsme dorazili na poslední chvíli. Nečekali jsme totiž, že se cesta mezi městem Albrechticemi a Krnovem se bude na několika místech opravovat vozovka a tak jsme museli čekat na semaforech. Pokud jako mi dorazíte na poslední chvíli, počítejte s tím, že budete muset pravděpodobně stát. Místa k sezení byla totiž již obsazena. Do vláčku je možné si však na internetu zarezervovat místo. V tom případě si sednete i když dorazíte na poslední chvíli. Jen čas rezervací je omezený a je tedy nutné učinit rezervaci s dostatečným předstihem.


takto vypadají jízdenky na tuto trať


děti se také mohou nechat vyfotit s ochotným strojvůdcem.

Vláček neprojíždí pouze dvěma stanicemi, ale zastavuje na všech zastávkách po cestě. Vlak projíždí stanicemi Třemešná, Liptaň, Dívčí Hrad, Horní Povelice, Amalín, Slezské Rudoltice, Koberno, Bohušov, Osoblaha. Můžete tedy nastoupit a vystoupit, kde budete chtít. Mějte ale na paměti, že jídzné je zde jen jedno a nerozlišuje, zda jedete z první stanice až do Osoblahy nebo jen tři stanice. Když jsme u jízdného, ceny jsou 100 kč za dospělou osobu 170 Kč za zpáteční. Děti a důchodci nad 70 let platí 50 kč nebo 80kč zpáteční. Děti do 6 let jízdné neplatí více informací naleznete na stránkách Osoblazsko.com.


jedna rodinná fotografie s vláčkem


místo parní nás vezla kvůli velkému suchu lokomotiva na naftu.

Na konečné stanici si pak po příjezdu můžete lokomotivu vyfotit. Máte na to ale jen chvíli, než ji strojvůdce přistaví na opačnou část vlaku, aby byla připravena na odjezd. Na nádraží byla připravena možnost zakoupit grilovanou klobásu a další pití a tím trochu posilnit. Odjezd vlaku z Osoblahy je cca za 3 hodiny. Můžete si tedy dojít do Osoblahy, prohlédnout město nebo navštívit Židovský hřbitov, na kterém je mimochodem i uložena schránka hry Geocaching. Kupodivu na ten poukazují i stránky vláčku.


na nádraží v Osoblaze je také hrad jen je nutné jej první najít foto z výletním medvědem je nutností.


když už se jede na výlet není od věci podívat se zda není v okolí nějaký poklad. Odlov takového pokladu je někdy zábava nejen pro dospělé.

Pokud počasí přeje, utečou tři hodiny jako voda a vyráží se vlakem zpátky na Třemešnou. Nemusíte ale čekat v Osoblaze, můžete využít jiný vlak na cestu zpátky nebo si s sebou vzít kola na které je ve vlaku zvláštní vagon a můžete se z Osoblahy poté vydat po vlastní ose. Ať si zvolíte jakoukoliv cestu, rozhodně se bude vašim dětem výlet líbit. Bohužel díky suchu jsme tentokrát nejeli parním mašinkou a tak se na tuto trať v budoucnu určitě vydáme znovu.

Mohlo by Vás zajímat

Jízdní řád parních vlaku

Ceník

Celá fotogalerie z výletu

Stránka s dalšími našimi výlety


Štítky článku akce | ceske- drahy | deti | rodina | skutecnost | vylety | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 22.08.2015 zobrazeno 2 085x
Předchozí článek Výlet na rozhledu vrcholu Velký Roudný
S hodinkami Garmin Forerunner15 jsem překročil hranici 1 000 000 kroků Další článek


1

Vesa

2015-08-24 09:46:53

Krásná fotka druhá z vrchu!


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama