blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dá se odlovit 54 keší během jednoho dne, za předpokladu že mezi kešemi chodíte pouze pěšky ? Odpověd zní ano. Minulou sobotu s kouzelným datem 1/10/11 jsem si to s geokolegou Bruton2 dokázal v praxi.

1.10.11 tedy padl můj osobní rekord, kdy jsem během jediného dne odlovil 26 keší a hned jsem číslo navýšil více jak o polovinu. Dnes se dá stihnout spousta zastávek, ale pokud mezi souřadnicemi přecházíte pěšky, to je potom mnohem náročnější.


Obrázek

Základem všeho je Plán. Ano zní to hrozně, ale bez plánu to nejde. Nepočítejte, že by se vám povedlo odlovit 50 keší, jen tím že vystoupíte z vlaku, stáhnete si keše v okolí a jen tak budete přecházet od keše ke keši.

Další důležitou věcí je mít zjištěné, zda keše na které se vydávate jsou na svém místě. Tedy prostudovat logy a podívat se zda-li keše někdo před Vámy našel. Ono i sebelepší plán je na prd, pokud budete na místě dohledávat 40 minut jedinou keš.


Obrázek

No a potom potřebujete lokalitu, kde máte na relativně malém místě spoustu krabiček. Aby se daly všechny pohodlně nejen najít, ale i k ním dojít. Ono pokud je keš od druhé vzdálena pouze 300 metru, ještě není výhra, obzvláště pokud je mezi nimi velké převýšení či náročný terén. Nejeden hledač pokladu ví, že pokud jde přímo za šipkou velice zarostlým lesem, stojí to nemálo sil.

No a jako poslední je něco tomu obětovat. Abych se mohl vydat na takové množství keší, a že jsme chtěli odlovit všechny v plánu, mustíte vyjít relativně brzo. V mém případě jsem vztával v 4:45, abych se stihl vypravit, dojet na místo zaparkovat auto a vydat se na kešplán.


Obrázek

Když všechny tyhle aspekty spojíte a máte i trochu štěstí, to znamená že najdete všechny keše bez relativně dlouhého dohledávaní, jste večer postaveni před poslední věc – a to je logování všech keší, které jste odlovili a generování nových statistik do profilu. Unavený, ale příjemně spokojený jsem byl i já, když jsem v sobotu odlovil 56 keší, což je můj nový osobní rekord. Více mě ale těší číslo 54. Toto číslo udává ke kolikáti keším jsem došel po svých.

Pro odlov jsme si z Bruton(em)2 zvolili serii su_brova pajda (SBP). Jedná se o velice pěkně připravenou a udržovanou sérii keší, která jde podél asfaltové silnice. Je složená z mikro keší, které mají většinou velice stejné, nebo velice podobné, jednoduché umístění. Odlov této série tedy není prokletí, ale naopak velice jednoduchý i při tak velkém počtu krabiček. Log blog je menší takže normální razítko do něj nedáte, ale na vše autor pečlivě upozorní v listingu keše.

Přikládám profil z navigace. Pro všechny, kdo si chtějí udělat obrázek o tom, jak vypadá takový odlov tolika keší pěšky. Vzhledem k nezvykle teplému počasí byl odlov keší opravdu pohodový a mužů vám říct, že jsem si každou odlovenou krabičku náležitě užil.

Už teď mám adepta na nový rekord v počtu keší odlovených pěšky během jednoho dne, protože během tohoto víkendu v našem kraji vznikla série tradičních keší nazvaná „Zubaté žáby“ která má přes 120 keší. Otázkou je, zda- li to je ještě onen pohodový geocaching, kde každá krabička znamená pěkné místo, či zajímavou památku, nebo za to je již jen honba za body. Aby měli v okolní hledači spoustu odlovů. To již nechám na každém z Vás.

Mohlo by Vás zajímat

Geocaching

Stranky 1 2 celkem 52 obrázku.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Stranky 1 2 celkem 52 obrázku.


Štítky článku fotografie | geocaching |
Autor Ijacek.007 03.10.2011 zobrazeno 8 972x
Předchozí článek Cesta na dovolenou 2011
Nová keš miloval jsem pepu Další článek


gravatar1iconwww.zkusmo.cz

SMO

2011-10-13 11:43:55

Odpověď na otázku, zda- li to je ještě onen pohodový geocaching, zní není! Každá krabička má znamenat pěkné místo, či zajímavou památku a nemá to být jen honba za body. :-O Více o keškách spojených s významným místem na: http://www.zkusmo.cz/…-a-bozi-muka Jinak ale obdivuji plán a gratuluji k tolika nalezeným keškám ze jediný den.


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2011-10-15 21:29:25

no tohle byl pohodový odlov jen bych chtěl zduraznit že jsem s brutonem prošel většinu keší pěšky takže pohodovy odlov to byl alespoň pro mě.


3iconblogosvete.mypage.cz

Bloger

2012-06-15 14:09:22

ja udělal 82 keší za den, a taky pěšky (16 km)


gravatar4iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2012-06-16 04:25:34

No to je podle mne uz zbytecne moc na jeden den tolik kesi. To pak kouzlo geocachingu docela straci silu. Hlavnim ucelem je preci navstivit zajimava mista a uzit si tyto mista a kdyz jsi na nich jen par vterin aby si je zalogoval moc kouzla uz v tom asi neni.


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama