blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Všera jsem se vydal s rodinou na kole obnovit svou keš nad obcí Široká Niva. Krabičku zřejmě našel někdo, kdo hru Geocaching nehraje a tak se ztratila. Když jsem tiskl nové papíry všiml jsem si, že na místě mám keš téměř šest let.


obrázek krabičky hry Geocaching

Je zvláštní, že během té doby jsem kešku neopravoval častěji. Byl jsem u ní asi po čtvrté a pokaždé jsem řešil jen to, že krabička se poškodila a zatékala do ní voda. Teprve nyní se krabička i z téměř bezcenným obsahem úplně ztratila.


obsah nové krabičky pro hru Geocaching

Ztráty krabiček a obsahu keší celosvětové hry Geocaching přitom nejsou výjimečné. Ve městech se dokonce skupina „hráču“ baví tím, že ve velkém krabičky krade a potom se baví nad hlášením ostatních hledačů, že krabičku po té či oné době nenašli. Většinou se tahle zábava ale vyskytuje ve městech či u keší, které jsou velmi jednoduše dostupné. Téměř všichni hledači sabotéři totiž nemají chuť vydat se do lesů a po několikaminutové chůzi teprve skrýše sabotovat.


panoramatický pohled od keše do okolý

Většina mých keší je tedy umístěna právě do těchto odlehlých, ale přitom krásných míst, abych se vyhnul neustálému obodování skrýší. Ono to totiž není jen o čase pro přípravu místa a následného transportu krabičky na místo, ale například také o penězích, které musí vlastník krabičky investovat ze svého, aby mohli ostatní zdarma krabičku najít.


místo kde je schovaná krabička

Pokud totiž chcete, aby skrýš vydržela dlouho, je nutné do krabičky něco investovat. Krabička by se měla jednoduše otevírat přitom by měla těsnit, aby do ní venku nezatékalo. Potom by totiž docházelo k poškození log bloku či některých předmětů, které v krabičce nechávají ostatní hledači.


i po opuštění kola není nutné hned přilbu sundávat

Tímto článkem bych chtěl poděkovat všem, kteří se o krabičky z vlastních prostředků starají a požádat ostatní, aby si uvědomili, že pokud najdou venku či v lese pěkně úhledně zabalený plastový box, není to odpad, ale cíl desítek lidí kteří milují pohyb. Pokud například hledači chodí hledat poklady se svými dětmi, těm se jen těžko vysvětluje, že po půl hodině hledání prostě na místě poklad není. Buďte prosím ohleduplní.

Mohlo by Vás zajímat

I s kočárkem lze hrát Geocaching

Keše které se mi v Chorvatsku roku 2014 zapsaly do paměti

Proměna míst geoskrýší


Štítky článku deti | hry | rodina | skutecnost |
Autor Ijacek.007 24.05.2015 zobrazeno 2 208x
Předchozí článek Keše v Chorvatsku 2014, které se mi zapsaly do paměti
Zajímavá místa, které jsme letos v Chorvatsku navštívili nejen díky keší Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama