blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Když jsem v Březnu letošního roku dostal pokutu za telefonování při řízení, rozhodl jsem se pořídit do Forda handsfree sadu. Sadu jsem si za několik dní skutečně pořídil ta, ovšem několik měsíců čekala doma na instalaci. Minulý pátek mi ji bratr nainstaloval.
Autoradio standartně dodávané ve Fordech
V autě trávím relativně dost času a tak je normální, že prostě během řízení vyřídím nějaký ten telefon. Bez hlasitého odposlechu však hrozí, že sem tam za sponzorujete českou policii a tak je dobré mít v autě hansfree. Bezdrátová sluchátka či náhlavní soupravy jsem rovnou zavrhl. Chci prostě nasednout do auta otočit klíčky a nechat telefon a hansfree ať se sami domluví.
zadní konektor na připojení autorádia na reprosoustavu i na napájejí
KONEKTOR Přesně tohle umí parrot a jeho ck-3100. Po nasednutí do auta prostě nastartuju a telefon se spáruje s modulem. Jakmile se mi někdo snaží dovolat, parrot odpojí reproduktory autorádia a začne vyzvánět. Ideální pro lidi jako já, kteří přes autorádio v autě již nic neslyší. Handsfree ck-3100 je pro zjednodušenou instalaci vybaveno dvěma konektory, které se připojí do cesty autorádiu. Problém nastává jen tehdy, kdy máte atypické autorádio, které není vybaveno standartním iso konektorem.
pohled na svazek kabelu vedoucí do autorádia
Řešení jsou poté dvě. První je zajištění redukcí, která z atypického konektoru udělá iso a poté zase zpět atypický konektor. Ne vždy to ovšem jde a také to není moc dobré řešení kvůli místa na rádio v šachtici. Většinou není místo na další konektory. Druhé řešení spočívá v rozcvaknutí originální kabeláže a konektoru handsfree a napájení kabelu do cesty. Tento způsob jsme zvolili i pro instalaci do Fordu, jelikož autorádio 6000cd nemá iso konektor.


pohled do kabeláže k reproduktorům a napájeným spojkám k redukci handsfree

pohled do hotové kabeláže všechny kabely jsou již přepojeny na parrot(a)
Vzhledem k přístrojové desce jsem nechal umístit ovládací jednotku dolů, na panel tlačítek pro vyhřívaní zadního skla a vypínání ESP. Tlačítka se museli trochu předělat, jelikož původní umístění vadilo umístění řídící jednotky do středu. Za pomocí ostrého nože se však tlačítka dají oříznout tak že se dají vyměnit na jinou pozici.
pohled na demontovaný čelní panel desky pod rádiem pro montáž lcd parrot(a)
Po cca dvou hodinách práce je hotovo, handsfree na svém místě a vše funguje jak má. Jediný problém je v tom, že parrot umí obsluhovat pouze jediný telefon a já sebou většinou vláčím dva. Doufám, že tedy nedostanu pokutu za telefonování z druhého, když už mam tak pěně vyřešený hlasitý odposlech.
pohled na opět složený panel již s LCD handsfree

Mohlo by Vás zajímat

Instalace handsfree škoda Octavia

Pokuta za telefonování za volantem

Autorádio 600OCD a odemykací kód


Štítky článku auto | bezpecnost | ford | fotografie | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 07.07.2014 zobrazeno 9 759x
Předchozí článek Zálohujte si data je to to nejcennější, co na dnešní elektronice máte
Instalace Ubuntu / lubuntu na cpu Pentium M Další článek


gravatar1

tomas_zHwZF

2018-12-30 12:14:00

zdravim mel bych dotaz jestly vite jak je zapojene radio na zadni reproduktory mam ford kuga a rekl bych ze mam asi zadni repro zapojene pres zesik a nevim co ho spousti origo jsem prodal tak ted nemam jse ceho chytit a popis vyvodu me nikam neprivedly dekuji


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama