blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Jelikož se mi již podařilo udělat na mé telefonu pár pěkných škrábanců a v mém okolí se objevily telefony nové, pustila jsem se do šití jejich obalů.

Je samozřejmé, že pokud chcete kvalitní obal, prostě si jej koupíte ve specializované prodejně. Mě se však na mém obalu podařilo vyštípnout zobáček. Telefon tam již moc dobře nedrží. Navíc je do kabelky moc velký. U nových telefonů se zase čeká na doručení obalu. Tak jsem to viděla jako nejlepší možnost na využití pár zbytků látek. Každá švadlenka ví o čem mluvím. ;-)

K prvnímu pouzdru jsem vybrala softshell, který má ze spodní části micro fleece membránu Pak už to bylo velmi jednoduchá. Vzala jsem si mobil. Látku přes něj přehnula a udělala si představu. Má každé straně jsem přidala cca 1cm. Kde jsem chtěla mít zapínání jsem zaoblila podle skelničky. Vše jsem ustřihla. Sešila bych to jen z rubové strany. Ale chtěla jsem si látku trošku ozdobit. Udělala jsem si aplikaci soviček, které jsme měla ze zbytku bavlněné látky.

Sovičky jsem si vystřihla, dle požadovaného tvaru. Takový tvar jsem vystřihla i na Vlizelinu. Přes pečící papír jsem jej nažehlila na oboustranný Vlizelín. Poté jsem si navolila Cik-cak steh a hustotu po 1. Já dávala 0,5. A šila po okrajích. Je to má první aplikace, tak jsem chybičky nejspíš dělala. Pokud děláte někdo jinak, klidně napište do komentáře, budu ráda.


základní pouzdro s motivem

Dala jsem tedy 2 aplikace a sešila.


přešití jednoho velkého kusu na dva menší dá konečnou podobu pouzdra

Jako zapínání jsem si zvolila magnetické zapínání, co mám na peněženky nebo klíčenky. Zakoupeno zde. Nejprve jsem si dle zapínání udělala do látky díry keramickým nožem a zapínání provlekla. Aby to však nepoškrábalo mobil, nechala jsem si přesah látky a sešila. Toto šití i šití boků jsem používala jen rovný steh. Myslím, že to stačí.


pohled do vnitřku pouzdra

Sešitou část jsem převrátila a vrchní část dle ní zastřihla. Pak již stačilo proříznou a provléct druhou část zapínání. Softshell se netřepí. Tak máme jedno hotovo.


zadní část pouzdra


přední část pouzdra i s drukem pro zajištění telefonu v pouzdře

Na druhé jsem použila zbytek coral fleesu. Postup byl v podstatě stejný. Jen se mi zdál flees dost měkký. Tady jsem použila Ronar. (ani nevadilo, že jsem jej vyprala :-) ). Vzala jsem si pruh látky, stejný ustřihla z Ronaru. přežehlila, aby se strana s lepidlem přilepila k látce a sešila. Tady jsem raději již použila pružný steh.


materiál na druhé pouzdro

Zde jsem také, díky barevnosti látky, netvořila.


přešité poudro bez zapínaní

Přišila jsem jen suchý zips. ten jsem si ustřihla dle sebe, neboť jsem jej měla z metráže. Ten jsem si jednoduše našila rovným stehem. Tady mi odpadlo i převrácení látky. Šila jsem rovnou z lícu. A to hlavně proto, že se mi ty kraje dost jakoby cuckovaly. Rozhodla jsem se tedy olemovat to šikmým proužkem.
To je také velmi jednoduché. Proužek jsem zakoupila. Pouzdro olemujeme. Jen okraj nezapomeneme založit. Stejně tak i konec. Jinak se přišije jen rovným stehem. Díky tomu se to už necuckuje a je to i hezčí.


pohled na suchý zip spoužící jako zajištění před vypadnutím

Na konci šití jsem zjistila, že zapínání je dost volné. Tak jsem si ustřihla ještě jeden suchý zips. A přilepila lepidlem na textil. Pouzdro jsem vyložila papírem, aby se náhodou nepřilepilo. A nechala pořádně zaschnout. Všechny látky byly zakoupeny u Gábinky.

Podotýkám, že jsem úplný amatér a jistě to někdo umí lépe. Já se snažím jen ukázat, že to dokáže každý, jen se nebát. ;-)

Mohlo by Vás zajímat

Jak ušít chránič matrace

Velikonoční zajíčci z plsti

Látkový věnec – vajíčko


Štítky článku dekorace | mobilni | rodina | siti |
Autor sokorka 30.05.2015 zobrazeno 7 812x
Předchozí článek Chybí požadovaný ovladač zařízení jednotky CD/DVD
Jak si oživit a udržet v paměti Anglické slovíčka Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama