blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

V první knize jsme se seznámili s mimozemskou civilizací zvanou Trisolarani. Ti se po zachycení komunikace ze země rozhodli opustit svůj umírající svět a vydat se na invazi do toho lidského. Vyslali tak k Zemi nejen své invazní lodě, kterým bude trvat cesta k zemi přes 400 let, ale povedlo se jim i mnohem zákeřnější počin a to, že k Zemi vyslali subatomární částice nesoucí název Sofon, kterým záměrně začali mařit lidský výzkum tak, aby lidé za oněch 400 let neposunuli vědu do takové úrovně, kterým by se byli schopni invazi efektivně bránit. Sofony však mají krom maření pokroku ve vědě ještě mnohem zákeřnější úkol. Dovedou nerušeně odposlouchávat a zaznamenávat dění na naší planetě, a to velmi efektivně. Dovedou pro Solarany odposlouchávat kohokoliv, kdekoliv na planetě, ale také v jejím okolí. Což odkrývá před cizí rasou lidské plány na jakoukoliv obranu před invazí.


Obálka audioknihy.

Jediné, co Sofony nedovedou odposlouchávat jsou myšlenky samotného člověka, a tak se zrodí jeden z nejšílenějších plánu na záchranu světa. Je vybrána čtveřice lidí, ze kterých se stanou mediátoři. Jsou to lidé, kteří dostanou téměř neomezené prostředky a na jejíž bedrech je ten nejobtížnější úkol. Musí pomocí svého důvtipu záměrného lhaní i úmyslným dezinformacím vybudovat plán, který Solarané neprokouknou, a přitom zajistí obranu před invazí. Podaří se paralyzovanému lidstvu zachránit před invazí Solaranů, kteří nejen zablokoval pozemský výzkum, ale také dovedou odposlouchávat vše na planetě?


Popis a hodnocení audioknihy

Tak jako první kniha série je tak čtenáři postupně vyprávěn příběh plný zajímavých zvratů a postav. Příběh přitom plynule navazuje na děj minulé knihy a pokračuje v nastolené kvalitě bez jakéhokoliv zaváhání. Kniha obsahující 600 stránek je také v audiknižní verzi, jejíž poslech zabere 22 hodin, a tak jako v případě prvního dílu ji skvěle načetl Zbyšek Horák za mě si kniha naprosto zaslouží 95% hodnocení. Věřím, že pokud se vám první díl líbil pak vás ani tato kniha nemine.

Mohlo by vás zajímat

Recenze první knihy problém tří těles

Recenze knihy Spasitel


Štítky článku recenze | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 25.07.2024 Opravil(a) sokorka zobrazeno 336x
Předchozí článek Problém tří těles.
Vzpomínka na zemi Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 49% tedy 193 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Leviatan se probouzí Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Reklama