blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dnes se podíváme na nejnovější knihu Andyho Weira, který se věnuje Sc-fi tématům. V nejnovější knize se nevydáme na nic jednoduššího než na záchranu celé naší planety země.


Obálka audioknihy

Děj knihy se odehrává v nedaleké budoucnosti. Lidstvo zjistí, že slunce napadla zvláštní nákaza. Slunce velmi rychle začíná přicházet o svou energii a lidstvu, ale i celému ekosystému planety Země hrozí katastrofa. Je nutné se spojit a bez okolnosti na cenu vymyslet plán na záchranu planety jinak hrozí neodvratitelný konec. Do hry tak vstupuje plán na jedinou realizovatelnou možnost záchrany. Jediná loď, tříčlenná posádka na cestě za nalezením řešení, jak zachránit slunce a tím i celý ekosystém planety. Bohužel se náš hrdina probudí s prázdnou hlavou v prostředí kosmické rakety a žádnými vzpomínkami, zato se dvěma mrtvolami na vedlejších postelích zdravotního modulu. Začíná tak cesta za záchranou planety, ale i vzpomínkami na vlastní minulost. Povede se jedinému astronautovi nejdůležitější mise světa?

To, že autor Andy Weirer příběhy z vesmírného prostředí vyprávět opravdu kvalitně umí, nám už dokázal například skvělou knihou Marťan nebo trochu odlišnou, ale ne méně zajímavou Artemis. Ano, v tomto případě kvalitativně nevybičuje a příběh se tak odvíjí od jediného přeživšího astronauta, který je na své nejdůležitější sebevražedné misi za záchranu světa, musí nejen obnovit vlastní paměť, ale také najít způsob, jak misi úspěšně dokončit. Od začátku do konce tak je servírován příběh plný odhodlání i přesvědčení, že i přes minimální šance to všechno určitě dobře dopadne.


Hodnocení audioknihy s jejím popisem.

Já se u knihy bavil a velké hodnocení například na databaziknih.cz přesahující 90 % jasně ukazuje, že jsme rozhodně nebyli sami. V audiovizuální podobě u knihy strávíte přes 20 hodin a užijete si parádní četbu Lukáše Hlavici. V klasické papírové podobě na vás čeká přes 460 stran. Bude zajímavé sledovat, jestli se pokusí tento příběh nějaké studio převést také na plátna kin. Libí-li se vám příběhy z vesmíru, rozhodně tuto knihu doporučujeme neminout.

Mohlo by vás zajímat

Recenze audioknihy Marťan

Artemis recenze knihy


Štítky článku recenze | zabava | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 30.01.2022 zobrazeno 568x
Předchozí článek Věže příběh 11. září
Úzkosti a jejich lidé – recenze Další článek


gravatar1

Blanka

2022-02-28 13:10:53

Knihu hodnotím jako jednu z nejnapínavějších a tematicky nejlépe napsaných knih v žánru SF. A to je čtu už cca 50 let, začínala jsem v šerém dálnověku u L. Součka a čekala na pokračování „Tušení“. Mám ji jako audioknihu – skvěle namluvená, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Kupuji si ji do knihovny, je sice přecpaná, ale Spasitel v ní nemůže chybět. Zápletka nemá chybu, mnoho nečekaných událostí, které spolu řeší člověk a pavouk – ten se nakonec stane nejlepším přítelem nejen na Zemi. Jedinou poznámku bych měla ke smrti dvou kosmonautů, Veir mohl nechat alespoň jednoho. Je ale pravda, že by se nemohl vyrovnávat s mnoha kritickými situacemi, kdy neměl ani ponětí, co by měl dělat. Vyzdvihnout musím začátek – lidi se spojí, aby odolali vyhynutí, ale hlavní hrdina nemá v úmyslu na sebevražednou misi odletět. Je k tomu donucen zcela nevšedním způsobem. Vřele doporučuji


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2022-03-01 09:45:32

Zdravím Blanko,
děkuji za komentář a naprosto souhlasím že jde o výbornou knihu. Smrt ustředních postav je defakto nutnost pokud chcete budovat vztah ciziho tvora s opuštěným lidským kosmonautem. Jinak by se musel autor vypořádat i s tím že nemuže jednoduše rozhodnout kam poletí kdy se vrátí nebo co za suroviny použije. Také na kontakt by mohla mít posádka jiný pohled a tím by se celá krása příběhu posouvala dle mého trochu jinam. A v tom je právě tato kniha unikátní.

Ijacek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 381. Poslech všech dohromady zabral přes 5224 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 49% tedy 185 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Problém tří těles Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Reklama