blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Moderní telefony dnes díky svému výpočetnímu výkonu a nepřebernému množství aplikací můžete využívat k mnohem zajímavějším věcem, než jen telefonování či psaní sms. Jelikož telefon většina lidí nosí stále u sebe nabízí se množství využití.

Já se rozhodl, že si budu dělat statistiku kolik nafty do svého auta naliji a jakou mám ve skutečnosti spotřebu. Pro tyto účely existuje i na počítače spousta aplikaci všechny mají, ovšem jednu chybu musíte do nich data vložit. Což u tankování bývá problém. Málo kdo si nechává lístky z benzínky v peněžence a pak je ve volné chvíli vkládá do počítače. Když už si schováte účtenku málo kdy máte čas to do nějakého programu vložit hned a pokud vám nějaký ten učet vypadne nebo jej ztratíte tak je všechno úsilí ta tam jelikož už nemáte kompletní data.

o aplikaci acar

Aplikace do telefonu je ale vhodnou alternativou nejen, že umějí takřka to samé ale máte je většinou sebou a tak můžete data vložit hned při tankování a poté již nemusíte na účtenku myslet. Pokud tedy budete vkládat data pečlivě hned při natankování budete mít aktuální data vždy sebou. Přidáte-li pravidelné zálohování, mimo telefon máte zálohu i proti odcizení telefonu.

aCar menu

Aplikací na hlídaní nákladu je několik já postupně vyzkoušel pár a nakonec jsem se zastavil u aplikace Acar. Jedná se o přehlednou stále se vyvíjející aplikaci, která výborně funguje i ve free verzi. Samozřejmě omezení free verze je například v možnosti exportu nebo vlastního zálohování ovšem da se používat i bez placení. Jediná její nevýhoda je zatím absence české lokalizace. Podle mého názoru ale i s touto možností autor počítá a do budoucna bude jistě dostupná snad i česká lokalizace.

statistiky

I když program neumluví česky jeho ovládaní je velice jednoduché a časem si na ovládaní určitě zvykne i neanglicky mluvící člověk. Pokud pak jako já investujete necelých 100 kč a aplikaci koupíte zpřístupníte si statistiky a možnosti exportu dat i zálohování dle vlastních požadavku například odesláním souboru zálohy na email.

Statistiky

Pokud hledáte funkční aplikaci pro sledování výdajů vašeho plechového mazlíčka určitě tuto aplikaci vyzkoušejte. Já osobně do aplikace sypu pouze data o tankování, ovšem aplikace dovede pořizovat záznamu mnohem více. Dokáže upozorňovat na výměnu provozních kapalin evidovat výdaje za opravy nebo například ukládat služební cesty.

grafy

Zajímavé odkazy

aplikace na play.google.com..

Oficialní web Aplikace


Štítky článku android | auto | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 26.04.2012 zobrazeno 6 198x
Předchozí článek Ovládejte svůj telefon přes váš počítač pomocí Airdroid
Jak zjistit název či interpreta písničky Další článek


1

sokorka

2012-04-26 16:57:39

super :-)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama