blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dnes se dá na internetu nalézt prakticky cokoliv a stažení filmu či mp3 souboru se dnes již řadí k běžným úkonům, které na internetu provádíme. Ke stahování souboru lze použít spousty softwaru, které Vám stahování mohou patřičně ulehčit. Představím Vám můj oblíbený SW jménem free rapid downloader. Nyní se své poznatky s Vámi podělím.

free rapid downloader logo

Jako již tradičně se jedná o free aplikaci tedy o aplikaci, kterou si můžete nainstalovat a za jejíž používaní nemusíte nikomu platit. Download prográmky se používají především pokud stahujete více souboru a častěji dovedou navázat na stahovaní pokud se stahování přerušilo. Nemusíte tedy stahovat cely soubor znovu. Dále můžete nastavit co se má stahovat a programy pak samy stahují pokud je to možné.

Tento downloader je ovšem podle mého názoru král mezi stahovačemi podporuje obrovské množství internetových stránek a dovede stahovat i video z webových portálů jako je YOUTUBE nebo dokonce stahovat videa z archívu TV nova. A to nejpěknější na tom je to že to jde naprosto jednoduše a zvládne to každý.

Program automatický hlída kdy muže začít stahovat další soubor. Pokud jejich máte nastaveno více nebo například obchází nutnost zadávaní symbolu z obrázku u některých serveru. Například e cz serveru ulož.to dokáže přes free učet stahovat najednou 4 soubory což by jinak nebylo možné. Výhod má program spoustu ale většinu z nich objevíte velice rychle sami dáme se raději do postupu zprovoznění a seznámení s programem.

Ovládaní je velice jednoduché stačí stáhnout ze stránek autoru zde zip archiv a ten poté rozbalit do požadovaného umístěni. Poté aplikaci pouze spustit. Aplikace je napsána v Javě, takže pro její spuštění budete muset mít nainstalovanou Java podporu, ta je dnes ale takřka samozřejmostí v každém počítači. Pokud ovšem Javu nainstalovanou nemáte budete ji muset nainstalovat. Instalátor naleznete zde.


Obrázek

Po prvním spuštění aplikace muže vyskočit zabezpečení brány firewall o povolení komunikace. Zde je samozřejmě nutné neblokovat komunikaci, aby mohl program stahovat a proto pokud se Vás systém zeptá zvolte Odblokovat komunikaci.


aktualizace pluginu jsou k dizpozici

Dále se pravděpodobně objeví nápis, že byly nalezeny aktualizace pluginů těch se nebojte a v klidu dejte aktualizovat jsou to přídavky které se starají o stahovaní dat z různých serveru. Provozovatele serveru často mění stránky, tak aby pokud možno podporovaly pouze jejich aplikace. Například www stránky televizí, proto aby pořady nebylo možno stáhnout. Proto pokud program nahlásí, že nalezl aktualizace v klidu jej aktualizujte.


instalace aktualizaci pluginu

Jakmile máte aplikaci spuštěnou a aktualizovanou již Vám nic nebrání v jejím používaní. Aplikace dokáže automaticky číst data ze schránky Windows. Podle podporovaných odkazu reagovat. Princip je velice jednoduchý najedete si třeba na www stránky archivu novy. Například zde.


Obrázek

Na adresní řádce označte celou adresu klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte možnost kopírovat.


Obrázek

V download rapidu vyskočí automaticky okno. Pokud jde o podporovanou adresu a umožní soubor stáhnout. Pokud kliknete na start automaticky se uloží soubor do vašeho počítače.

Stejně jde stahovat z www stránek ulož.to a ostatních podporovaných serveru kde stačí odkaz na stahovaný soubor umístit pouze do schránky.

Seznam podporovaných serveru je :

Rapidshare.com (+ premium) ,MegaUpload.com & MegaVideo.com, Megarotic.com & Sexuploader.com, NetLoad.in, MediaFire.com, Hotfile.com, FileFactory.com, Filebase.to, Uploaded.to, DepositFiles.com, Share-online.biz, Storage.to, Uploading.com , Egoshare.com, Easy-share.com, Letibit.net, File2Box.com, Shareator.com, Kewlshare.com, SaveFile.com, 4shared.com, Load.to, UploadBox.com, UGotFile.com , FileUpload.net , Uppit.com , FileFlyer.com , EasyShare.ws , Freakshare.net , UploadLine.com , Picasa.google.com , YouTube.com , Badongo.com , Przeklej.pl, Sendspace.pl , Indowebster.com , Ziddu.com, DataUp.de, Rapidshare.de , XtraUpload.de, BitRoad.net , iFile.it, Narod.ru, Ifolder.ru , MegaShare.vn ,Mega.1280.com , Iskladka.cz, HellShare.com (+full), QuickShare.cz (+premium), Uloz.to, Sdilej.cz, Multiload.cz, Share-rapid.com, Nahraj.cz, FlyShare.cz, Edisk.cz, Bagruj.cz , LeteckaPosta.cz , CZShare.com free (+profi) ,Subory.sk , CobraShare.sk, Ulozisko.sk, Stream.cz (video), O2MusicStream.cz ,Barrandov.tv , Channel4.com, Facebook.com, Bbc.co.uk, Titulky.com, Hulu.com

Pokud pro některou ze služeb vlastníte již učet, můžete se podívat zda v nastavení pluginu. Nejde vložit Váš login pokud to plugin podporuje můžete stahovat jedním programkem i pod Vaším účtem a to jen z omezením platným pro váš učet.

Ja jsem si osobně program velice oblíbil a jsem s ním naprosto spokojený pokud používate jiný nebo pro Vás zajímavější program. Budu rad když jej popíšete dole v dizkuzi.

Doplněno 23.11.2014

Aktuální verzi programu můžete stáhnout z této adresy https://www.dropbox.com/…id-0.9u4.zip?dl=0


Štítky článku internet | recenze | windows-7 | windows-vista | www-stranky | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 22.04.2011 zobrazeno 14 321x
Předchozí článek Jak otočit video o 90 stupňů
Mozila firefox 4 při vice jak 20ti panelech nepoužitelna Další článek


gravatar1iconajvngou.cz

Ajvngou

2011-05-16 14:52:33

Bomba, určitě se i já zmíním na svým blogu!


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2011-05-16 16:33:18

no jak chceš jak jsem s tohoto prográmku nadšený pač mi ušetřil spoustu práce :-)


3

matusikmilan

2011-12-18 15:48:09

ja mam uloz.to aj premium ucet ale na free rapid manazeri mi nejde prihlasit.Da sa to vlastne?


gravatar4iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2011-12-19 09:36:14

no to netuším já na ulož.to placený účet nikdy neměl pač nevidím důvod proč klidně si raději chvíli počkám než jim platit


5

Dejme tomu třeba Márty

2013-12-05 15:13:21

Už jsou to dva dny kdy Free Rapid nechce stahovat, hlásí mí to doslova Captcha id – key not found… Šel jsem tedy stáhnout aktualizaci a když jsem klikl na odkaz, našel jsem obrázek Hotfile.com kde bylo napsáno Permanent SHUT DOWN… Jsem velice zklamaný a zarmoucený. Je a spíše byl to ten nejužitečnější prográmek kterej jsem kdy používal.


gravatar6iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2013-12-05 15:22:47

no problém bude v tom že služba úložiště holfile.com byla díky enormní pokutě ze strany soudního řízení kvůli porušování autorských práv zrušena. Vydrž chvíli autoři program uloží na jinou olnine službu a poté určitě nebude problém stáhnout novou verzi.


7

to.tak

2016-03-09 21:05:19

Stahoval jsem loni přes FRD díly seriálu atentát ze sosac cz a teď mi to furt píše že url nejsou podporovány. Ani v seznamu funkčních doplňků sosáč není. Koukám, že upravili adresu nějakejma Tv… Tv. tv.sosac. tv/cs/player/a­tentat… Plugin by nebyl?


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama