blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Zná to asi každý, kdo pracuje se soubory PDF. Občas prostě nastane potřeba data v souborech poupravit. Tak jak jsme zvyklý z většiny počítačových souborů, editace nebývá složitá. Většinou stačí soubor otevřít, provést změny a znovu soubor uložit. Tento postup však právě u souboru PDF moc nefunguje, a to hned z několika důvodů. Tím prvním a základním je asi to, že soubory PDF vznikly jako exportní soubor a je tedy určen primárně na soubory, které jsou ve finální verzi a jejíž změna se nepředpokládá. Proto je tento soubor určený například pro export faktur či dokumentů, do kterých už by příjemce zasahovat neměl.


pohled na zobrazení PDF souboru pomocí aplikace Adobe pdf reader

Pak zde máme soubory PDF, které obsahují obrazový formát. Jako je například sken dokumentu ze skeneru. Tento dokument sice vypadá jako klasický soubor s textem, ale jen vzhledově. Obsahuje totiž obrázek nikoliv text a odrážky, a tak se nedá editovat ani pomocí editoru a na místo zde musí přispět technika, která se pokusí z obrázku získat text nebo se editace v takovém to editoru musí provádět na obrazových datech. Je tedy nutné si uvědomit, že soubor PDF může být tvořen jak needitovatelnými nebo špatně editovatelnými obrázky anebo podstatně jednoduše editovatelným textem. Ať už je váš PDF soubor tvořen, jakkoliv standartními prohlížeči tohoto formátu, obsah dokumentu měnit nemůžete a zde je právě v případě nutnosti změny obsahu souboru sáhnout po externím programu. Těch je samozřejmě velký počet a liší se nejen ve funkcích, ale také cenou, a to od fixní až po předplatné. My si ale dnes ukážeme malou nepříliš známou aplikaci, která je na internetu již od roku 2015 a nabízí jednoduché editování PDF souboru zcela zdarma, a to jak pro osobní, tak firemní použití.


Pohled na domovskou stránku folně dostupního editoru PDF souborů.

Po stažení malého prográmku, který má méně jak 4 mb a jeho jednoduché instalaci zde najednou máte nástroj, kterým velice jednoduše editujete jakýkoliv text v textové verzi dokumentů, a to za velice příjemnou cenu. Prográmek funguje bez problémů jak na starších Windows, tak také na těch nejnovějších. Má jednoduché rozhraní a ovládání. Je sice škoda, že se jeho vývoj zasekl v čase a autor jej již neaktualizuje, nicméně svou práci pořád bezproblémově zvládá.


Zdarma dostupný PDF editor.

Máte také svůj oblíbený editor na PFD soubory? Klidně se podělte o svůj typ dole v komentářích.

Mohlo by vás zajímat

Oficiální stránka programu AbleWord (anglicky)

Jak skenovat více stránek do PDF z jakéholikiv skeneru


Štítky článku myslenky | skutecnost | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 14.11.2022 Opravil(a) sokorka zobrazeno 3 483x
Předchozí článek Zdarma dostupný textový editor PSPad


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama