blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Programujete www stránky a potřebujete si ověřit jak budou stránky zobrazeny pod různými operačním systémy a internetovým prohlížeči ? Potom právě pro Vás je určena www stránka http://browsershots.org/.

Pokud si vytváříte vlastní stránky, nebo jen šablony do redakčních systému určitě jste museli někdy řešit otázku jak vlastně mé stránky vidí jiní uživatelé s jinýma internetovýma prohlížečema, nebo dokonce jiným operačním systémem?

Test různých prohlížečů lze udělat instalaci těch základních na svůj systém a zobrazení stránky postupně ve všech. Ovšem to není zrovna nejefektivnější a držet si v systému kupu prohlížečů jen pro test jednoúčelové upravené stránky není mnohdy ani možné.

Pro testovaní zobrazení stránky však naštěstí existuje webová služba pomocí niž je možné zažádat si o snímek obrazovky vaší stránky v různých prohlížečích a pod různým operačním systémem. Webová stránka má adresu http://browsershots.org/ je lokalizovaná do češtiny a funguje i bez registrace.


služba na screen www stranek

Jediné co je potřeba zadat je adresa testované stránky a výběr prohlížečů a systému pro zobrazení stránky a kliknout na tlačítko odeslat.


služba na screen www stránek

Po odeslaní se vaše stránka zařadí do fronty a postupně se zpracovává. Na zpracování má 30 minut to ovšem když zvolíte více prohlížečů nestačí a proto je nutné stránku načíst znovu a použít tlačítko rozšířit které posune čas zase na 30 minut. Odhad jak dlouho bude potřebovat pro načtení všech obrazovek je vidět hned pod tlačítkem rozšířit.


Obrázek

Poté co proběhlo všechny testy můžete si všechny snímky obrazovky prohlédnout, nebo stáhnout a hned uvidíte jak se Vaše stránky zobrazují jiným návštěvníkům pod jiným systémem či s jiným prohlížečem.


Obrázek

Služba je zdarma takže sem tam některý ten obrázek prostě nedostanete nebo naopak uvidíte chybovou hlášku, která z Vaší stránkou nemá nic společného, ale i přes tyto problémy se jedná o velice užitečný nastroj.


Štítky článku diagnostika | internet | programovani | recenze | www-stranky | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 14.02.2011 zobrazeno 9 816x
Jak otestovat menší soubor zda neobsahuje viry? Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama