blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Určitě se vám někdy stalo že jste si stáhly z internetu nějaký soubor a nevěděli jestli náhodou neobsahuje vir nebo další havět. Zajímavý web jménem http://www.virustotal.com umožní váš soubor nahrát a poskytne analizu několika antiviru.

Dnes má doma počítač bez antiviru asi málo kdo každý antivir však funguje trochu jinak. A hlavně žádný z antiviru váš počítač neochrání nikdy na 100%. Pokud už stahujete soubor u kterého si nemůžete být jisti jeho obsahem spoléhat se na jediný antivir není zrovna správné.


Obrázek

Pro všechny kteří si chtějí být jisti je existuje zajímavá možnost jak soubor otestovat. Stačí jej nahrát na stránky http://www.virustotal.com/ a pak se již podívat na výslednou analýzu. Na stránky můžete nahrát jakýkoliv soubor do velikosti 20 mb a sami se tak podívat zda to co jste stáhly obsahuje opravdu jen to co potřebujete.


Obrázek

Po uložení souboru na server se provede jeho analiza pokud již byl soubor někdy analizovan což se pozná podle kontrolního součtu náhodných znaku souboru nabídne Vám stránka místo analýzy zobrazení předchozího výsledku nebo dostanete možnost nechat soubor otestovat znovu.


Obrázek

Poté se už stačí podívat zda je soubor čistý nebo obsahuje potencionální hrozbu pro Váš počítač. Zde je i velice dobře vidět že některé antiviry vyhodnocuji rozdílně. V tabulce je vidět antivir verze antiviru i datum poslední aktualizace. Pokud je soubor vyhodnocen jako zavirovány v položce result vidíte o jakou nákazu se pravděpodobně jed­ná.


Štítky článku diagnostika | internet | recenze | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 17.02.2011 zobrazeno 4 352x
Předchozí článek Jak otestovat zobrazení webové stránky v různých prohlížečích
Agregator blogu Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama