blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Mobilní telefony jsou dnes nedílnou součástí našeho života. Málokdo si dnes vzpomene na čas před tím, než vlastně mobilní telefon vlastnil. Mobil se dnes stává normální věcí a neslouží už zdaleka pouze pro telefonování.

Jak se mění doba, mění se i mobilní přístroje. Dnes by jste se asi nepochlubili telefonem, který jste vlastnili před 10 lety i když sms i hovor by jste s takovým přístrojem jistě uskutečnily. Rozhodl jsem se zde sepsat pár telefonu, které mě doprovázely od začátku mé mobilní éry, až po muj nejnovější model přístroje pro komunikaci s okolím.

ALCATEL ONE TOUCH


První mnou vlastněný mobilní telefon.

Můj první telefon, který mě vrhl do kouzelné reality mobilní komunikace. Neustále kontroly stavu kreditu, předplacené karty i první počátky smskového šílenstvý. Telefon měl dvouřádkový displej, velkou šroubovací anténu a jako jeden z mála telefonu, možnost výměny integrované baterie za tři baterie typu AAA. Více detailu si již nevybavuji. Telefon dokonce nenajdete v největší české databázi mobilních telefonu http://www.mobilmania.cz/.

ALCATEL 301

alcatel 301

Druhým telefonem, který jsem měl, byl Alcatel 301. Telefon menších rozměrů, měl výměnný přední kryt a již čtyřřádkový displej. Opět další informace jsou jen velmi těžko dohledatelné, takže jen obrázek.

Siemens MT50


Obrázek

Tento telefon jsem měl velice rád. Nádherné modré podsvícení a kvalitně zpracovaný obal. Příjemná klávesnice a s datovým kabelem spousta možných individuálních nastavení. To vše vcelku dělalo naprosto parádní přístroj své doby. Můj první telefon, který měl GPRS datové spojení a vestavěnou javu. První telefon umožňující psaní sms pomocí T9.
Odkaz na mobilmanii

Siemens M55


Obrázek

Siemens MT50 jsem po čase vyměnil za novější typ stejného výrobce. Tento přístroj měl, jako první z mých telefonů, barevný displej, uměl celé čtyři tisíce barev. Novější GPRS přenos a pěknější displej – nejen co se barev týče, ale také velikosti a možnosti zobrazení. Jako upozornění na udalosti, které se s telefonem stávaly. Například nové sms či zameškané hovory dokázal telefon velice pěkně a stylově blikat pomocí diod, umístěných na boku přístroje.
Odkaz na mobilmanii

Sony Ericson K750i


Obrázek

Telefon na kterém jsem téměř dospěl, je můj neoblíbenější přístroj. Vlastnil jsem jej asi nejdéle z mé krátké mobilní historie. Tohoto typu jsem měl asi tři nebo čtyři přístroje, které jsem postupně vždy nějak mechanicky poškodil. Naprosto úchvatný a kvalitní fotoaparát,který do té doby v mobilech prostě nebyl. Navíc měl posuvnou krytku i vestavěný blesk. Blesk se dal použít jako svítilna, což jsem nejednou využil. Displej přístroje zobrazoval 262 tisíc barev. Podporoval všechny tři GSM sítě. V tělě přístroje se poprvé objevila paměťová karta. Navíc díky bluetoth připojení k počítači a softwéru se dal telefon takřka celý řídít od klávesnice počítače, což usnadňovalo nejen zálohu médií, ale například i přenášení souboru do telefonu či psaní sms. Tento telefon byl pro mě ze začátku vrcholem a později prostě vším co jsem od telefonu potřeboval. Odkaz na mobilmanii

Sony ericson W850i


První vlastněný mobil s funkcí Walkman

Telefon jsem nahradil oblíbeným K750i. Ten se ke mně dostal vlastně náhodou. Prodával do známý a dal mi ho za pár korun. Tak jsem se rozhodl, že je čas vystřídat starší model a jít s dobou. Telefon nebyl špatný, ale znamenal pro mě poprvé v historii mých přístrojů mírné zklamání. Fotoaparát zezadu již neměl kritku, fotky mi přišli méně kvalitní funkce, wolkmana jsem nikdy nevyužíval. Navíc měl jeden velký neduh, ten mi opravdu hodně vadil a to, že se odemykal sám v kapse. Pokud jste naráz namáčky obě velké tlačítka pod displejem, telefon se nekompromisně odemkl. Jakýkoliv další pohyb v kapse pak již vesele s telefonem dělal, to co asi dvouleté dítě. Přístroj jsem nestačil vyměnit, jelikož mi asi po ročním používání úplně umřel.
Odkaz na mobilmanii

Mio A701


Obrázek

Další a zatím poslední telefon,jsem zakoupil z druhé ruky – Mio A701. První telefon již s operačním systémem Windows Mobile. A zároveň první telefon s integrovaným GPS modulem. Přístroj jsem také zakoupil, když jej kolega prodával. Tento přístro,j jsem ale neměl dlouho. Ne že by mi přístroj nevyhovoval. Ono prostředí windows mobile jsem zatím znal pouze s pda. Ovšem telefonu chyběla podpora 3G sítí a proto jsem jej po chvíli vyměnil.
Odkaz na mobilmanii

Samsung omnie II (i9000)


Obrázek

Než jsem si zakoupil můj nejdražší telefon, pečlivě jsem si jej před tím prostudoval. Přesto byl tento přístroj pro mě jedním z nevětších zklamání . Vybíral jsem jej v době, kdy jsem hrál geocaching pomocí navigace z PDA. Listingy jsem téhda různě kombinoval a tak jsem hledal zařízení, které by mi práci ulehčilo. Navíc jsem chtěl kvalitní fotoaparát i příjemný telefon. Vzhledem k tomu, že v době koupi telefonu systém android ještě nebyl nijak vychvalován, jsem s androidem nepočítal. Ostatně v době koupi telefonu s ním nepočítala ještě spousta výrobců telefonu. Telefon byl kombinaci všeho co jsem potřeboval – rychlý datový přenos, Wifi , GPS , kvalitní displej i kupa aplikaci. Bohužel s raketovým vzestupem systému ANDROID se aplikace takřka ze dne na den přestali vyvíjet a celý operační systém windows mobile začal chátrat. GPS chip v omnii byl dalším zklamáním. Navigace Tom Tom chytala satelity cca do 7 minut, přesnost v geocachingu byla ubohá. No a popisovaný konec operačního systému udělal z chytrého telefonu přístroj, který neumí využít svůj potenciál.
Odkaz na mobilmanii

Sony Ericsson xperie mini – (doplněno 9.1.2014)

sony ericsson xperia mini

Telefon jsem měl více jak dva roky a svou práci zvládal. Vyměnil jsem jej díky Vánočnímu dárku jelikož jsem dostal telefon nový . Pár článku o Sony Ericsson naleznete níže. Novy sony ericson xperie mini po pár dnech v servisu Můj „nový“ Sony Ericsson XPERIA miny pořád nefunkční telefon měl pomalý rozjezd kdy musel několikrát do servisu poté ale již do konce používaní fungoval bezchybně.

Tak to byly zatím všechny telefony, které jsme měl používal a již je jako hlavní komunikační nástroj nepoužívam schválně. Napište mi samy Váš nejoblíbenější přístroj.

Prestigio multiphone 7600 duo – (doplněno 11.2.2016)


fotka mobilního telefonu i s jeho pouzdrem který muže sloužit jako stojánek

Přístroj jsem dostal k Vánocům na konci roku 2014. Byl to dárek mé ženy a v první chvíli se nesetkal s pochopením. Telefon byl obrovský ale hlavně jsem jej poprvé v historii mých mobilních přístrojů nevybíral já. Po pár chvílích používání si mě však Prestigio získal. Telefon měl velí a přehledný displej na kterém se dalo sledovat filmy nebo například pohodlně zobrazovat webové stránky. Také to byl první dvou simkartový přístroj takže jsem poprvé přestal tahat každý den telefony dva. Velká baterie tohoto přístroje dokázala napájet telefon celý den provozu kdy jsem vždy cca 2 hodiny používal také GPS navigaci. Telefon jsem bohužel měl jen více jak pul roku protože jsem jej na dovolené v jedné" hektické chvíli rozsedl":/Blog/za­tim-nejnarocnejsi-cesta-na-chorvatske-pobrezi a tím zničil displej telefonu. Oprava přístroje nebyla cenově zajímavá a díly nebyli v republice a tak jsem nakonec od opravy upustil a časem jsem se začal poohlížet po jiném přístroji.


Nevýhoda dotykových telefonu je že pokud Vám dotyková plocha umře neuděláte s telefonem vubec nic

Mohlo by Vás zajímat

Mobilní telefon Honor 7

Muj nový mobilní přístroj Prestigio


Štítky článku elektronika | fotografie | mobilni |
Autor Ijacek.007 10.11.2011 zobrazeno 9 582x
Předchozí článek Fotky demolice krnovského železničního mostu trati Krnov – Glubczyce
Novy sony ericson xperie mini po pár dnech v servisu Další článek


1

Rado Dlapka

2011-11-10 19:27:54

Asi jsem šel hodně s dobou a pořídil si Sony Ericsson Xperii X8 se systémem Android a teď vím že jsem neudělal žádnou chybu!!! :-) Den koupi jsem hned hledal různé verze rom-verzi systému a jedna mě tolik nadchla že ji tam mám od začátku :-) testováno bylo hodně verzí ale jen jedna se mi natolik zalíbila že tam zůstala :-D

// jinak super článek který mi připomněl trochu vzpomínek na telefony které jsem měl taky :-) (Siemens MT50, zmíněny SE W850)


gravatar2iconwww.ladinek.com

Ládín

2011-11-10 20:13:05

Je zajímavé se zamyslet čím si člověk prošel… A je zajímavé že si téměř každý prošel dobou SE a nyní neznám nikoho kdo ho má… Teda až na člověka z komentu nademnou :)


gravatar3iconwww.zkusmo.cz

SMO

2011-11-13 18:07:40

Pěkný, ale oprav si prosím překlep v nadpisu.


gravatar4iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2011-11-14 11:16:12

heh díky za upozornění už jsem to opravil :-) no jo no někdy se hold chybička vloudí :-)


gravatar5iconmrpierc.jecool.net

MrPierc

2011-11-22 19:19:53

Siemens MT50 = také jsem měl. Výborný sluha, bohužel jsem časem tak ošoupal, že musel do šuplíku.


gravatar6iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2011-11-23 10:27:14

no mě nevadil ani ošoupaný ještě dlouho po tom co dosloužil jako telefon jsem MT50 používal jako GPRS modem :-)


7

dark.key

2011-11-27 14:56:20

mno tak já jsem toho vystřídal trochu více, protože otec a bratr byli fanatici do technologií. nicméně začneme od začátku:

  • Bosh 509
  • Motorola T2288R – baterie možno nahradit za 2 baterie AA
  • Siemens C35i
  • Nokia 3210
  • Nokia 3510i
  • SE T63
  • Nokia 7250i
  • SE W810i ten se mnou vydržel nejdéle kvůli mp3 přehrávači a foťáku
  • PPC Asus P535 s upgradem na 128MB RAM dodnes v autě jako navigace a záloha nynějšího telefonu
  • Nokia N73
  • HTC Desire/iPhone 2G – jelikož mě Android moc nenadchnul bezpečností, prostředím a politikou Google, tak jsem přešel k úhlavnímu nepříteli s jistou nedůvěrou kterou mi na fórech vštěpovali a jsem kupodivu spokojen.

gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama