blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Již pár dní nosím v kapse nový telefon značky Huawei s označením Honor 7. Pojďme si představit tento zajímavý kousek elektroniky čínského výrobce, který lze pořídit aktuálně okolo 10 000 kč.


pohled na mobilní telefon

Nejprve si pojďme představit jeho parametry. Telefon pohání osmijádrový procesor Octa core, který má čtyři jádra procesoru na frekvenci 2.2 GHz a další čtyři jádra na frekvenci1.5 GHz. Telefon má k dispozici 3 Gb paměti RAM a 16 GB v uložišti. Z uložiště si však systém ANDROID 5.0.2 ukousne téměř 4 GB a tak je uživatelská paměť cca 10 GB. V případě nutnosti je možné doplnit telefonu paměť pomocí microSD karty. Doporučená je class 10. V případě instalace microSD katy však přijdete o možnost používat telefon se dvěma sim kartami. Slot je totiž sdílený a umožnuje tedy vožit microSD kartu nebo druhou microSIM(kartu). Nutno podotknout že hlavní SIM má velikosti nano. Samozdřejmostí je pak výbava typu Wi-Fi, BlueTooth, GPS a datové služby UMTS (3G), LTE (4G).


krabička s přístrojem pohled na usb kabel a nabíječku.

Konstrukčně jde o přístroj s 5,2 palcovým displejem s rozlišením 1920×1080 px, který je vložen do kovového pouzdra. Jen na spodní a vrchní části přístroje najdete plastový proužek, který je zde kvůli lepšímu přijmu telefonu. Celokovové pouzdro s plastovými částmi dělá přístroj velmi robustní nikde nic nevrže a vše do sebe krásně zapadá. Nevýhodou tohoto řešení je nemožnost v přístroji například vyměnit baterii. V levém horním rohu přístroje najdete jedinou šachtu, která se otevírá zatlačením v otvoru pro sponku, která je součásti krabičky. V tomto ukrytém šuplíku naleznete místo pro vložení nano simkarty a druhý slot je připraven pro micro simkartu nebo micro sd kartu.


pohled na obrazovky telefonu s výsledkem měření výkonu

GPS v telefonu podporuje jak americký systém družic zvaný GPS, tak ruský systém GLONAS a funguje velice rychle. Během pár vteřin je telefon schopný zobrazit Vás na mapě. Sám jsem byl velmi mile překvapen, když jsem po pár vteřinách po zapnutí navigace WAZE byl již na správné silnici. Přístroj ve své reklamě cílí na zákazníky také díky 20 Mpx zadnímu fotoaparátu. Abyste však mohly fotit v 20 Mpx musíte nastavit fotoaparát na poměr stran 4:3. Chcete-li mít své fotografie v rozměru 16:9 budete se muset spokojit s rozlišením 15 Mpx. Fotky jsou díky senzoru Sony IMX230, který využívá systému 6 čoček velmi povedené, objektiv má světelnost f2. Autofokus funguje většinou velmi spolehlivě a přístroj pořizuje fotografie velmi rychle.


pokud chcete nastavit 20 Mpx pro focení musíte se smířit s poměrem stran 4:3

Telefon má pod vystouplou čočkou fotoaparátu na zadní straně snímač otisku prstu. Nastavení tohoto senzoru získáte možnost telefon odemknout bez zadávání hesla a tento snímač funguje opravdu velice rychle. Stačí jen telefon správně uchopit a během pár vteřin se odemkne. Velmi návykové. Telefon jde samozřejmě dál odemknout i pomocí zvoleného pinu, ale při vytažení telefonu z kapsy je otisk prstu mnohem rychlejší. Pokud již máte telefon odemčený, po přejetí po snímače se vyroluje oznamovací panel.


rozšířené možnosti ovládání při odemčení telefonu se dá snímač využít k jiným akcím

Do telefonu výrobce ale přidal i pár zajímavých funkcí, které rozhodně stojí za zmínku. Prvním z nich je aplikace inteligentní dálkové ovládaní. Pomocí infračerveného portu, který má přístroj ve výbavě totiž můžete dálkově ovládat elektroniku jako jsou televize, set-top boxy, dvd přehrávače nebo fotoaparáty. Stačí v aplikaci zvolit, co chce ovládat a pokud najdete výrobce v seznamu můžete pomocí telefonu tuto elektroniku ovládat. Příjemná funkce, která odbourává hledání dálkového ovladače, pokaždé když potřebujete jen narychlo ztlumit zvuk na TV.


program inteligentní ovládání umožňuje ovládat podporované zařízení místo ovladače.

Jako druhou velmi příjemnou vlastnost musím uvést tlačítko v levé straně telefonu. Toto tlačítko je totiž programovatelné a můžete mu přiřadit tři funkce dle vlastní potřeby. Funkce tlačítka rozezná stisk, dvoj stitk a delší podržení tlačítka. Každé této akci poté můžete přiřadit akci, kterou potřebujete. Například u mě na dvoj klik jsem zvolil funkci zapnutí a vypnutí přisvícení fotoaparátu. Takže i při zamknutém telefonu se dá rychle jednoduše zapnout baterka, aniž by jste se zdržovali odemykáním a hledáním příslušné funkce na displeji telefonu.


telefon má klasické tlačítko kterému můžete přiřadit tři funkce dle vlastního uvážení.

Mohlo by Vás zajímat

Mobilní telefon Prestigio 7600 duo

Moje mobilní historie


Štítky článku android | elektronika | recenze | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 11.02.2016 zobrazeno 2 604x
Předchozí článek První setkání s RANSOMWARE CryptoWall 3.0
Více jak půlroční používání kamery SJCAM SJ5000 Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama