blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Máte rádi filmy a jejich hrdiny? Dnes se podíváme na místo, kde známé filmové postavy můžete obdivovat v podobě sošek a figurek s dechberoucími detaily.


pohled na uhledně vyrovnané modely znýmých postaviček.

Obrázek

V nenápadném bytovém domě hned vedle benzínové stanice v Kroměříži, se nachází nemalý kus filmové historie. Najdete zde, jak hrdiny všemožných komiksových předloh, tak také podoby skutečných herců v jejich ikonických rolích. A že je na co se koukat. Dvě podlaží od sebe oddělené malým schodištěm ukrývají prosvětlené vitríny plné do nejmenšího detailů propracovaných postav.


Pohled na postavičku z filmu Matix

Pohled na postavičku

K uvěřitelnosti postav pomáhá až neuvěřitelně precizní smysl pro detail. Téměř každá z postav je totiž vymodelovaná do sebemenšího detailu tak, jako by z oka vypadla své předloze. U každé samozřejmě najdete informace, na jakou postavu se vlastně díváte nebo ve kterém filmu se tato verze objevila.


jeden z modelu v

Obrázek

Nemusíte se však jen krčit u vitrín a prohlížet si malé modely postav. Mezi exponáty jsou totiž i modely v „životních“ velikostech.


Exponát ze seriálu hra o trůny.

postavička Woody a Baz rakeťák

Po republice je takových to výstav více a každé by měly být rozdílné a tematicky se lišit. Protože jsme zatím navštívili jen toto, tak nemůžeme srovnávat. Nicméně právě to v Kroměříži je hodně směřováno na sci-fi a komiksy, a tak očekávejte převážně exponáty tohoto druhu. Najdete zde ale i postavy ze seriálu Hra o trůny, hororů nebo exponáty z některých počítačových her. Samozřejmě nechybí ani pohádkové postavičky z oblíbených animáku od Pixaru či Disneyho.


Obrázek

Obrázek

Prohlídka nás osobně hodně bavila, ale je to do jisté míry dáno tím, že většinu postav z filmů dobře známe. I naše devítiletá dcera vydržela procházet mezi exponáty a vše si se zaujetím prohlížet. Škoda jen snad hodně nepřehledného prezentování filmového muzea na webu, protože stránky rozhodně neplní funkci, kterou by měly a spoustu detailu o lokalitách muzeí i odlišnostech jednotlivých míst zde budete hledat jen marně. Máte-li rádi film a jeho hrdiny obzvláště pak jmenovaných stylů a zároveň jste v rozumné dálce od některých lokalit rozhodně doporučujeme se na místo vydat a na chvíli si užívat přítomnost tolika „známých“ postav na jednom místě. Nám se zde rozhodne líbilo, takže můžeme jedině doporučit.

Mohlo by vás zajímat

Oficiální stránky muzea

Dinopark Vyškov 2022

Zábavní park Energylandia Polsko 2019


Štítky článku rodina | zabava | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 04.09.2022 zobrazeno 3 749x
Předchozí článek Dinopark Vyškov 2022
Audiotéka slaví 11. narozeniny Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama