blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Sama o sobě nejsem moc veliký milovník puzzlí. Je to „Hra“ u které se potřebuje spousta trpělivosti a času. To já bohužel nemám. Vlastně ani jedno. A že se jedná o hru je také dost zavádějící. Někdo by podotkl, že jde spíše o umění, nežli hru. Já osobně si neumím představit, že bych skládala 2000 dílků natož 5, 7, 9 a více tisíc. To mě přivedl k myšlence, jaké je největší puzzle na světě. Za jedno z největších puzzle na světě jsou považovány Disney okamžiky, které mají neuvěřitelných 40 320 dílků. Dalším je Kolem světa s 42 000 dílky v sedmi sáčcích! A do třetice je to Divočina, které má 33 600 dílků. Vše je krásně popsáno na těchto stránkách. Dokonce jsem našla Kolem světa i na českém eshopu Medvídkové hračky za „pouhých“ 9989Kč. Pozitivní je, že jelikož mají dopravu zdarma od 999Kč, určitě platit poštovné nemusíte.


Obrázek

Disney okamžiky jsem našla po delším hledání v pěti obchodech, kdy se cena pohybuje od 9999 do 11989Kč.Divočinu naleznete zde , kdy se cena pohybuje od 6399 do 9098Kč. Což je značný rozdíl. Tedy dvě z nich naleznete právě v Medvídkových hračkách. Zde mají i obrovský výběr a puzzle řazené do několika kategorií. Jsou zde jak miniaturní, tak sekce 9000–42000dílků. To jsem nikde neviděla. Tu mě i zaráží, že tyto puzzle jsou už od 11 let.
Zpět tedy puzzlím. Dvě z těchto NEJ jsou od firmy EDUCA. Tuto firmu jsem si velmi oblíbila kvůli posílání ztracených dílků už před lety. Pošle se jim číslo puzzlí. Většinou bývá na boku krabice v červeném rámečku. Pak jim pošlete souřadnice jako např.A5. Většinou je to popsáno i na spodní straně krabice. Zadáte to do formuláře na jejich stránce. U Educy by to měla být asi tato .Toto jsem si nejednou odzkoušela. Chvíli to sice trvá, ale dílek přišel vždy. Dnes tuto služby mají skoro všichni. Jejich formuláře byste měli najít na stánkách stavebnice4u.cz Tyto formuláře jsem osobně však nezkoušela.


Obrázek

Ale proč vůbec o puzzlích. Přesto, že já k jeho velkým fandům nepatřím, má tchýně i dcera ano. A když je venku, tak jak je, není divu, že i nás skolila nemoc. Tu vystupuje otázka, jak zabavit dětskou bujnou mysl na několik dní. Nechci, aby každou minutu trávila u Tv nebo PC a u klasických her vždy vydrží jen chvíli. Tak se nám stalo, že každý den byl den něčeho. Po dni společenských her jako jsou šachy, člověče a pexeso mi došli nápady. (Marodíme už 2. týden). Dcera sama přišla z návrhu na den puzzlí. Naštěstí jsme docela zásobeni a při našem střídání nám vydrželi až do podvečera. Jenže, to jsme byli už v ráži a neměli jsme co. Napadlo mě, zkusit stýčka Googla. Také jsme si nějaké přiobjednat, tak jsem se dala do hledání. Narazila jsem při nepřeberném množství eshopu na zajímavou stránku. jigsawplanet.com Je to vlastně skládání puzllí on-line. Můžete se zde zaregistrovat a vlastně bojovat se spoluhráči na čas. Lze také rozdělané puzzle ukládat, povolovat či zakázat otáčení dílků, vybrat počet dílků. Můžete si také vybrat často hledané puzzle, poslední vytvořené, nejvíce hrané za týden, nejvíce hrané, často hrané. Lze tu puzzle i vytvořit. To je velmi jednoduché. Vyberete obrázek ze svého zařízení. Já si vybrala svou fotku lesa. Jste dotázaní, jestli má být puzzle veřejné, veřejné jen s pomocí odkazu nebo soukromé. Dáte mu jméno, vyberte počet a tvar dílků. Můžete i pomocí ukazatele mezi snadným a těžkým. Označíte tagem a dáte vytvořit. Tu jsem zadala Forest. Stránka je sice celá v češtině, což je obrovské plus, ale při vyhledávání se mi osvědčily spíše anglické výrazy.


Obrázek
Pokud si chcete obrázek složit odkaz na něj je tady

Toto puzzle poté najdete v záložce Má puzzle. Hlavní stránka Vám nabídne náhodná puzzle. Z těch si můžete vybrat. Také po dokončení každého Vám vyjede lišta z nabídkou podobných. Jak jsem již řekla, nejvíce se ale vyplatí použít vyhledávací řádek. Ať už v češtině nebo ještě lépe v angličtině. Z této stránky jsme naprosto nadšeni všichni. Nemusíme utrácet, naleznete zde i nepřeberné množství puzzlí i témat. Dcera zde našla samozřejmě momentálně populární Tlapkovou patrolu – PAW patrol, Šmouly i krtečka. Co jsem však nečekala, bylo, že i já zde naleznu své oblíbence, jako je malířka Victoria Frances. Musím uznat, že mě to chytlo do takové míry, že jsem kvůli tomu i ponocovala a skládala tento obrázek.


Obrázek

Chtěli jsme dát poslední puzzle a jít spát. Do vyhledávače jsme tedy zadali Good Night – dobrou noc a na druhé stránce nás zaujal. Tak schválně, jaký čas budete mít Vy?

Mohlo by Vás zajímat

Spousty obrázku ke složení zdarma na jigsawplanet.com


Štítky článku deti | fotografie | hry | rodina | zabava |
Autor sokorka 01.03.2019 Opravil(a) sokorka zobrazeno 1 628x
Předchozí článek Výstava TITANIC Brno 2019
Jak opravit vánoční svítící výzdobu do okna. Další článek


gravatar1iconwww.tlustjoch.blog.cz

TlusŤjoch

2019-03-02 09:23:54

Nejsem příznivec puzzlí, ale tohle vypadá náramně.


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama