blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Člověk si má čas od času plnit své sny. Já jsem si ten svůj splnil před týdnem, když jsem si na své zapěstí poprvé připnul sportovní a turistické hodinky Garmin Fenix3. Pokud Vás tento exkluzivní přístroj od amerického výrobce navigací zajímá, jste právě na správné stránce.


Balení multisportovních hodinek a jejich krabička.

Nejprve si hodinky trochu představme, jedná se o multisportovní hodinky s GPS, schopné vyhodnocovat polohu, jak v americkém systému GPS, tak v ruském GLONASS. V kovovém pouzdře je zasazen barevný kulatý displej s rozlišením 218×218 pixelů. V těle přístroje se také ukrývá výškoměr, barometr, tří osý kompas, teploměr, či monitor denní aktivity. Pro konektivitu s okolním světem poté hodinky mohou využít Bluetooth, Wi-Fi či ANT+. V režimu Smart hodinek výrobce udává výdrž baterie na 6 týdnů provozu.


porovnání přístrojů Garmin

Proč jsem si hodinky pořídil Já?
Už od doby kdy jsem si pořídil Forerunner 10, což byl první GPS přístroj od značky Garmin, který jsem si pořídil jsem se díval i po ostatních modelech v nabídce. A už tehdy mě oslovil přístroj s označením FENIX. Model ale dostal od svého prvního modelu mnohých vylepšení. Už když jsem vybíral své první hodinky, tehdy model Forerunner 10, podrobně jsem si prostudoval i ostatní modely výrobce. Tehdy jsem ještě netušil co od přístroje budu očekávat, zda-li splní mé očekávání a také jsem ze začátku do přístroje nechtěl investovat tolik financí.


porovnání modelu forerunner10 a forerunner15

Když jsem poté Forerunner10 měnil za Forerunner15, chvíli jsem se po Fenixech díval. Následoval ale podobný stav jako u předchozích hodinek a tak jsem vydrž baterie podřídil ceně a monitoring aktivit jsem nechal na novější model. Poslední dobou jsem ale po Fenixech pokukoval čím dál více. Jednak se mi líbí samotné zpracování přístroje, ale také vydrž baterií. Tím posledním je jednoduchost, kterou se hodinky synchronizují.

Odesílání denních aktivit totiž probíha pomocí technologie Bluetooth spárovaním mobilního přístroje. Jakmile si svůj telefon spárujete pomocí mobilní aplikace, Garmin Connect nejen že chodází k automatické synchronizaci ukončených záznamů či denní aktivity, ale na displeji hodinek si můžete nechat zobrazovat notifikace. Hodinky Vás tedy zavibrováním mohou upozornit na příchozí hovor nebo na blížící se schůzku.Také novou sms nebo email. Popravdě jsem si na funkci velmi rychle zvykl. Jediným pohybem zápěstí najednou vím, kdo volá, či co mi kdo psal. V programu Connect jde navíc nastavit, aby se do hodinek přenášely i notifikace z ostatních aplikací, jako například Viber. Vše si jednoduše nastavíte sami. Pokud nechcete využívat Bluetooth, propojení stále lze nastavit hodinky tak, aby aktivitu odesílaly pomocí Wi-Fi sítě.


nabíjení přístroje

USB kabel tedy teď mužů používat pouze na nabíjení a nemusím v neděli myslet na synchronizaci uplynulého týdne. Spojení USB a počítače se však nevyhnete, pokud chcete nainstalovat nějaký doplněk či ciferník do vašeho zařízení. U hodinek totiž můžete ze stránek apps.garmin.com stahovat další ciferníky nebo aplikace. I když se totiž zobrazení datových polí na hodinkách dá vybrat dle libosti, na výběr máte z klasických ručičkových i analogových hodinek. Mnohem lépe, alespoň dle mého, vypadají právě ciferníky samotných uživatelů.

Mým zatím nejoblíbenějším vzhledem je Black with arcs uživatele usul_ Stažení zde


ciferník Black with arcs uživatele usul_

Jde o ciferník v bílo červeném provedení, který krásně zobrazuje všechny pro mě důležité údaje. Zobrazuje denní počet kroků i nastavený limit, počet procent baterie i prošlou vzdálenost. Navíc ve spodní části je graficky pruh, který znázorňuje, jak daleko jste v denní výzvě kroků. Vše přehledné. Jen červená barva na ciferníku znázorňující minuty se za přímého slunce hůře čte.

Další zajímavou variantu je GearMin uživatele _MASHAKE_ Stažení zde


Ciferník GearMin uživatele _MASHAKE_

Tento vzhled je oproti předchozímu možné si nastavit a autor se snažil na ciferník vměstnat snad všechny zajímavé údaje, které hodinky poskytují. Najdete zde hodiny, počet notifikací, počet budíků, číslo týdne v roce, den i měsíc, předpověď počasí, východ i západ slunce, počet kroků. I graf nadmořské výšky. Díky opravdu spoustě údajů se i tento vzhled těší velké oblibě, ale mě zase tolik ne.

Posledním zajímavým ciferníkem, který jsem si do hodinek přihrál je Fringe uživatele SnowCrash35 Stažení zde


Stažitelný ciferník Fringe uživatele SnowCrash35

K používání tohoto ciferníku jsem se moc nedostal, protože se mi moc nelíbí písmo času. Nicméně jako jediný ze zmíněných ukazuje graficky denní aktivity posledních sedmi dní zpátky. Také zobrazuje graficky počet kroků ze dne, výzvy k pohybu i procenta baterie. Některé údaje přitom na displeji rotují a tak ciferník máte tedy všechny potřebné údaje před sebou, přeci jen mi osobně k hodinkám příliš nesedí.


Obsah balení sportovních multihodinek

Zakoupil jsem si pro sebe hodinky bez hrudního pásu a bez optického snímače tepu, ale ve verzi se safírovým sklíčkem. Přeci jen chci hodinky nějakou dobu používat, takže nechci sklíčko hned poškrábat. V balení u této verze hodinek jsou dva řemínky, kdy nasazený je kovový a druhý náhradní je gumový. Já si po nabití hodinek pásek přehodil z kovového právě na gumový, aby mi hodinky sedly na ruku a mohl jsem jejich upevnění regulovat.

Mohlo by Vás zajímat

Garmin Forerunner 15

Náramek Vivofit

Garmin Forerunner 10

Hodinky Garmin Fenix3 na portálu alza.cz


Štítky článku garmin | recenze | skutecnost | sport | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 29.08.2016 zobrazeno 3 623x
Předchozí článek Výlet do dolní Moravy na Stezku v oblacích a bobovou dráhu
Agregátor blogů již není v režimu BETA Další článek


1

sarka

2016-08-30 19:40:57

člověk si ma občas nějaky ten sen splnit pokud je to možné ať ti slouži


2

Přemek

2016-12-03 12:34:24

Děkuji za pěkný článek.


3

cocin

2017-12-18 11:20:35

Pekný článek, chci se zeptat nějak mi nefunguje přečtení SMS, ukáže mi to jen SMS a odesílatele, nemůžu nijak rozkliknout at vidím co se píše. Máte nějaký návod jak to zprovoznit? díky


gravatar4iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2017-12-18 13:08:55

zdravím zkusil bych aktualizovat hodinky a ovladací aplikaci popřípadně zkusit provést nové párování přístroje.


5

cocin

2017-12-18 18:38:06

tak jsem aktualizoval, hovory, whatsapp, emaily funguji ale SMS pořád stejné pouze přijatá zpráva od a tím to hasne, v garmin connect mám textové zprávy povoleny.. kdyby někoho něco napadlo sem s tím díky


6

cocin

2017-12-18 20:12:14

ještě dotaz jaká jke poslední verze firmware hodinek, našlo mě to 4.5? díky


gravatar7iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2017-12-18 23:26:22

mé fenix 3 mají aktuálně verzi 8.50


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama